Utopenci
Recept ještě nebyl hodnocenNa jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem…
Kdo by neznal utopence, lahůdka studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou…
Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktózy (nebo 100 g cukru krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min.…
Červená řepa je opravdu zdraví prospěšná zelenina, bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu je skvělou přílohou k pečenému…
Čočku přebereme, propláchneme a na půl hodiny namočíme, pak slijeme.(Voda z namočené čočky nebo jakkýchkoliv luštěnin je výborná na zalití květin.) Dáme novou vodu a…
Není nad to, když si můžeme přebytky ze své zahrádky uchovat ve spíži na zimu. Naložené fazolky mají totiž široké možnosti použití například do polévek, omáček nebo jako…
Tvaroh smícháme se sladidlem. Šlehačku dle návodu ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Uvaříme kávu a osladíme ji. Piškoty namáčíme do kávy a klademe na dno dortové…
Do mléka vsypeme želatinu, rozšleháme ji a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo přímo na plotýnce pozvolna zahříváme, stále šleháme až se želatina rozpustí,…
Pudingový prášek smícháme s vejcem, tvarohem a jogurtem na hladkou řidší směs, dle chuti osladíme. Teflonovou pánev lehce potřeme trochou oleje a usmažíme 6 placiček…
Ovoce rozmixujeme nožovou hlavou a trochu přisladíme.Zmrzlinu můžeme podávat hned nebo ji dáme zmrazit.Ozdobíme nízkotučnou šlehačkou.
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
Dia vánočka je skvělá pro všechny, kteří si chtějí vychutnat tradiční vánoční pečivo i bez cukru. Tato lehká a jemná varianta vánočky si uchovává svou klasickou vláčnost…
Zeleninu nakrájet jako na salát a s olejem vaříme bez pokličky do změknutí. Podle chuti osolíme a přisladíme. Plníme do sklenic a sterilujeme. (25min při 80°C)
1.vrstva - Ušlehat jak na hrnkovou buchtu, polovinu nalít na vymazaný a vysypaný plech a na to dát druhou kakaovou polovinu a projet vidličkou do mramorování. 2.vrstva …
Smíchejte, nalijte do vysoké sklenice, ozdobte kousky banánu a podávejte. Potěší ty z vás, které už na čokoládový abake zapomněly. Nejlépe uděláte, když ho nějakou dobu…
Tato tradiční nakládaná zeleninová směs je nejen skvělým doplňkem k masovým pokrmům a studeným mísám, ale také připomenutím domácí kuchyně našich maminek a babiček.…
Krkovici opečeme ze všech stran nasucho na teflonové pánvi. Osolíme, posypeme kmínem, opepříme, já jsem přidala několik špetek koření Čarodějka a česnek. Podlijeme vodou…
K přípravě oříškového másla je potřeba výkonný mixer. Doba přípravy závisí právě na mixeru, dle návodů na internetu se liší od 2 do 25 minut. Oříšky/semínka (obvykle…
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, zlehka omastíme olejem a vysypeme kokosovou moučkou. Vložíme vrstvu na nudliček nastrouhaných jablek, můžeme posypat skořicí. …
Králičí hřbety odblaníme o vykostíme. Dáme do mixéru a rozmixujem. Přidáme k masu vejce, hořčici, sůl,pepř, vločky a znovů promixujem. Náplní plníme papriky omyté a…
Receptů na to, jak nakládat okurky existují stovky, i tento najdete nepochybně v mnoha obměnách ať už krajových nebo chuťových. Na rozdíl od klasických způsobů má ten…
Vajíčka s pudinkem ušleháme, pak přidáme tvaroh a necelou lžičku aromatu a zamícháme. Lívánace pečeme na rozpálené teflonové pánvi ( pokud se to připaluje, tak trochu…
Korpus rozkrojit na dva díly. Jeden díl korpusu dát na tácek a uzavřít rámem z dortové formy. Tvaroh ušlehat s umělým sladidlem a citronkou. Ušlehat šlehačku a…
Květy opereme pod tekoucí vodou, dáme do sklenice, přidáme omytý citron na kolečka nakrájený (odstraníme z citronu jadérka), ocet, sladidlo a zalijeme vodou, sklenici…