Utopenci
Recept ještě nebyl hodnocenNa jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 0 kJ / 0 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem…
Kdo by neznal utopence, lahůdku studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou…
Červená řepa je opravdu zdraví prospěšná zelenina, bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu je skvělou přílohou k pečenému…
Sterilované kozí rohy jsou skvělou pochoutkou k různým masovým pokrmům. Podle jednoduchého návodu si je můžete připravit podle vlastní chuti. Zkuste zkombinovat pálivé i…
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
Tato tradiční nakládaná zeleninová směs je nejen skvělým doplňkem k masovým pokrmům a studeným mísám, ale také připomenutím domácí kuchyně našich maminek a babiček.…
Snadný a zdravý čočkový salát, který si po záměně cukru za umělé sladidlo mohou vychutnat i diabetici. S dresinkem ušlehaným z olivového oleje a hořčice bude mít krásně…
Dia vánočka je skvělá pro všechny, kteří si chtějí vychutnat tradiční vánoční pečivo i bez cukru. Tato lehká a jemná varianta vánočky si uchovává svou klasickou vláčnost…
Vytvořte si doma vlastní sterilované zelí. A to tak, že se vlastně ani sterilovat nemusí, pokud dodržíte tento postup. Jen se nechá pořádně odležet a může se bez…
Mrkvičky očistíme a bez jakéhokoliv předváření naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem a 20-25 min při 80°C zavaříme.
Jogurtové nepečené dia řezy s ovocem jsou vhodné nejen pro diabetiky. Díky šťavnatému ovoci a svěžímu krému zachutnají úplně všem. Tato odlehčená varianta se hodí nejen…
Borůvkový koláč ze špaldové mouky s křupavou drobenkou je skvělou volbou pro každého, kdo hledá chutný a méně sladký dezert. Díky fruktóze je vhodný i pro diabetiky a…
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, zlehka omastíme olejem a vysypeme kokosovou moučkou. Vložíme vrstvu na nudliček nastrouhaných jablek, můžeme posypat skořicí. …
Tvaroh smícháme se sladidlem. Šlehačku dle návodu ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Uvaříme kávu a osladíme ji. Piškoty namáčíme do kávy a klademe na dno dortové…
Přes noc namočené fazole uvaříme v neosolené vodě doměkka. Na másle zpěníme cibulku a přidáme na kostičky nakrájená jablka a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme lžíci…
K přípravě oříškového másla je potřeba výkonný mixer. Doba přípravy závisí právě na mixeru, dle návodů na internetu se liší od 2 do 25 minut. Oříšky/semínka (obvykle…
Rohlíčky s vůní mletých ořechů a pravé vanilky budou ozdobou svátečního stolu. Díky své křehkosti se doslova rozplývají na jazyku a v ústech zanechají lahodnou chuť…
Zeleninu nakrájet jako na salát a s olejem vaříme bez pokličky do změknutí. Podle chuti osolíme a přisladíme. Plníme do sklenic a sterilujeme. (25min při 80°C)
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme sladidlo, po jednom žloutky, potom olej a nakonec horkou vodu. Stále šleháme do husté nadýchané…
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme sladidlo, po jednom žloutky, potom olej a nakonec horkou vodu. Stále šleháme do husté nadýchané…
Krkovici opečeme ze všech stran nasucho na teflonové pánvi. Osolíme, posypeme kmínem, opepříme, já jsem přidala několik špetek koření Čarodějka a česnek. Podlijeme vodou…
Ovoce rozmixujeme nožovou hlavou a trochu přisladíme.Zmrzlinu můžeme podávat hned nebo ji dáme zmrazit.Ozdobíme nízkotučnou šlehačkou.
Není nad to, když si můžeme přebytky ze své zahrádky uchovat ve spíži na zimu. Naložené fazolky mají totiž široké možnosti použití například do polévek, omáček nebo jako…
Zdravější verze dortu z dýně a tvarohu vás mile překvapí. Korpus je z ovesných vloček a másla a náplň je dvoubarevná, takže dort vytváří na řezu hezký efekt. Navíc je…