Polévka z červených paprik
Recept ještě nebyl hodnocenPapriky, jednu cibuli a rajčata nakrájíme na kousky, vsypeme do vařícího vývaru a uvaříme doměkka. Po částečném zchladnutí je rozmixujeme, uvedeme do varu, přilijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Papriky, jednu cibuli a rajčata nakrájíme na kousky, vsypeme do vařícího vývaru a uvaříme doměkka. Po částečném zchladnutí je rozmixujeme, uvedeme do varu, přilijeme…
Jehněčí maso pokrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno, přidáme anýz a posekaný estragon (petrželku), citrónovou šťávu i kůru, promícháme a necháme uležet 6 až 8…
Brambory uvaříme ve slupce, vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, ještě vlažné uvařené brambory oloupeme a nožem odkrajujeme lupínky do mísy, přidáme jemně…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, vyskládáme je na dno pekáčku, osolíme, opepříme, okmínujeme (já mám ráda kmín, proto dávám mletý i celý). Okořeněné brambory…
Do mísy dáme mleté maso, nastrouhaný celer, 1 nadrobno pokrájenou cibuli, vejce, majoránku, drcený kmín, sůl a vše pořádně promícháme.Utvoříme 8 ks karbanátků, do…
Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem. Do pekáče nalijeme trošinku oleje a dáme na ně králíka. Troubu předehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s…
Nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme na trošce oleje, přidáme na kostičky pokrájené brambory a asi 5 minut za stálého míchání opékáme. Poté přidáme orestovat na plátky…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať. Slaninu narežeme na kocky, rozpražíme a pridáme narezaný pór. Podusíme do mäkka. Potom pridáme na kolieska…
Klobásy podélně nařízneme tak, aby vznikly lodičky.Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle necháme zesklovatět. V misce smícháme creme fraiche, bylinky, sýr a cibulku.…
Oprané fazole den předem namočte a pak povařte do změknutí. Na pánvi osmahněte nakrájenou slaninu a cibuli a vše vmíchejte do vařených fazolí. Přidejte bobkový a…
Oloupeme a nakrájíme brambory na kousky. Potřeme je lžíci oleje s paprikou a opečeme v troubě dorůžova cca 15 minut.Mezitím svaříme lžíci oleje s vývarem, octem, cukrem,…
Na 1 lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájený špek, přidáme měsíčky cibule a tenké plátky česneku a orestujeme dozlatova. Do horké směsi vsypeme hrášek a necháme teplem…
Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme. Vepřová játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo na kostky.Do kastrolu dáme sádlo a…
Plněné brambory: Brambory si uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je rozpůlíme na poloviny a vydlabeme vnitřek brambor, který si hodíme do mísy a následně…
Očištěného a omytého bažanta rozporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, posolíme a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, opepříme,…
Králíka očistíme a naporcujeme. Cibulku, česnek a slaninu nakrájíme. Maso osolíme, okmínujeme, přihodíme jalovec a nové koření, podlijeme asi deci vody, přikryjeme a…
Plátky masa osolíme posypeme nasekaným rozmarýnem a opeříme. Na pánvi je z obou stran opečeme do hněda na oleji a vyjmeme. Výpek zalijeme červeným vínem a provaříme.…
Dáme vařit oloupané brambory a uvaříme je do měkka. Potom do nich přidáme sůl, máslo a libeček nakrájený nadrobno. Toto rozšťoucháme. Dáme do peřin, aby nevychladly. …
Na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na drobno nasekanou cibuli, olej a pár min. restujeme. Přidáme na drobno nasekaný česnek a zarestujeme. Přidáme na kousky…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a poté do ní rozdrobíme obě droždí, které necháme pozvolně rozpustit a osmažit. Už teď můžeme…
Batáty dobre umyjeme a uvaríme do polomäkka. Rozrežeme po dĺžke na polovice a vydlabeme.Vydlabanú masu popučíme vidličkou (ak je tvrdšia, nastrúhame), pridáme nastrúhanú…
Perličku zvenku i zevnitř osolíme, můžeme popřípadě okořenit třeba grilovacím kořením. Na nádivku smícháme housku s máslem, vejcem, petrželkou a orestovanou slaninou s…
Perličku zvenku i zevnitř osolíme, můžeme popřípadě okořenit třeba grilovacím kořením. Na nádivku smícháme housku s máslem, vejcem, petrželkou a orestovanou slaninou s…
Předvařený hrách si připravíme podle návodu na obalu. Osolíme až těsně před dovařením. Když je hrách měkký, slijeme vodu, odstavíme a necháme přikrytý, aby nevychladnul.…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
12 nejoblíbenějších omáček: Dáte přednost hříbkové s těstovinami nebo klasické svíčkové?
Pečeme s Ivou: Udělat výborné domácí bagety není nic těžkého ani složitého. Pokud jednou vyzkoušíte, přesvědčíte se o tom sami
Piškotové řezy s meruňkovo-pudinkovým krémem podle Martiny: Nedělní zákusek od vítězky Peče celá země