Pečené jehněčí na tymiánu

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 2,5 hodiny s přípravou 3-4 porce Jiné maso 9 názorů

Suroviny

1 vykostěná jehněčí kýta
100 g chalupářskě slaniny
3 větší brambory
sůl
kmín
1 čerstvý bobkový list
3 kuličky nového koření
4 snítky čerstvého tymiánu
1 stroužek česneku
2 dl vody
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme, rozčtvrtíme, omyjeme. Česnek oloupeme a rozkrojíme na čtyři kousky.

  2. Do pečící mísy dáme slaninu, česnek, brambory, z obou stran trochu osolené a okmínované vykostěné maso. Přidáme snítky tymiánu, bobkový list, nové koření a podlijeme vodou. Přiklopíme a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C asi  hodinu a půl.

  3. Maso podlijeme výpekem, případně přidáme trochu vody a dopečeme cca půl hodiny, dokud není maso měkké.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pečené jehněčí na tymiánu

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalenka: V tomto s tebou súhlasím, skutočne sú niektoré recepty dosť nejasne napísané, hlavne pre tých, ktorí ešte nemajú veľa skúseností s varením. Len tu ide o gramáž, preto som sa ozvala. ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    tejaja: debata je zbytočná, lebo autorka nereaguje zo zásady. Je to o spôsobe písania receptov. Prečo napr. ty napíšeš presne a jasne všetko v postupe u svojich receptov? Niektorí autori kašlú na to, hlavne, aby bol recept zverejnený. (Teraz nehovorím o náhodných preklepoch, alebo omyloch, to sa stáva.)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mám aj ja niekoľko receptov, kde ide skutočne tenučký plátoček slaniny a ani o gram viac. A cesnak...no, ono je ťažko napísať k rôznym veľkostiam strúčikov počty.
    Aj tej slaniny aj cesnaku si predsa každý môže podľa chuti pridať alebo ubrať. To by sme takto mohli pokračovať o tymiáne (nie je snítka ako snítka), ani bobkové listy nie sú rovnako veľké...podľa mňa zbytočná debata.;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "10 g chalupářskě slaniny"
    Ale no tak, dámy, někam zdrhla jedna nula... :-)
    Inu, stane se...
    No a navíc není zcela jisto, zda to autorka nemyslela skutečně tak jak stálo psáno, že :-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Raději 10 g slaniny na jednu jehněčí kýtu, než 3/4 kila špeku a másla na jednoho králíka, jak se tu objevilo nedávno. Člověk nemusí zrovna držet přísnou dietu bez tuku, aby nemiloval pohled na taliř, na němž jídlo plave v tuku. ;-) Ale máte pravdu, tady je i těch brambor a česneku, který vždycky nemusí mít stroužky velikosti menší cibule, trochu málo.

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Kno, holky, myslím, že jste tomu daly na pr..el, soudě podle jiných receptů autorky:-D:-D:-D Myslím, že jí vydrží 10 dkg slaniny na měsíc vaření.:-D Ale vážně, nechci nikoho urazit. Domnívám se, že má autorka docela přísnou dietu bez tuků:-K:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    ivulinka: To je fajn, alespoň nebudu vypadat divně..;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    mika59: opravila jsem na 100 g slaniny, snad se autorka nebude zlobit;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    10 g slaniny? Asi chybička na jednu kýtu...

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo