Pikantní portobello

maris Kuchařka: maris

Houby 2 názory

Suroviny

4 hlavičky portobella
50 g salámu ´Nduja (je velmi pálivý, upravíme množství podle chuti)
100 g Goudy
150 g cherry rajčat
4 plátky Alpské slaniny
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kloboučky oloupeme, (kdo nechce, tak nemusí) a vylomíme nožky.
    Sýr nastrouháme najemno.

  2. Na kloboučky rozdělíme salám ´Nduja, hustě posypeme sýrem a na každý dáme plátek slaniny. Vložíme je do zapékací misky, přidáme nožky a obložíme půlky rajčat.
    Zakápneme olivovým olejem, vložíme do trouby s rozehřátým grilem a krátce zapečeme.

  3. Podáváme s pažitkovými bramborami, nebo jen s bagetkou.

Poznámka

´Nduja je velmi pikantní, měkký, (jde i roztírat), salám s chilli - specialita z Kalábrie. Je možné zakoupit např. v obchodech Gran Moravia.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní portobello