Vepřové závitky na kysané smetaně

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Vepřové maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

4 plátky vepřového masa (kýta, plec, krkovice)
olej
sůl
kořenící směs Gyros
4 plátky šunky
4 malé plátky angl. slaniny (nemusí být)
malá nebo půl větší nohy klobásy (nebo sýr, nebo mrkev, nebo vař. vejce)
1 cibule
2-3 tvrdá rajčata
2 pálivější papriky (kozí roh)
1 kysaná smetana
trochu hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, z obou stran posypeme kořením Gyros a položíme na ně šunku a na zbývající místo tenký kousek špeku nebo angl. slaniny (lze vynechat). Na to ještě můžeme přidat kousek (asi 5-7 cm) podélně přepůlené klobásy (nebo něco jiného, co nám přebývá v lednici - hranolek sýru, nebo kousek očištěné mrkve, půl vařeného vejce, vaječnou mišeninu s pórkem, hráškem apod), maso zavineme, sepneme nebo povážeme a v kastrolu na oleji opečeme ze všech stran do červena.

  2. Maso na chvíli vyjmeme, na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme vrchovatou lžičku sladké červené papriky a podlijeme horkou vodou. Vrátíme tam závitky a dusíme pod pokličkou do měkka. Pak přidáme na menší kousky nakrájená rajčata a papriky, necháme chvíli přejít varem a zahustíme kysanou (ne sladkou!) smetanou s troškou hladké mouky. Ještě chvíli vaříme a pak podáváme.

  3. Jako příloha se například hodí rýže, nočky, těstoviny nebo i knedlík, každý podle své chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřové závitky na kysané smetaně

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo