Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

maris Kuchařka: maris

Hovězí maso 2 názory

Suroviny

750 g hovězího masa
100 g slaniny
2 lžíce rajského protlaku
2 jablka
150 g celeru
300 ml černého piva
vývar
olej
1 lžíce cukru
čerstvý tymián
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple.
    Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem.

  2. Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme.
    Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

  • maris maris(autor receptu)

    Eja57: měla jsem Kozla:-8, jinak s vařením s pivem jsme na to úplně stejně, s pivem nevařím, protože mi to nechutná, prostě tam cítím ten nahořklý " ocásek" a to jsem vyzkoušela všechny možné značky i stupně.:-) Prostě ne:-D Výjimka jsou buřty na pivě - a tam je právě to černé, tak jsem to vyzkoušela i u masa a ve spojení s protlakem, celerem a jablíčky to bylo dobrý. Děkuju:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Mohu poprosit? Konkrétně jaké černé pivo jsi použila? Já jak pivo na rozdíl od vína nepiju, tak s ním, na rozdíl od vína, ani moc při vaření nekamarádím....Ale kombinace hovězí + celer + jablka + tymián....och....

    Odpovědět