Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 231 kJ / 1 967 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,55 g |
Tuky | 95,30 g |
Vláknina | 15,15 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 2,12 g |
Sůl | 5,05 g |
Sacharidy | 78,50 g |
Postup přípravy
Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem. Krok 2: Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme.
Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.
Zveřejněno 13. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gm3G
Moje poznámka
Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gm3G
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 20 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák II
radbastim před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
upavla před 9 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 13 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 13 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 14 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 15 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 16 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 17 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
protlak rajčatový,
jablko,
celer,
pivo černé,
vývar,
olej,
cukr,
tymián čerstvý,
sůl
Komentáře (5)