Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oběd na neděli: Kuřecí stehna pečená s rýží v jednom pekáčku nadchnou celou rodinu!
Zdroj: Toprecepty, mika59

Přemýšlíte nad tím, co uvařit o víkendu dobrého a přitom zároveň moc zatížit rodinný rozpočet? Mezi oblíbená patří jídla z jednoho pekáčku. Zkuste třeba kuřecí stehna s rýží a zeleninou. Ocení to celá rodina!

Kuře jak malované

Kuře i drůbež obecně mají tu výhodu, že se dají připravovat na stovky způsobů a vlastně žádný není špatný. Mezi nejoblíbenější patří kuře pečené, kterému dodá chuť a jiskru trocha citronu a česneku, případně mletá uzená paprika. Dvě kuřecí stehna navíc nevyjdou draze, a když k tomu přidáte rýži a zeleninu, máte plnohodnotný oběd. Byť patří zelenina mezi dražší suroviny, můžete v supermarketech narazit na zlevněné kousky, které už nejsou v ideální, křupavé, kondici, ale na zapečení se pořád hodí skvěle. Případně si průběžně v mrazáku skladujte zeleninu, kterou nestihnete zpracovat a už pomalu začíná ovadávat. Dá se ještě parádně využít do vývaru, nebo pod kuře.

Jak na to

Je to snadné a tento oběd od vás bude vyžadovat jen tři kroky. Tím prvním je předpéct stehna na cibuli, tím druhým je krátce osmahnout rýži se zeleninou a tím třetím smíchat to všechno dohromady. O zbytek se postará trouba. Co se týká druhů zeleniny, tak ty, které uvádíme v receptu, berte pouze jako inspirativní a klidně využijte jiné, jež máte doma. Na tomhle jídle je totiž stejně zásadní něco jiného, a sice, že se rýže pečením pod kuřetem fantasticky ochutí, vsákne do sebe šťávu a chuť masa a společně se zeleninou vytvoří voňavou a lákavou kombinaci. Celé jídlo můžete zároveň vylepšit tím, že rýži podlijete vývarem, nikoli vodou. Pak ale redukujte celkové množství soli. Výhodou tohoto pokrmu zároveň je, že na rýži můžete „nasázet“ klidně masa víc, využijte kuřecí křídla, paličky nebo čtvrtky, je to na vás. Co se týká rýže, na jednu osobu byste měli počítat zhruba 60-80 g rýže v suchém stavu, což je o něco méně než polovina klasického hrnku. Jak vidíte, jde o jídlo krásně variabilní, které si můžete přizpůsobit. Na základní recept se podívejte v našem videu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více