Pikantní vepřové závitky

SKADINKA Kuchařka: SKADINKA

Doba přípravy: 1 hodina a 30 minut 4 porce Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

250 g čerstvých hub
2 cibule
100 g slaniny
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
600 g vepřové kýty
170 g mletého vepřového masa
1 vejce
oregano
2 lžíce nasekané petržele
400 ml vývaru
2 lžíce hladké mouky
houskový knedlík
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme ji na pánvi. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přisypeme houby, ochutíme solí a pepřem a opékáme asi 8 minut. Poté odstavíme.

  2. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Lžíci hub dáme stranou, zbylé houby promícháme s mletým masem, přidáme také vejce, oregano a nasekanou petrželovou nať a vše ještě jednou promícháme.

  3. Houbovou směs rozdělíme na plátky masa, plátky zabalíme a upevníme párátkem. Na dno pekáčku dáme zbylou houbovou směs a navrch naklademe závitky.

  4. Všechno podlijeme vývarem a vložíme do rozpálené trouby. Přiklopíme pekáčkem a dusíme doměkka. Během dušení znovu podlijeme vývarem. Hotové závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a ještě povaříme. Závitky naklademe na talíře a přelijeme omáčkou.

Poznámka

ja si dala jako přílohu vařene brambory a byly stejně dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pikantní vepřové závitky

  • SKADINKA SKADINKA(autorka receptu)

    děkuju ale na nějake vhodně přiležitosti ideální:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Silvi,závitky podle složení surovin musely být moc dobré,já bych si teda pochutnala,mňam:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • XXX XXX(neregistrovaný)

    Jasne, mate pravdu, priste dame kureci, uz se tesim!

    Odpovědět

  • SKADINKA SKADINKA(autorka receptu)

    rozdíl je jen v mase a použité příloze

    Odpovědět

  • XXX XXX(neregistrovaný)

    SLADINKA: Muzete mi vysvetlit, jaky je rozdil mezi Vasim receptem na hovezi zavitky (vlozenym 11.01.2014) a timto? Krome pouziteho masa, jsou vsechny suroviny identicke,vcetne postupu, nemam slov.....Mozna ano, hodilo by se neco pikantniho.....

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    xxx: Ještě jednou a naposled k tomuto tématu. Ano, je důležitá chuť. Přečtu si suroviny, postup vaření a rozhodnu se, zda to udělám, název je vodítko, nikoli závazek. PRÁVĚ PROTO, ŽE JSME NA VAŘENÍ, ne na diskuzi o významu slov, kde se stejně nedohodneme. Navrhuju, uvařte a udělejte pikantní dle svého. Dodejte recept.:yes:
    Jinak prosím, pokud dojde k neustále do kola se opakující diskuzi, skutečně patří na Diskuzní fórum.
    Uznávám ale jedno, příspěvky jsou psané slušnou formou, bez urážek, což je dobře.:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • xxx xxx(neregistrovaný)

    spagetka: Neni dulezity nazev lec chut? No, nevim, jsme na webu o vareni, ne v hospode, kde projde vse, diky "povznesene" nalade zakazniku.

    Odpovědět

  • SKADINKA SKADINKA(autorka receptu)

    že neviete ako som to myslela to jste si potom neprečital moj prispěvok. pikantní je jen lehce výrazne. ostre je už trochu víc ne. to dá rozum:-//

    Odpovědět

  • ??? ???(neregistrovaný)

    píšte si čo chcete, ale nazvať jedlo pikantným len preto že je tam "Mletý pepř" je hlúposť. To môžete väčšinu jedál nazvať pikantné, kedže tam ide "Mletý pepř"

    Uniká Vám však podstata námietky (aj pri iných názvoch receptov), nemôžete veci nzývať menami bez toho aby to malo racionálny alebo aspoň zvykový dôvod, a potom sa ešte aj čudovať že niekto s tým nesúhlasí.

    Ja chápem že každý má iný prah toho čo považuje za pikantné, len neviem ako by autor tohto receptu potom nazval jedlo kde ide obyčajná feferónka, alebo habanero?

    spagetka neposielajte ma na nejakú diskusiu, keď sa vyjadrujem k tomuto receptu. Ide vám predsa o počty zobrazenia a zotrvania na stránke - čiže o predanú reklamu

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    XXX: ???: "Největší slabinou Scovilleho organoleptického testu je jeho nepřesnost zapříčiněná lidským prvkem." Z uveřejněného odkazu. "Význam slova "pikantní": - → jemná, ale výrazná chuť (nakyslá, pálivá, sladkokyselá) - zapříčiněná pro někoho výrazným kořením, pro někoho jen bylinkami, jiný už jen sůl a pepř považuje za pikantní".
    Ovšem myslím, že není důležitý název receptu, ale jeho chuť. Tudíž nenapadejte název, ale: uvařte, ochutnejte, pak kritizujte.
    Pokud chcete dále pokračovat v tématu o pikantnosti a chuti, přesměrujte se na diskuzi. Děkuji za autora i ostatní kuchaře.

    Odpovědět

  • SKADINKA SKADINKA(autorka receptu)

    hanes24 jasně každý dle své chuti :-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Dávám bod a udělám, ale ještě pikantnější, takovým říkám potom " hurá papula", ale mohu i pikantní:-!:-!

    Odpovědět

  • SKADINKA SKADINKA(autorka receptu)

    pikantní znamena pro mě lehce palive. kdybych chtěla tak snad napíšu ostre vepřové závitky. nebo jen vepřové závitky ne :-//

    Odpovědět

  • XXX XXX(neregistrovaný)

    ???: Evidentne spagetka a SKADINKA patri do tech zbyvajicich 10%.

    Odpovědět

  • ??? ???(neregistrovaný)

    samozrejme že existuje definícia pikantnosti
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Scovilleho_stupnice
    a preto je otázka že prečo je tento recept pikantní úplne oprávnená

    a ak by ste toto mali v ponuke - menu tak 90% ľudí sa bude pýtať to isté

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vyznam slova pikantni pikantní závitky co se zbylým vývarem nejlepsi veprové houbove závitky slovo pikantni vyznan slova pikantní jidlo vyznan slova pikantní veprove zavitek na houbach že!ne zavitky závitky z vepřové kýty a mletým masem pikantni veprovy zavitek

Zapomněl/a jsem heslo