Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 383 kJ / 2 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,72 g |
Tuky | 144,22 g |
Vláknina | 25,20 g |
Cholesterol | 680 mg |
Sodík | 2,15 g |
Sůl | 5,01 g |
Sacharidy | 39,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby důkladně očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme ji na pánvi. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přisypeme houby, ochutíme solí a pepřem a opékáme asi 8 minut. Poté odstavíme.
Krok 2: Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Lžíci hub dáme stranou, zbylé houby promícháme s mletým masem, přidáme také vejce, oregano a nasekanou petrželovou nať a vše ještě jednou promícháme.
Krok 3: Houbovou směs rozdělíme na plátky masa, plátky zabalíme a upevníme párátkem. Na dno pekáčku dáme zbylou houbovou směs a navrch naklademe závitky.
Krok 4: Všechno podlijeme vývarem a vložíme do rozpálené trouby. Přiklopíme pekáčkem a dusíme doměkka. Během dušení znovu podlijeme vývarem. Hotové závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a ještě povaříme. Závitky naklademe na talíře a přelijeme omáčkou.
Zveřejněno 19. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní vepřové závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rN56
Moje poznámka
Pikantní vepřové závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rN56
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 6 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 14 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 3 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 5 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 7 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 8 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 8 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 9 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 9 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 10 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 10 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 10 hodinami
Tématické fráze:
vyznam slova pikantni,
co se zbylým vývarem,
závitky z vepřové kýty,
pikantní závitky,
nejlepsi veprové houbove závitky,
slovo pikantni,
vyznan slova pikantní jidlo,
vyznan slova pikantní,
veprove zavitek na houbach,
že!ne zavitky,
závitky z vepřové kýty a mletým masem,
pikantni veprovy zavitek
Suroviny:
houby čerstvé,
cibule,
slanina,
olej,
sůl,
pepř mletý,
kýta vepřová,
maso vepřové mleté,
vejce,
koření oregáno,
petržel,
vývar,
mouka hladká,
knedlík houskový
Komentáře (23)
Jinak prosím, pokud dojde k neustále do kola se opakující diskuzi, skutečně patří na Diskuzní fórum.
Uznávám ale jedno, příspěvky jsou psané slušnou formou, bez urážek, což je dobře.
Uniká Vám však podstata námietky (aj pri iných názvoch receptov), nemôžete veci nzývať menami bez toho aby to malo racionálny alebo aspoň zvykový dôvod, a potom sa ešte aj čudovať že niekto s tým nesúhlasí.
Ja chápem že každý má iný prah toho čo považuje za pikantné, len neviem ako by autor tohto receptu potom nazval jedlo kde ide obyčajná feferónka, alebo habanero?
spagetka neposielajte ma na nejakú diskusiu, keď sa vyjadrujem k tomuto receptu. Ide vám predsa o počty zobrazenia a zotrvania na stránke - čiže o predanú reklamu
Ovšem myslím, že není důležitý název receptu, ale jeho chuť. Tudíž nenapadejte název, ale: uvařte, ochutnejte, pak kritizujte.
Pokud chcete dále pokračovat v tématu o pikantnosti a chuti, přesměrujte se na diskuzi. Děkuji za autora i ostatní kuchaře.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Scovilleho_stupnice
a preto je otázka že prečo je tento recept pikantní úplne oprávnená
a ak by ste toto mali v ponuke - menu tak 90% ľudí sa bude pýtať to isté