Zapečená špagetová dýně
Recept ještě nebyl hodnocenZapečená špagetová dýně plněná mletým masem je lahodný a zdravý pokrm, který spojuje jemnou chuť dýně se šťavnatým mletým masem a aromatickým kořením. Tento recept…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapečená špagetová dýně plněná mletým masem je lahodný a zdravý pokrm, který spojuje jemnou chuť dýně se šťavnatým mletým masem a aromatickým kořením. Tento recept…
Češi jsou národ národ houbařů. Těší nás houby sbírat a ještě raději konzumovat. Těstoviny, uvařené al dente, smícháme s restovanou slaninou a houbami, zalijeme vejcem,…
Vrátili jste se z podzimní procházky, ze sychravého počasí, promrzlí a unavení? Tak to určitě uvítáte opravdu sytou a výživnou porci masa, gnocchi a skvěle ochucené…
Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s…
Rolky z kuřecích prsou, plněné okořeněným vepřovým mletým masem, slaninou, čerstvou paprikou a sýrem, jsou výborným pokrmem k obědu či večeři, ale mohou posloužit také…
Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť…
Sekaná je považována za obyčejné jídlo. Tuto sekanou je však vhodné podávat na Velikonoce, jelikož se uvnitř skrývají vařená vejce a špenát. Velikonoční sekaná je…
Krůtí křídla mají na sobě pěknou porci masa. Byla by škoda je používat jen na polévku, když mohou směle obstarat porci bílkovin v kompletním obědovém menu. Vyzkoušejte…
Zapečené brambory můžeme připravit v různých obměnách. Tentokrát k bramborám do pekáčku přidáme brokolici, kousek slaniny, vařená vajíčka a také strouhaný tvrdý sýr.…
Vepřovou panenku připravíme velice rychle, stačí ji osmažit. Díky slaninovému kabátku bude krásně šťavnatá. Jemné maso podáváme s výraznou omáčkou, kterou ochutíme…
Vynikající polévka ze zeleného hrachu s netradičními špekovými noky vás krásně zahřeje a dobé zasytí. Polévku můžete podávat jako jeden ze slavnostních chodů a určitě…
Vyzkoušejte další chutnou variantu zelného salátu. S rafinovaně dochuceným nálevem, kuřecím masem, voňavou uzenou slaninou a cibulkou vám určitě zachutná. Může být jak…
Z Tyrolska pochází spoustu skvělých pokrmů. Jedním z nich jsou i kulaté houskové knedlíky, ochucené špekem a petrželkou. Skvěle chutnají s kysaným červeným zelím, do…
Jednoduchý a chutný recept pro začátečníky, který zvládne i malý kuchtík. Brambory plněné směsí slaninky a vajec, ovoněné prolisovaným česnekem. Stačí jen zapéct s…
Křehké kuřecí maso s bohatou chutí aromatických hub, doplněné nudlemi a bohatým výpekem. Tento pokrm je perfektní volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat harmonii masa…
Játra jsou levná a velmi lahodná, je ale potřeba zvolit správný postup přípravy. Játra prošpikovaná slaninou, ochucená voňavým divokým kořením a dušená ve víně jsou…
Příjemná vůně hovězí kližky na česneku naláká do vaší kuchyně všechny vaše strávníky. Šťavnaté a krásně rozpadající se maso, které si zachová svoji plnou chuť, je…
Chřest se slaninou je skvělá dvojice, co se spolu chuťově doplňuje. My k nim přidáme ještě uvařenou a máslem zjemněnou rýži. Připravíme tak lehký a jednoduchý pokrm,…
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku…
Tyto chutné závitky z kuřecího masa překvapí zajímavou náplní. Přidáme do nich totiž kromě slaniny a sýra i kopřivy a křepelčí vejce. Závitky podáváme s dobře ochuceným…
Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…
Tento způsob přípravy chřestu, jistě uvede v pokušení všechny, kteří si ho dovedou představit pouze v polévce, nebo omáčce. Po pár minutách, díky jednoduchému postupu,…
Už jste zkusili připravit roládu z vykostěného kuřete? Ne? Právě je nejlepší chvíle. Lahodná náplň, jemné maso z kuřete, propečení tak akorát a vhodná příloha. To jsou…
Pampeliškové růžice se sbírají časně na jaře. Jde o velmi dobře dostupnou, ale ne tak vyhledávanou surovinu. Po očištění je smícháme s lehce pikantní zálivkou a doplníme…