

Vepřová játra s cibulovou omáčkou
Suroviny 4 porce
- 600 g vepřových jater
- 100 g másla
- 3 cibule
- 80 g slaniny
- 150 g žampionů
- 100 ml červeného vína
- 200 ml masového vývaru (bujon)
- 1 PL brusinek
- 100 ml smetany
- sůl, pepř
- tymián
Postup přípravy receptu
Játra nakrájíme na plátky, ochutíme čerstvě umletým pepřem a tymiánem.
Játra opečeme na pánvi dozlatova a vyndáme na talíř.
Na výpeku orestujeme slaninu, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, žampiony na plátky a opečeme. Přilijeme víno, krátce povaříme, zalijeme vývarem a zredukujeme na polovinu.
Závěrem přidáme kousek másla, lžíci brusinek a omáčku zjemníme smetanou. Podáváme s pečenými brambory.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: upravený recept z http://www.barrandov.tv/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová játra s cibulovou omáčkou
-
Věřím,že to byla dobrota,na které jste si moc pochutnali
Také ráda koukám na"Co bude dnes k večeři" -
Povedena omacka, same dobre ingredience..
-
moc pěkné recept i foto
-
Mňam! +8 bodík letí!!!http://clupmi.blog.cz
-
Co dodat? Foto mluví za vše a já tento receptík určitě vyzkouším
-
Paráda, slintám
-
krásná práce, Evi
a obrázky kouzelné
-
Bahulko. Je to paráda. U nás játra letí. Jak vepřévá, tak drůbeží, které taky moc rádi. Se žampióny jsem nezkoušel ale příště budou a to už asi v úterý , nebo ve středu.Z vína mám trochu strach. Ale to ve všech receptech.Mám rád i rozmarýn. MŇAM máš +bodík 4
-
Evi, moc povedená játra.
-
Colombo65:Díky
-
Nádhera