Vepřová játra s cibulovou omáčkou

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 40minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 11 názorů

Suroviny

600 g vepřových jater
100 g másla
3 cibule
80 g slaniny
150 g žampionů
100 ml červeného vína
200 ml masového vývaru (bujon)
1 PL brusinek
100 ml smetany
sůl, pepř
tymián
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na plátky, ochutíme čerstvě umletým pepřem a tymiánem.

  2. Játra opečeme na pánvi dozlatova a vyndáme na talíř.

  3. Na výpeku orestujeme slaninu, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, žampiony na plátky a opečeme. Přilijeme víno, krátce povaříme, zalijeme vývarem a zredukujeme na polovinu.

  4. Závěrem přidáme kousek másla, lžíci brusinek a omáčku zjemníme smetanou. Podáváme s pečenými brambory.

Poznámka

Zdroj: upravený recept z http://www.barrandov.tv/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 860 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová játra s cibulovou omáčkou

Tématické fráze: vepřová játra s omáčkou játra s omáčkou vepřová játra omáčka játra na cibulce s omáčkou játra recept vepřová játra na slanině omáčka vepřova jatra na omacku vepřová játra vepřove játra recept veprove jatra s omackou vepřové játra omacka vepřová játra se žampiony vepřová játra recepty recept na vepřové játra vepřová játra s žampiony vepřové s cibulovou omáčkou recepty z vepřové játra vepřová játra na cibuli recept na játra vepřová játra omáčka recept

Zapomněl/a jsem heslo