Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme.Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.Přilijeme vývar, vhodíme bylinky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na másle orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme.Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.Přilijeme vývar, vhodíme bylinky…
V papiňáku na rozehřátém oleji necháme do zrůžovění osmažit slaninu společně s cibulí a česnekem. Poté podlijeme vývarem, přidáme opláchnutá kuřecí stehna a hrnec…
Na oleji zesklovatíme jemně nakrájenou cibulku a přidáme slaninu.Játra nakrájíme a přidáme do pánve. Okořeníme, ale nesolíme a necháme orestovat. Podlijeme.Na závěr…
Kuřecí porce opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme .Cibuli, mrkev a žampiony pokrájíme na kolečka, česnek na plátky.V kastrolku rozehřejeme olej a na něm kuře opečeme…
Kuřecí prsa nakrájíme na co nejmenší kousky nebo umeleme v mixeru. Papriky, cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme. Přidáme vejce, strouhanku,…
Na másle si zpěníme najemno nakrájenou šalotku se slaninou, česnek, přidáme žampiony a asi 5 min restujeme.Poté vmícháme ricottu, smetanu, osolíme, opepříme a necháme…
Sušené švestky namočíme den předem do červeného vína.Listové těsto vyválíme a potřeme tabascem nebo chilli. Těsto rozdělíme rádýlkem na čtverečky, na ně dáme plátek…
Cibuli pokrájíme na klínky a na sádle či oleji osmažíme jen lehce dozlatova. Pak přidáme na hranolky nebo kostičky pokrájenou slaninu a dále smažíme dozlatova.Ke…
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmahneme na ní dorůžova cibuli. Přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme vodou. Do základu vložíme posolené, naklepané…
Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky, které osmažíme buď nasucho nebo na lžičce másla (dle tučnosti slaniny). Po osmažení odebereme polovinu slaniny na…
Čočku, fazolky Mungo a houby namočíme na noc do vody, každé zvlášť. Druhý den dáme vařit fazolky s houbami a bujónem. Až začnou fazolky měknout, přidáme pohanku, cibulku…
Čočku propereme a namočíme na 2 hodiny do vody. V této vodě čočku vaříme doměkka s uvedeným kořením a bylinkami. Když je čočka měkká, vyjmeme koření.V hlubší nádobě…
Předehřejte troubu na 150 ° C, horkovzdušnou na 130 ° C, plynovou na 1 - 2 stupeň a vložte do mírně nahřátého oleje ve velkém hrnci připravené a svázané hovězí maso.…
Uděláme marinádu z oleje, sójové omáčky, worchestru, kečupu, chilli, rozmačkaného česneku a grilovacího koření. Necháme maso alespoň hodinu marinovat.Po cca hodině dáme…
Játra zbavíme šlach a sádla, nakrájíme na širší plátky či nudle. Cibuli nakrájenou na půlkolečka vložíme na rozehřátý omastek a mícháme, aby se rovnoměrně opékala. Po…
Do hrnce na rozehřátý olej dáme do sklovita orestovat cibuli. Přidáme kostky dýně a celeru, zalijeme horkou vodou a rozdrobíme bujón. Pod pokličkou vaříme mírným varem…
Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Přendáme do pekáčku, jednotlivé porce přikryjeme plátky anglické slaniny, přidáme máslo,…
Den předem namočíme do vody hrách i kroupy (každé zvlášť) a do trochy mléka sušené houby. Mléko můžeme trochu naředit vodou.Druhý den hrách a kroupy uvaříme doměkka …
Recept je v původním znění od Ljuby Hermanové: Houby rozkrájím, trochu posolím, vařím ve vlastní šťávě (alespoň 20 minut). Pak scedím a umelu (nebo jemně rozsekám)…
Mleté maso smíchám se Solamylem, mlékem, osolím a opepřím. Tuto směs nechám do druhého dne odležet v lednici.Potravinovou fólii navlhčím studenou vodou a rozprostřu na…
Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semeníky a žebra a dobře omyjeme, z rajčat seřízneme ostrým nožem vršky, dužinu vydlabeme lžičkou a prolisujeme ji. Rajčata a…
Nakrájíme cibuli na hrubo, orestujeme na oleji do zlatava. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, orestujeme do hněda.Přidáme očištěná srdíčka, orestujeme, přidáme…
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme čerstvě na jemno nastrouhaný křen, vejce, drobně pokrájenou slaninu, osolíme a opepříme a dobře…
Předvařený hrách si připravíme podle návodu na obalu. Osolíme až těsně před dovařením. Když je hrách měkký, slijeme vodu, odstavíme a necháme přikrytý, aby nevychladnul.…