Kuře na zelenině s červeným vínem

Drůbeží maso Doba přípravy: asi 60min 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: asi 60min 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 horní kuřecí stehna
(nebo jiné porce kuřete)
4 plátky slaniny
cibule
200 g brambor
100 g žampionů
100 g mrkve
200 ml červeného vína
1 plechovka rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
tymián, pepř, bobkový list
olej
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí porce opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme .Cibuli, mrkev a žampiony pokrájíme na kolečka, česnek na plátky.

  2. V kastrolku rozehřejeme olej a na něm kuře opečeme dozlatova. Pak maso vyjmeme a do kastrolu přidáme pokrájenou zeleninu, kromě brambor- vše krátce restujeme. Do směsi pak vložíme oloupané, na čtvrtky pokrájené brambory, rajský protlak a vše podlijeme vínem. Krátce povaříme.

  3. Nakonec vmícháme česnek, bobkový list, špetku tymiánu. Na zeleninovou směs položíme opečené porce kuřete a na ně plátky slaniny. Vložíme do trouby předehřáté asi na 180°C a pečeme přibližně 45 minut. Před podáváním odstraníme bobkový list. Podáváme s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Inspirace dle časopisu Blesk z roku 2013

Komentáře k receptu Kuře na zelenině s červeným vínem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty s červeným vinem pecene kure na zelenine a víně kure na zelenine a vine kuřecí na víně se zeleninou kuře na červeném víně kuřecí čtvrtky se zeleninou a červeným vínem kure na cervenem vine s zampiony a mrkvi kuře na kořenové zelenině a víně kuře na kořenové zelenině s vínem kureci platky na cervenem vine kure se zeleninou na vínem kuře v protlaku a zelenine kure na cervenem vine a protlaku kuřecí nudličky na zelenině kure s rajcatovym protlakem a slaninou kuře na kořenové zelenině protlak kuře na zelenině protlak kureci platky na zelenine v troube kuřecí plátky na zelenině s vinem kuře na zelenině s vínem