

Studená rajčatovo-cuketová polévka
Suroviny 2 porce
- 4 rajčata
- půlka menší cukety
- kostka masoxu
- špetka pepře
- dvě špetky rozmarýnu (lepší je čerstvý)
- 1 cibule
- kousek slaniny
Postup přípravy receptu
Cuketu rozkrájenou na kostičky dáme do hrnce a k ní pokrájená rajčata, přidáme masox a půl hrnku vody. Vaříme do změknutí, rozmělníme ponorným mixérem a dochutíme pepřem a rozmarýnem.
Ještě chvilku povaříme a dáme chladit.
Osmažíme si cibulku a slaninu pokrájenou na nudličky.
Vychladlou polévku servírujeme dozdobenou naklíčenými mungo fazolkami a osmaženou cibulkou se slaninou.
Poznámka od kuchařky
Skvělé pro horké letní dny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Studená rajčatovo-cuketová polévka
K receptu nejsou žádné komentáře.