Jehněčí na pórku

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 100 min 4 porce Jiné maso 3 názory

Suroviny

500 g jahňacieho stehna
1 pór
150 g údenej slaniny
4 menšie mrkvy
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička kurkumy
10 guličiek nového korenia
10 guličiek čierneho korenia
5 paradajok
soľ
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jahňacie mäso prešpikujeme cesnakom, posypeme kurkumou a osolíme. Na dno zapekacej misy rozložíme plátky slaniny a na ňu navrstvíme na kolieska narezaný pór.

  2. Uložíme mäso a okolo dáme celú očistenú mrkvu. Podlejeme vodou a zakryté pečieme 40 minút. Potom obložíme mäso na mesiačiky narezanými paradajkami a dopečieme domäkka.

  3. Potom odkryjeme a dopečieme dozlata. V prípade potreby podlievame horúcou vodou, aby sme mali potrebné množstvo šťavy. Podávame s kuskusom alebo ryžou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jehněčí na pórku

Tématické fráze: recepty jehněči a pórek jehněčí s pórkem jehněčí maso na pórku jehneci porek recepty z porku jehněčí recept pórek recepty gl.tuxo porku jiensthamilvidioussongyoutube jehněčí vnitřnosti recept jehneči jehneči vnitrnosti jehneči hřbet jehneči na mrkvy jehněčí a pórek jehněčí vnitřnosti s porkem recept