Kari-nádivka

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 1 hodinu Ostatní 9 názorů

Suroviny

6 tvrdších housek
3 dl mléka
5 lžic rozpuštěného másla
350 g uzeného masa
4 - 5 vajec
sůl
muškátový květ
petrželová nať
10 dkg uzený tvrdý sýra
lžička kari koření
5 dkg vyškvařené slaniny
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na drobné kostičky, vařené uzené maso a tvrdý sýr nakrájíme na malé kousky.

  2. V zahřátém mléce rozmícháme rozpuštěné máslo, vejce, sůl, špetku muškátového květu, sekanou petrželku a kari koření.

  3. Vše nalijeme na kostičky kousky a dobře promícháme, aby se nám houska nasákla. Přidáme uzené maso a sýr, a zapracujeme do sebe. Rukama vytvoříme váleček a dáme do pekáčku s vyškvařenou slaninou.

  4. Pečeme buď samostatně nebo s vepřovým masem či kuřetem. Podáváme s bramborem a salátem jako hlavní jídlo, nebo necháme zestydnout a podáváme jako studený nářez na obložených talířích.

Poznámka

fakt nevím kam zařadit, bezmasé to není, ???? dietní taky ne !!!

Nádivka je suprová i za studena, já ji podávám jako studený nářez na obložených talířích.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kari-nádivka

Tématické fráze: dietní nádivka bezmasá nádivka nádivka dietní kari z květu velikonoční nádivka s kari bezmasa nadivka na slano dietni nadivka z tofu užasná velikonoční nádivka dietní nádivka s kuřetem nádivka se sekanou recept dietní obložené housky

Zapomněl/a jsem heslo