Králík se šalvějovou nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenKráličí maso je velmi ceněné pro svou jemnou chuť, je dietní a upravit ho lze mnoha způsoby. Králičí hřbet a stehna plněná nádivkou ze slaniny, sušených švestek, jablka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králičí maso je velmi ceněné pro svou jemnou chuť, je dietní a upravit ho lze mnoha způsoby. Králičí hřbet a stehna plněná nádivkou ze slaniny, sušených švestek, jablka…
Jednoduché žampionové jednohubky budou vítaným pohoštěním na vaší oslavě. Kloboučky žampionů stačí naplnit směsí cibule, žervé a pažitky, obalit ve slanině a nakonec…
Tradiční jídlo z pomezí Moravy a Slezska - podvojanský bulgur se zelím. Jednoduché a přitom chutné a rychlé jídlo z bulguru, kysaného zelí a slaniny můžete připravit…
Máte rádi fazole? Pak vás zajisté osloví mexické závitky z vepřové kýty, plněné mletým masem, rajčaty, fazolí a kukuřici. Připravte je k obědu, jsou velice chutné a syté…
Zajímavé pohoštění s netradičním vzhledem připravíme z brambor obalených slaninou. Po upečení brambory naplníme čedarem a vejci a ozdobíme jarní cibulkou. Pak už stačí…
Zkuste přidat na podzim všudypřítomnou dýní do těsta na slaný sýrový koláč. Přidá zpracovávanému těstu nejen barvu, ale i vláčnost a kyprost. Se slaninou a posypem…
Knedlíky s vajíčkem jako omeleta jsou skvělým nápadem na rychlý a chutný pokrm, který využije zbytky vařených knedlíků. Tento způsob přípravy je ideální pro ty, kteří…
Žampionová paštika je vynikající alternativou k těm masovým. Její příprava je navíc rychlá a snadná. Portské víno, slanina a směs koření dávají paštice autentickou chuť.…
Domácí paštika z kuřecích jater je opravdová lahůdka. Zajímavou chuť dotváří i jablka, slanina a nasekané ořechy. Na závěr paštiku zjemní trochu smetany. Ochutnejte tuto…
Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a…
Karé neboli kotleta patří mezi libové části masa. Z plátků tak můžeme připravit chutný oběd na všední i sváteční den. Podušené maso doplní cibulka, slanina a plátky…
I když většina z nás zná dršťky hlavně jako součást dršťkové polévky, jsou součástí mnoha chutných receptů. Dušené dršťky v tomto receptu jsou skvěle dochucené a spolu s…
Kuřecí játra jsou velmi lahodná a bohatá na živiny. Kromě klasické přípravy na cibulce skvěle chutnají i se slaninou a trochou zeleniny. Jako přílohu zvolíme zelené…
Masové závitky jsou jednoduché a velmi variabilní jídlo. Tyto připravíme z hovězího masa a naplníme je náplní z kysaného zelí a slaniny. Závitky podlijeme dobře…
Příprava tohoto jídla je sice trochu náročnější, výsledek ale stojí za to. Měkké a šťavnaté plátky masa z divočáka, výrazná omáčka ochucená lesními houbami a nekynuté…
Kapr je naše klasická ryba, kterou připravujeme hlavně na Vánoce. Tentokrát kapří maso ochutnáme v netradiční kombinaci s medem a rozinkami. K pečenému kaprovi podáváme…
Kapr je naše klasická ryba, kterou připravujeme hlavně na Vánoce. Tentokrát kapří maso ochutnáme v netradiční kombinaci s medem a rozinkami. K pečenému kaprovi podáváme…
Ke štědrovečerní večeři není nutné připravovat jen českou klasiku, smaženého kapra s bramborovým salátem. Pokrm hodný sváteční tabule je též kapr pečený s plátky sušené…
Využijte sezonní příležitost a připravte rodině jemné a kvalitní jehněčí maso v této osvědčené úpravě. Jako příloha k šalvějí a slaninou provoněnému masu se výborně hodí…
Pokud vám zbude trochu nádivky při pečení masa, můžete zbývající hmotu využít na přípravu chutných placiček. Ať již připravujete nádivku často nebo jen vyjímečně,…
Sekaná je považována za obyčejné jídlo. Tuto sekanou je však vhodné podávat na Velikonoce, jelikož se uvnitř skrývají vařená vejce a špenát. Velikonoční sekaná je…
Kuřecí stehna pečená na másle a slanině jsou doplněna nádivkou z uzeného masa. Nádivka se peče v jenom pekáči s masem, takže do sebe krásně nasákne chuť i vůni výpeku.…
Jehněčí kotletky s krustou jsou velmi snadné na přípravu a můžete je podávat i jako sváteční pokrm. Medvědí česnek, slanina a víno dávají kotletkám vynikající chuť.…
Tato výborná polévka zahřeje i zasytí a díky pestrým barvám vypadá pěkně na talíři. Dobrý kuřecí vývar s kousky zeleniny opečenými na másle podáváme s taštičkami, které…