Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku
Recept ještě nebyl hodnocenTento pokrm, který spojuje šťavnaté plátky hovězího masa plněné lahodnou směsí koření a zeleniny vám připomene kouzlo staročeské kuchyně. Jemně pečené v troubě na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Tento pokrm, který spojuje šťavnaté plátky hovězího masa plněné lahodnou směsí koření a zeleniny vám připomene kouzlo staročeské kuchyně. Jemně pečené v troubě na…
	
			
	
Letní zapékaný lilek je lehký a chutný pokrm, který v sobě spojuje svěžest sezónní zeleniny s jemnou krémovou náplní. Tento středomořský recept zvýrazňuje přirozenou…
	
			
	
Zajímavé pohoštění s netradičním vzhledem připravíme z brambor obalených slaninou. Po upečení brambory naplníme čedarem a vejci a ozdobíme jarní cibulkou. Pak už stačí…
	
			
	
Knedlíky s vajíčkem jako omeleta jsou skvělým nápadem na rychlý a chutný pokrm, který využije zbytky vařených knedlíků. Tento způsob přípravy je ideální pro ty, kteří…
	
			
	
Čerstvé lesní houby a opečená voňavá slanina udělají z houskových knedlíků naprostou lahůdku. Podávat je můžeme jen s jednoduše připraveným špenátem, případně je můžeme…
	
			
	
Zapékané brambory se salámem jsou ideálním pokrmem pro ty, kteří touží po chutné a syté večeři. Kombinace jemně pečených brambor, lahodného salámu a rozpuštěného sýra si…
	
			
	
Bakoňské vepřové karé je vynikající pokrm, který spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí slaniny a delikátními kořenícími tóny. Toto chutné a syté jídlo je ideální pro…
	
			
	
Kapusta bývá i přes skvělé výživové hodnoty docela opomíjená. Ve formě sekané ale může zachutnat i těm, kteří ji příliš v lásce nemají. Kapustová směs ochucená česnekem,…
	
			
	
Lahodná králičí stehna na slanině se zeleninou a houbami rozhodně stojí za vyzkoušení. V pokrmu vyniká chuť vína a divokého koření a je zjemněný smetanou. Můžete ho…
	
			
	
Vlažný bramborový salát je skvělá záležitost. Navíc ho můžete oživit ne úplně běžnými přísadami, jakými jsou třeba sterilované fazole. Chuť dodáte vyškvařenou slaninou.…
	
			
	
Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s…
	
			
	
Šťavnaté kuřecí paličky s křupavou kůrčičkou, připravené na způsob pečené kachny. Díky voňavému koření, pomalému pečení a lahodné šťávě si vychutnáte chutě tradiční…
	
			
	
Tento jednoduchý recept je ideální jako hlavní chod, ale také jako chutná příloha k masu. Cuketa naplněná různými ingrediencemi, se po zapečení sýrů, promění v delikátní…
	
			
	
Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť…
	
			
	
Jehněčí kýta připravená v pomalém hrnci zůstane šťavnatá a na talíři se bude rozpadat. Prošpikujte ji kouskem slaniny, přidejte větvičku rozmarýnu a nechte hrnec…
	
			
	
Vyzkoušejte další chutnou variantu zelného salátu. S rafinovaně dochuceným nálevem, kuřecím masem, voňavou uzenou slaninou a cibulkou vám určitě zachutná. Může být jak…
	
			
	
Využijte sezonní příležitost a připravte rodině jemné a kvalitní jehněčí maso v této osvědčené úpravě. Jako příloha k šalvějí a slaninou provoněnému masu se výborně hodí…
	
			
	
Pokud vám zbude trochu nádivky při pečení masa, můžete zbývající hmotu využít na přípravu chutných placiček. Ať již připravujete nádivku často nebo jen vyjímečně,…
	
			
	
Sekaná je považována za obyčejné jídlo. Tuto sekanou je však vhodné podávat na Velikonoce, jelikož se uvnitř skrývají vařená vejce a špenát. Velikonoční sekaná je…
	
			
	
Jehněčí kotletky s krustou jsou velmi snadné na přípravu a můžete je podávat i jako sváteční pokrm. Medvědí česnek, slanina a víno dávají kotletkám vynikající chuť.…
	
			
	
Tato výborná polévka zahřeje i zasytí a díky pestrým barvám vypadá pěkně na talíři. Dobrý kuřecí vývar s kousky zeleniny opečenými na másle podáváme s taštičkami, které…
	
			
	
Špízy z bramborových knedlíků jsou originální a chutný způsob, jak využít oblíbené české knedlíky v netradiční podobě. Kombinuje opečené kousky knedlíků se slaninou,…
	
			
	
Pečená domácí sekaná, kterou spojuje jemnost vepřového a králičího masa je doplnění zeleným špenátem a vejci. I na řezu bude díky náplni vypadat hezky, takže ji můžete…
	
			
	
Jako velikonoční pohoštění můžeme podávat krásný slaný dort, který připravíme z vajec, sterilované zeleniny, slaniny, šunky a sýra. Vše zalijeme dvěma vrstvami želatiny…