Vepřová játra nadivoko
Recept ještě nebyl hodnocenJátra jsou levná a velmi lahodná, je ale potřeba zvolit správný postup přípravy. Játra prošpikovaná slaninou, ochucená voňavým divokým kořením a dušená ve víně jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra jsou levná a velmi lahodná, je ale potřeba zvolit správný postup přípravy. Játra prošpikovaná slaninou, ochucená voňavým divokým kořením a dušená ve víně jsou…
Masová roláda je lahodné sváteční jídlo. Na řezu zaujme pěknou mozaikou. Tentokrát ji připravíme z kuřecího masa, které naplníme mletým vepřovým masem a špenátem. Roládu…
Jako velikonoční pohoštění můžeme podávat krásný slaný dort, který připravíme z vajec, sterilované zeleniny, slaniny, šunky a sýra. Vše zalijeme dvěma vrstvami želatiny…
Slané koláče jsou skvělou svačinkou nebo večeří. Tento slaný koláč vás svojí vůní přenese do slunné Itálie. Koláč z listového těsta, s rajčaty a mozzarellou, není nijak…
Nádivku můžeme upéct jako součást plněného kuřete nebo samostatně, jako v tomto receptu. Kousky mlékem zvlhčených rohlíků smícháme s uzeným masem, slaninou a kořením. Po…
Chcete se při svátečním obědě blýsknout před svými nejbližšími? Pokud nedáte dopustit na šťavnatou roládu, vyzkoušejte tento jarní recept plný chuti a bylinek. Medvědí…
Velikonoční sekaná může být hvězdou vaší kuchyně. Záleží na tom, jak si vyhrajete se vstupními surovinami. Kvalitní mleté maso, dochucení a rafinovaná nádivka. To vše…
Grilované placičky ze slepice nabízí zajímavý způsob zpracování slepičího masa, jehož tepelná úprava může být někdy zdlouhavá. Mleté slepičí maso a slaninu stačí jen…
V kastrole rozehřejeme trochu oleje, přidáme malé kostičky slaniny, chvíli ji opékáme, přisypeme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme maso pokrájené na menší…
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku…
Závitky z vepřového masa patří mezi oblíbené pokrmy české kuchyně. Pojďte si s námi připravit dušené rolky z vepřové kýty, kterou naplníte směsí mletého masa s paprikou,…
Na rozpečené nakrájené slanince orestujeme jemně nakrájenou cibuli a vmícháme do masa společně s vekou, nebo rohlíky namočenými v pivu.Přidáme 2 lžíce nastrouhaného…
Telecí hrudí je nadívané slaninovou nádivkou a prokládané fazolkami. Příprava je snadná a vznikne krásné sváteční jídlo, které můžete podávat při každé příležitosti.…
Tyto chutné závitky z kuřecího masa překvapí zajímavou náplní. Přidáme do nich totiž kromě slaniny a sýra i kopřivy a křepelčí vejce. Závitky podáváme s dobře ochuceným…
Chřest se slaninou je skvělá dvojice, co se spolu chuťově doplňuje. My k nim přidáme ještě uvařenou a máslem zjemněnou rýži. Připravíme tak lehký a jednoduchý pokrm,…
Tento způsob přípravy chřestu, jistě uvede v pokušení všechny, kteří si ho dovedou představit pouze v polévce, nebo omáčce. Po pár minutách, díky jednoduchému postupu,…
Chřest je velmi oblíbená jarní zelenina. Ochutnejte ho v této jednoduché kombinaci se slaninou a sýrem, výrazně okořeněným kuřecím masem a šťouchanými bramborami, které…
Zaječí maso patří dnes již mezi zřídka používané v našich kuchyních, což je veliká škoda. Pokud se vám do rukou dostane pár výborných zaječích stehen, připravte je s…
Sezóna chřestu je zde. Vychutnejte si tuto zeleninu, která má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví, a připravte z ní třeba lahodný chřestový krém se slaninou,…
V tomto zajímavém pokrmu najdeme spoustu různých chutí. Krátce povařený chřest zabalíme do balíčků z anglické slaniny a zapékáme zalitý vaječnou směsí se sýrem a chilli…
Bílý chřest můžeme zpracovat do jemné a krémové polévky. Nejprve jej blanšírujeme a poté přidáme do vývaru, který chuť zvýrazní. Do krémové konzistence si pomůžeme…
Růžičková kapusta je skvělá, i když trochu opomíjená zelenina. Její lahodnou chuť doplníme šalvějí, česnekem a mandlemi, zalijeme smetanou a zapečeme. Získáme tak chutný…
Už jste zkusili připravit roládu z vykostěného kuřete? Ne? Právě je nejlepší chvíle. Lahodná náplň, jemné maso z kuřete, propečení tak akorát a vhodná příloha. To jsou…
Pikantní chuťovky z pečených kuřecích jater se dobře hodí k vínu a pivu. Játra stačí ochutit pikantním kořením a obalit ve slanině, která je po upečení krásně křupavá.…