Masíčko na léto
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle nebo oleji orestujeme slaninu, přidáme drobně pokrájené maso a zprudka orestujeme. Přihodíme cibuli nakrájenou na nudličky, ostatní suroviny a ještě chvilku vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle nebo oleji orestujeme slaninu, přidáme drobně pokrájené maso a zprudka orestujeme. Přihodíme cibuli nakrájenou na nudličky, ostatní suroviny a ještě chvilku vše…
Špízy jsou na letní grilování ideální volba. Ochutnáme na nich kousky šťavnatého masa, žampiony, voňavou slaninu i spoustu zeleniny. Příprava je velmi snadná a jejich…
Netradičně upraveným masem, které můžeme grilovat, je tato aztécká kapsa. V plátku vepřové kotlety najdeme sýr, česnek, slaninu, pikantní papričku a semínka koriandru.…
Připravte si rychlovku podle tohoto receptu. Smažené roličky zasytí a jsou hned hotové. Pro uklidnění svědomí přidejte ke smažené dobrotě pořádnou porci zeleniny.…
Pro slavnostnější oběd, či večeři, se doslova perfektně hodí šťavnaté hovězí závitky se slaninou a mrkví, s omáčkou z červeného vína. Jejich příprava je sice…
Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očistěná pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, podlijeme a necháme dusit.Když…
Léto nepřeje příliš složitému vaření. Hodí se mít předpřipravené suroviny v zásobě. Například zredukovaný vepřový vývar dobře poslouží jako základ pro chutnou cuketovou…
Čočka je prostě klasika, kterou nemůžete vynechat - dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Spolu podávaná dokonale připravená kachní…
Tento závin připravíme z bramborového těsta a naplníme výbornou náplní z kysaného zelí a mleté klobásy nebo uzeného masa. Závin uvaříme ve vodě a poté podáváme s…
Tyto dobré košíčky se hodí jako jednoduché pohoštění nebo svačinka na cesty. Košíčky vytvoříme v muffinové formě z plátků cukety, které naplníme vyškvařenou slaninou,…
Jsou suroviny, které byste netipovali, že se k sobě hodí. Ovšem, někdy mohou přikvapit. Příkladem je tento recept na hovězí plec prošpikovanou slaninou, okořeněnou…
Rybu osolíme, posypeme citronovým pepřem a bylinkovým kořením. Opečeme na pekáčku na rozpuštěném másle s olivovým olejem z obou stran a dáme do vyhřáté trouby na 220C na…
Jednoduchá večeře nezabere příliš času. Pokud usmažíte palačinky z dvojnásobné dávky, můžete část zmrazit a použít příště, tentokrát třeba s ovocnou nebo tvarohovou…
Výborný kuskusový salát potěší milovníky hub, slaniny a sušených rajčat. Je rychle hotový, takže nestrávíte příliš času v kuchyni a můžete si jej dát i po studenu. Komu…
Králíka rozdělíme na 6 kusů, opláchneme a osušíme.Slaninu si nakrájíme na klínky a každý kus masa alespoň jednou prošpikujeme.Poté připravíme dostatečně širokou misku,…
Talíř chutné zeleninové polévky příjemně zasytí a zahřeje. Pokud se řadíte mezi milovníky těch krémových, pak zajisté musíte vyzkoušet celerovo-jablečnou polévku,…
Tento lahodný recept kombinuje šťavnaté kuřecí maso s intenzivní chutí česneku. Pokrm můžete připravit několika způsoby, každý má své kouzlo a výsledkem je vždy dokonale…
Játra dělí strávníky na dva tábory. Pokud patříte k těm, kteří je mají rádi, můžete se ji připravit podle tohoto receptu. Orestovaná játra doplní voňavý rozmarýn a k…
Švestky ve slanině jistě znáte, ale co takhle si připravit jejich opilou verzi se slivovicí. Švestky se v tomto receptu nejprve marinují v kořalce a teprve poté obalí ve…
Škubánky jsou tradiční bramborové jídlo, které se těšilo dříve velké oblibě zejména na venkově. Připomeňte si tento nenáročný pokrm. Vařené brambory stačí spojit s…
Tato lahodná roláda zaujme na první pohled a potěší i zajímavou chutí. Náplň rolády z vepřové panenky tvoří restovaná játra. Plátky rolády podáváme s opečenou slaninou,…
Tyto jednoduché koláčky z listového těsta oceníte díky nezvyklé, ale lahodné kombinaci sladkých a slaných chutí. Niva, slanina, hroznové víno, ořechy a hruškový kompot…
Máte rádi křupavé, dozlatova osmažené bramboráky? Pokud ano, vyzkoušejte i tuto výbornou verzi s osmaženou slaninou a lesními houbami. Houby dodají bramborákům ještě…
Jemné jehněčí maso je velmi delikátní a výrazné. Proto k dochucení stačí česnek a kořenová zelenina. Aby maso zůstalo šťavnaté, prošpikujeme ho slaninou. Pak už ho stačí…