Pytlák Říha
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou kýtu naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme eidam, šunku a uherák, vše zabalíme do závitků. Nakrájíme na 4 až 5 válečků, které napíchneme na jehlu. Mezi každý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou kýtu naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme eidam, šunku a uherák, vše zabalíme do závitků. Nakrájíme na 4 až 5 válečků, které napíchneme na jehlu. Mezi každý…
Pár listů kapusty (já měla 2 velké) si nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme taktéž. Na pánvi si rozehřejeme lžičku oleje, přidáme cibuli a česnek a…
Filety z kapra co 2 – 3 mm prořízneme až ke kůži. Při prořezávání ucítíme křupnutí kostiček, které se přeruší a nevadí pak při konzumaci. Filety posolíme. Větší kus…
Oloupané cibule pokrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky, které osolíme a dochutíme dle vlastní chuti tím, co komu chutná. Libovolné koření či kořenící směsi, hořčice…
Rozpálíme větší pánev a na ni osmahneme slaninu dokřupava. Hotovou slaninu vyndáme, osušíme papírovým ubrouskem a ponecháme v teple. Na zbylém tuku osmažíme játra, která…
V hluboké pánvi zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme suché těstoviny a zalijeme cca 2cm nad ně vodou a smetanou v poměru 3:1. Zbytek smetany schováme na…
Kuřecí stehna kuchyňsky upravíme, posypeme hrubou solí a celým kmínem.Takto upravená stehna restujeme na oleji a na pokrájené zauzené slanině.Zalijeme malinko vývarem…
Dame si varit gnocchi podla navodu.Na troche oleja dame osmazit na drobno nakrajanu cibulu a pridame na kocky na krajanu sunku alebo anglicku slaninku.Oprazime a pridame…
Játra nakrájíme na plátky a na troše sádla je rychle z obou stran opečeme.Než vychladnou, smícháme mleté maso s vejcem, česnekem, drceným kmínem, osolíme a opepříme a…
Všechny ingredience pro dressing vložíme do misky a pomocí mixéru smícháme dohromady. Před podáváním necháme na hodinu vychladit v lednici. Zatím si osmažíme kousky…
Vepřové medailonky: Medailonky opláchneme, osušíme a opepříme. Vložíme na rozpálenou pánev s olejem a opékáme z každé strany cca 3-4 minuty. Po upečení je lehce z…
Prsíčka si nakrájíme na větší kousky, slaninu na kostičky, pórek na kolečka a klobásu taky na kolečka. Střídavě je napichujeme na jehly, nebo špejle a opékáme je na…
Stehna prošpikujeme slaninou a zbytek pokrájíme na kostičky. Poklademe do pekáčku se zbytkem ingrediencí. Podlijeme vínem, jen deckou, zbytkem budeme podlívat při pečení…
Na velké desce semeleme plecko, smícháme ho se solí a trochou vody a do druhého dne uložíme do lednice. Laloky bez kůže pokrájíme na kostky, nasolíme a také uložíme do…
Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit doměkka v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat.Na kousku másla nebo oleji osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli,…
Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté maso a klobásu a…
Omyjte fazole, pak fazole namočte na 4 hodiny do 6-8 šálky vody. Pokud jste při použití destilované vody, pak namočené fazole potřebuje jen 2 hodiny na změkčení. Fazole…
Zelí nakrouháme na jemno, přidáme zbylé suroviny a promícháme, uděláme jako karbanátky, obalíme ve strouhance a na oleji usmažíme.Na tuku osmažíme cibuli a kousek…
Vepřová játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Vedle v misce si připravíme pikantní ostrou směs. Smícháme dijonskou hořčici s feferonovým krémem, …
Na části pokrájené slaniny osmahneme dorůžova nakrájenou cibuli a přidáme pokrájené houby - postupujeme tak, jako bychom dělali smaženici - spíše praženici. Osolíme,…
Cibuli, slaninu, žampiony nakrájíme na kostky a dáme do pekáče se sádlem. Kuře osolíme, opepříme zvenku i zevnitř, přidáme spolu s kořením a vývarem (začala jsem jedním…
Na pánvi rozškvaříme slaninu, nakrájenou na kostičky, přidáme cibuli také nakrájenou na kostičky a osmažíme ji. 10 vajec si rozkvedláme ve větším hrnku, osolíme,…
Brambory si očistíme a nakrájíme a uvaříme ve slané vodě s pokrájenou pažitkou a pak si je rozmačkáme. Slaninu a žampiony pokrájíme na kostičky a orestujeme. /Ćást…
Okořeníme jednu stranu filé pepřem. Lehce osmahneme na lžíci olivového oleje, pozor opepřená strana musí být dolů. Vyndáme, osolíme a opepříme druhou stranu a necháme…