Domácí králík na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenKrálíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 395 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 35,00 g |
– nasycené | 22,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 2,50 g |
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…
Tyto nekynuté tvarohové šátečky jsou velmi snadné a chutné. Těsto sice připravíme s droždím, ale ihned po zpracování jej tvarujeme a plníme tvarohovou náplní. Po upečení…
Koláče z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším moučníkům. Těsto vonící máslem se na jazyku rozpadá a koláč je plný tvarohové a makové náplně. Chutný vydrží i několik…
Rychlý a jednoduchý recept, který se může kdykoliv hodit. Kuřecí maso je v jemné smetanové omáčce, chuťově výrazné po Nivě a jako přílohu můžeme zvolit těstoviny,…
Drůbeží maso je velmi chutné a jednoduché na přípravu. Spolu se smetanovou omáčkou a česnekem, vykouzlíte výborný oběd. Podáváme s vařenou rýží a jako ozdobu použijeme…
Jednoduché a lahodné řezy inspirované slavným pařížským dortem. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný kakaový korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou…
Pudink a ovoce, to je spojení, které snad nikdy není špatné. Křehké máslové těsto nese na sobě kousky šťavnatých hrušek, které přelijeme pudinkovou náplní a společně vše…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené brambory a kukuřici. Orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem, povaříme, pak rozmixujeme a…
Vepřová panenka je maso libové a velmi křehké, proto mu sluší rychlá příprava, aby udrželo šťavnatost. Lišky, které jsou díky své vůni a lehce kořeněné chuti považovány…
Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen a vymazlete si s trochou trpělivosti takřka skutečné risotto jak z italské restaurace. Uvidíte, že trochu míchání a podlévání…
Očištěné žaludky dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření, cibuli, sůl, kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka.Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, zaprášíme…
Americké brownies jsme si rychle oblíbili i u nás a není divu. Těsto ochucené spoustou čokolády prostě chutná skvěle. V tomto receptu k čokoládě do těsta ještě přidáme…
Segedínský guláš z trouby je skvělou variantou tradičního receptu, která šetří čas i námahu. Díky pečení v troubě se chutě dokonale propojí a maso zůstane krásně…
Zapečená jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. Brokolice, brambory a aromatický sýr se pro tuto úpravu velmi dobře hodí. Navíc s bešamelem si skvěle rozumí. Za…
Toto rychlé a lahodné jídlo si zamilujete pro jeho jemnou chuť a jednoduchou přípravu. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, smetanové omáčky a oblíbených těstovin vytváří…
Bůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také…
Maso omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme na mřížky cca 1 cm a snažíme se neříznout do masa. Důkladně maso osolíme a opepříme z obou stran.Po cca půlhodinovém odležení…
Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo…
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, přidáme houby, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, kmín, sůl, pepř, kopr a provaříme…
Jakmile se spojí brambory a houby, můžeme se těšit na chutný výsledek. Stačí, když přidáme pár dalších surovin a čerstvé bylinky a pokrm zapečeme. Že je v jednoduchosti…
Smetanová žampionová omáčka nejlépe chutná v kombinaci s kuřecím masem a houskovým knedlíkem. Zajímavou chuť dotváří tmavá sójová omáčka. Zajisté si na ní pochutnáte ať…
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, přidáme cukr, zašleháme žloutky, olej a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva kakaem. Těsto vylijeme na plech…
Květák je začátkem podzimu v té nejlepší kondici. Pokud se vám již omrzela příprava v trojobalu, či jako mozeček - vyzkoušejte tento recept. Upečené růžičky lahodné…