 
	
Domácí máslo
Recept ještě nebyl hodnocenObě smetany vlijeme do mísy a zapneme ruční šlehač. Šleháme až získáváme pevnou šlehačku, ale nepřestáváme a šleháme dál, nechceme šlehačku, ale máslo. Pokračujeme ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Obě smetany vlijeme do mísy a zapneme ruční šlehač. Šleháme až získáváme pevnou šlehačku, ale nepřestáváme a šleháme dál, nechceme šlehačku, ale máslo. Pokračujeme ve…
	
			 
	
Vepřové srdce se tradičně podává s jemnou smetanovou omáčkou. Srdce nejprve povaříme i s kořením, vývar poté použijeme na přípravu omáčky. Podávat můžeme s jednoduchými…
	
			 
	
1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečicím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2. Do…
	
			 
	
Připravíme si větší hrnec, do něj na kostičky nakrájíme špek a nalijeme olej. Rozpálíme, až se špek mírně začne škvařit. Mezitím si prošpikujeme maso a osolíme a…
	
			 
	
Toto rychlé a lahodné jídlo si zamilujete pro jeho jemnou chuť a jednoduchou přípravu. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, smetanové omáčky a oblíbených těstovin vytváří…
	
			 
	
Den předem večer si svaříme smetanu s čokoládou (nenechat projít varem). Po malém vychladnutí dáme do ledničky odležet na druhý den. Zhruba po 12 hodinách smetanu…
	
			 
	
Brambory, zapečené se smetanou a vejci, krásně voní po česneku a rozmarýnu. Opravdu sytý oběd, nebo večeři, zvládnete připravit téměř bez práce. Postačí jen vše…
	
			 
	
Vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme olej, minerálku a zbytek surovin. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 180 °C asi 25-30 minut.Na krém…
	
			 
	
Maso ochutíme solí a pepřem a zprudka zarestujeme na olivovým oleji společně s cibulí, kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Podlijeme vodou, kterou osolíme a vaříme…
	
			 
	
Tento recept vykouzlí vaší rodině na tváři úsměv. Vychutnají si totiž velmi jemné maso ve smetanové omáčce, která chutná naprosto božsky! Vyzkoušejte tento nový recept…
	
			 
	
Pro milovníky zeleniny a zdravého stravování, je zde návod na zapečenou rýži, která je plná chutí a vůní. Ideálně připravená z čerstvých sezonních surovin. V troubě, jí…
	
			 
	
Snadný a rychlý oběd v podobě těstovin s sýrovou omáčkou, ten snad ocení všichni. Jemná, ale ideálně slaná omáčka vznikne kombinací sýru, slaniny a smetany. Do ní v…
	
			 
	
Čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni.V míse ušleháme 2 vejce a 4 žloutky do pěny. Postupně vmícháme polovinu cukru a vanilkový cukr, změklé máslo a nakonec…
	
			 
	
Čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni.V míse ušleháme 2 vejce a 4 žloutky do pěny. Postupně vmícháme polovinu cukru a vanilkový cukr, změklé máslo a nakonec…
	
			 
	
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenoučké půlměsíčky. Omyjeme je a usušíme v utěrce. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji.Malý plech na pečení vymažeme olejem…
	
			 
	
Okrájíme brambory a dáme je vařit do 1 litru vody.Připravíme jíšku. Na kousíčku másla zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku, uděláme světlou jíšku.Jíšku, 1/2 konzervy…
	
			 
	
Cibule nakrájíme nadrobno. Jendu mrkev a celer nastrouháme na hrubých slzičkách. Z druhé mrkve nakrájíme dlouhé špalíčky a společně s párkem prošpikujeme opláchnutou a…
	
			 
	
Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, zalijeme studeným vývarem a uvaříme doměkka. Trochu brambor a mrkve vyndáme a ostatní i s vývarem rozmixujeme…
	
			 
	
Okurková omáčka patří ke stálicím české kuchyně. Receptura se liší dle regionu. Vždy je ale výsledkem sladkokyselá chuť, která se skvěle hodí k novým bramborám, vařenému…
	
			 
	
Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme na 3/4 hodinky vařit s kořením a bujonem do tlakového hrnce. Vyškvaříme slaninu na kostičky, orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku…
	
			 
	
Kapustová polévka jako zelňačka je skvělá alternativa pro milovníky tradičních českých polévek. S podobnou kyselou a sytou chutí jako zelňačka, ale místo zelí se používá…
	
			 
	
Filet štiky opláchneme vodou, osušíme a bohatě osolíme. Rozdělíme na dvě porce a kůži nařízneme, aby se nám ryba při pečení nekroutila. Na plech si dáme pečící papír,…
	
			 
	
Na másle si orestujeme šunku s pokrájenou lahůdkovou cibulkou a uvaříme 1 vejce natvrdo. Zbylou kaši zředíme vodou, dáme vařit, přidáme majoránku, kopr, osolíme, přidáme…
	
			 
	
Máte-li chuť vyzkoušet netradiční variantu svíčkové, pusťte se do přípravy této její ruské verze. Chybí v ní cibule i některé tradiční koření, naopak obsahuje neobvyklou…
	
			 
		
	
			 
		
	
			