Zapečené brambory s mletým masem a zelím na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli, česnek, mleté vepřové maso, osolíme, přidáme drcený kmín, nakrájenou červenou papriku, nakonec zelí a vše důkladně osmažíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli, česnek, mleté vepřové maso, osolíme, přidáme drcený kmín, nakrájenou červenou papriku, nakonec zelí a vše důkladně osmažíme…
Připravíme si větší hrnec, do něj na kostičky nakrájíme špek a nalijeme olej. Rozpálíme, až se špek mírně začne škvařit. Mezitím si prošpikujeme maso a osolíme a…
Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě důkladně prošleháme. Po jednom do sňehu přidáme žloudky a poté olej. Na závěr lehce přimícháme směs kakaa, mouky…
Segedínský guláš z trouby je skvělou variantou tradičního receptu, která šetří čas i námahu. Díky pečení v troubě se chutě dokonale propojí a maso zůstane krásně…
1. Steaky lososa osolíme, opepříme a ogrilujeme celé na grilu nebo na grilovací pánvi dozlatova. Nakrájíme je na kousky a odložíme. 2. Těstoviny uvaříme podle návodu,…
Jakmile se spojí brambory a houby, můžeme se těšit na chutný výsledek. Stačí, když přidáme pár dalších surovin a čerstvé bylinky a pokrm zapečeme. Že je v jednoduchosti…
Listové těsto vyválíme na cca 2mm, případně použijeme již vyválené. Nakrájíme na trojúhelníčky (velikost libovolná, já jsem krájela čtverce cca 10x10cm a poté napříč),…
Základem chutných karbanátků je dobře okořeněné mleté maso. Jsou opravdu šťavnaté a krásně voní po rozmarýnu. Pečené karbanátky můžeme podávat s vařeným bramborem, nebo…
Květák je začátkem podzimu v té nejlepší kondici. Pokud se vám již omrzela příprava v trojobalu, či jako mozeček - vyzkoušejte tento recept. Upečené růžičky lahodné…
1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečicím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2. Do…
Snadný a rychlý pokrm, který je vhodný i pro nejmenší. Přesně takové jsou zapékané brambory s cuketou a mozzarellou, zalité smetanou. Výborný oběd zvládnete připravit za…
Toto rychlé a lahodné jídlo si zamilujete pro jeho jemnou chuť a jednoduchou přípravu. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, smetanové omáčky a oblíbených těstovin vytváří…
Pro milovníky zeleniny a zdravého stravování, je zde návod na zapečenou rýži, která je plná chutí a vůní. Ideálně připravená z čerstvých sezonních surovin. V troubě, jí…
Maso ochutíme solí a pepřem a zprudka zarestujeme na olivovým oleji společně s cibulí, kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Podlijeme vodou, kterou osolíme a vaříme…
Očistíme si lososa, kosti jdou skvěle vytáhnout klasickou škrabkou na brambory. Dále si toto maso nakrájíme na kostičky a opláchneme studenou vodou, nesolíme. Na…
Do pánve Wok nalijeme trochu oleje a zesklovatíme najemno nakrájenou šalotku.Následně vložíme osolené kousky nakrájených kuřecích prsou a chvilku restujeme, aby se maso…
Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, zalijeme studeným vývarem a uvaříme doměkka. Trochu brambor a mrkve vyndáme a ostatní i s vývarem rozmixujeme…
Ptáčky známe jako plátky masa potřené hořčicí a s dalšími surovinami zabalené do úhledných balíčků. V těchto se skrývá paprikáš a špalíček nivy. K nim je pak podávána…
Dobře připravená sekaná pečeně je oblíbené jídlo. Lze ji ozvláštnit a zlehčit přidáním méně obvyklých komponentů. Strouhaný sýr, sezonni cuketa a vždy dostupná mrkev se…
Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme na 3/4 hodinky vařit s kořením a bujonem do tlakového hrnce. Vyškvaříme slaninu na kostičky, orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku…
Vepřové srdce se tradičně podává s jemnou smetanovou omáčkou. Srdce nejprve povaříme i s kořením, vývar poté použijeme na přípravu omáčky. Podávat můžeme s jednoduchými…
Na másle si orestujeme šunku s pokrájenou lahůdkovou cibulkou a uvaříme 1 vejce natvrdo. Zbylou kaši zředíme vodou, dáme vařit, přidáme majoránku, kopr, osolíme, přidáme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenoučké půlměsíčky. Omyjeme je a usušíme v utěrce. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji.Malý plech na pečení vymažeme olejem…
Tento recept vykouzlí vaší rodině na tváři úsměv. Vychutnají si totiž velmi jemné maso ve smetanové omáčce, která chutná naprosto božsky! Vyzkoušejte tento nový recept…