Lívanečky se zelím a slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenZelí vymačkáme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme i slaninu a špek.V míse smícháme mouku se solí, kmínem a sodou. Přidáme kysanou smetanu a vejce. Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí vymačkáme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme i slaninu a špek.V míse smícháme mouku se solí, kmínem a sodou. Přidáme kysanou smetanu a vejce. Do…
Makrelu zbavíme kostí a maso spolu se smetanou, rozmačkaným česnekem, jarní cibulkou a zelenými bylinkami rozmixujeme. Do vzniklé směsi přidáme na jemno nakrájenou…
Moučníky se zakysanou smetanou v těstě jsou velmi oblíbené a není divu. Právě díky zakysané smetaně je bábovka dokonale vláčná a ani druhý den se nedrobí. Kakaová část…
Pokud nemáme kysané listy, povaříme ty čerstvé v octové osolené vodě asi 10 minut. Po zchladnutí vyřízneme košťál. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dosklovata.…
Ruku v ruce přichází s létem také sklizeň jahod, které nejčastěji upotřebíme v různých moučnících. Dort, skládající se z korpusu, tvarohového krému a čerstvých jahod v…
Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Žloutky vymícháme s vanilkovým a cukrem moučka,přidáme olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto…
Když za okny padá sníh, v kamnech práská dříví a mrzne, přijde vhod tato zdravá a vydatná polévka, která zahřeje a pomůže s bojem proti nachlazení. Moravská kyselica,…
Na korpus vyšleháme 4 žloutky s cukrem a horkou vodou.Zamícháme promísenou mouku s práškem do pečiva a madlemi. Nakonec jemně a opatrně převracením těsta vmícháme sníh…
Všetky suroviny vymiešame rukou a pridáme šťavu a kôru z citróna. Z cesta odoberieme kúsok, z toho potom urobíme mriežky na vrch koláča. Vyvaľkáme cesto ( cesto sa…
Pokud chcete připravit slavnostní pohoštění, zkuste slaný závin, který velmi dobře nahradí klasické chlebíčky. Jeho předností je, že má chuťově zajímavou náplň a jeho…
Cuketu umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme semená, osolíme, necháme odstáť, vodu vylejeme, osušíme. Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu. (Určite by tomu…
Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté…
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a šťávu vymačkáme, česnek prolisujeme. Tvaroh utřeme s máslem a kysanou smetanou dohladka, vmícháme cibuli, česnek, papriku a sůl…
Scedime konzervy s kukurici a fazolemi a dame je do misy. Pridame na vetsi prouzky pokrajenou okurku, ctvrtky cherry rajcatek a natrhany salat. Promichame a dame stranou…
Bílky ušleháme do tuha spolu se špetkou soli, pak postupně během šlehání přidáváme ostatní suroviny. Těsto rozetřeme na malý pekáček s pečícím papírem. Vložíme do předem…
Máte nasušené houby? Vyplatilo se sbírat a uschovat! Teď si můžete připravit výbornou houbovou omáčku k vepřové pleci. Jemná, chutná, smetanová, nalitá k domácím…
½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením,…
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Lehoučké řezy, promazané svěžím čokoládovým krémem se zakysanou smetanou vypadají luxusně, ale připravit je zvládne i ten, kdo není v pečení sladkých dobrot příliš…
Šťavnaté ovoce v kyprém těstě a hrníček jen pro jednoho - to je dezert velmi efektní na pohled. Tento bude navíc velmi chutný, zvlášť pokud přípravu doladíte k…
Nivová pomazánka chutná snad každému. Postačí pár surovin a během chvíle máte hotovou skvělou pomazánku, která vynikne svojí slanou aromatickou chutí. Nejlepší je na…
Ideálně den předem uvařte v jednom hrnci mrkev a brambory a v druhém červenou řepu. Zeleninou vařte neloupanou a nemusíte ji solit, protože sůl slupkou stejně…
Zelí nakrájíme na drobno, osolíme a promneme rukou.Přidáme nakrájenou cibuli, okurky, cukr, pepř, ocet, majonézu a kysanou smetanou.Promícháme a podáváme s čerstvým…
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 22 hodinami