Krůtí řízky v lahodné marinádě

Drůbeží maso Doba přípravy: 30minut+naložení 12 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30minut+naložení 12 názorů

Suroviny 4 porce

krůtí řízky (udělala jsem je ze stehna) počet podle strávníků
z 1/2 citronu šťáva
1 lžička sušené papriky
1 lžička oregana
1 lžíce petržele
1 lžička libečku
1 lžička mletého kmínu
150 ml kysané smetany
200 g tvrdého sýra
50 g Nivy
2 stroužky česneku
sůl
pepř
malé množství oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do kysané smetany si zamícháme papriku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, petržel, libeček, kmín, oregano a mírně osolíme (niva je slaná).

  2. Krůtí řízky si mírně naklepeme, osolíme, opepříme, dáme do marinády a promícháme tak, aby byly řízky ní obalené (já marinovala přes noc, ale stačí tak 3 hodiny).

  3. Do misky si nastrouháme oba sýry, promícháme je a tak jak je budeme vytahovat obalené marinádou, tak je obalíme ve strouhaném sýru a rovnou dáváme péct z obou stran, nejlépe ve steykové pánvi na minimum oleje, aby se nepřipaloval sýr.

  4. Pokud nám zbyde marináda, namažeme jí na maso, které se smaží. Jako přílohu jsem dávala pečené brambory s americkým kořením.

Poznámka od kuchařky

Cosi mě malinko inspirovalo, co se týče marinády, kterou jsem si upravila dle sebe a všechno ostatní je také moje improvizace, která nám chutnala.

Komentáře k receptu Krůtí řízky v lahodné marinádě

  • Eliza Eliza

    Bibi, musí to být chutné, ale osobně se bojím, že by se mi sýry na povrchu opekly nebo i třeba roztekly dříve, než se tepelně upraví to maso uvnitř... Z fotky to není moc zřejmé - krájela jsi maso na velmi tenko, nebo se propekly i běžné porce bez připálení sýra? Chtěla bych zkusit, proto se ptám, možná blbě :-8;-).

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • misza misza

    Určitě dobré :-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    jak jsem psala Ivě Ćerné, tak i tobě. marinády jsou super:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Děvčata, máte všechny pravdu a díky vám jsem recept upravila. Já jsem si to vůbec neuvědomila, to jsem kuchařka co:-?z hlavy mi to uniklo;-), ale je napraveno, aby to někdo neudělal:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Petro87, ještě mě napadlo k té zbylé marinádě-maso smažím jen na minimu oleje, po osmažení nechám cca lžíci tuku a zastříknu bílým vínem popř. vodou (co je po ruce), nechám odvařit přípečky, přidám zbylou marinádu, provařím a popř. povolím smetanou nebo vínem (pokud je potřeba).Vznikne poměrně hustá omáčka, kterou přeliji maso.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bibi, já zbytek marinády přidávám vždycky jen do dál dušeného, pečeného masa - zasyrova bych to asi taky neriskla. Hlavně v dnešní době, kdy nevíš, odkud maso pochází a jak vlastně vzniklo. Mně je taky vždycky líto třeba té marinády, ale souhlas s děvčaty - zasyrova radši neriskuj (jo to dřív za babiček, když věděli, že ta krůta je od ich ze dvorka...;-)
    Ale jinak určitě udělám, mňam :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Petro;-), určitě ji vyhoď, listerióza popř. salmonelóza jsou velmi nebezpečné, je zbytečné riskovat.

    Odpovědět

  • maris maris

    Magdalenka byla rychlejší, ale tu marinádu bych určitě tepelně nezpracovanou nepodávala, já si myslím, že jsi to jen napsala tak, že to tak vyznělo, ale to by mohlo být i nebezpečné a ty jako zdravotnice bys to určitě neudělala;-):-)

    Odpovědět

  • petra87 petra87

    recept se mi moc líbí a určitě jej vyzkouším :-p ,jen mi nepřipadá vhodné konzumovat marinádu,ve které bylo syrové maso,vím teda že maso by se mělo oddělovat už v lednici od zeleniny a ostatních potravin,nejsem zkušená kuchařka,tak by mě spíš zajímalo,jestli to není nebezpečné,taky je mi vždycky líto takové marinády vyhodit,ale neměla jsem odvahu je teda ještě dále takto zpracovat.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Marináda vypadá Bibi báječně, ale souhlasím s magdalenkou, listerióza je nebezpečná.I když možná to Bibi myslela tak, že marinády udělá více a část si uschová na tzatziky.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Bibi, neviem, ja by som tú marinádu, v ktorej stálo mäso niekoľko hodín a zákonite vypustilo do nej nejakú šťavu, za surova nekonzumovala. To je môj názor.
    Ale mäsko muselo byť chutné...

    Odpovědět

Tématické fráze: marináda na krůtí maso krůtí řízky řízky z krůty marináda na krůtu marináda z kysané smetany krůtí maso marináda marináda na krůtí krůtí marináda krůtí řízky ze stehna kruta v marinade krůtí maso v marinádě řízky z krůtího stehna krútí řízky recept marináda krůta krůtí řízek vmarinádě krůtí řízek ze stehna co se zbylými řízky recepty z krůty řízek marinády na krůtí maso řízkyz kruty