Jelení kýta s okurkami

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 2,5hodiny 4 porce Jiné maso 43 názorů

Suroviny

600 g jelení kýty
2 kyselé okurky
50 g šunky
50 g uzené slaniny
koření na divočinu
sádlo
máslo
Omáčka:
2,5 dcl kysané smetany
2 kyselé okurky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou.

  2. Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar. Posypeme kořením a na rozpáleném sádle po všech stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou a v troubě upečeme doměkka. Občas podléváme vlastní šťávou.

  3. Před koncem pečení poklademe maso plátky másla a dáme ještě na chvíli péci. Měkké maso vyjmeme a pokrájíme na plátky.

  4. Šťávu zalijeme smetanou, přidáme pokrájené okurky a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem, případně zakapeme citrónovou šťávou (podle kyselosti okurků).

Poznámka

Maso pečeme přikryté a při pečení otáčíme, je pak krásně měkké a šťavnaté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 166 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jelení kýta s okurkami

  • RubyRom RubyRom

    Takhle si představuji TOP RECEPT ! Super ! :yes::yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Hezky a poslušné hlásím,že to je fakt velmi dobré.Příště dám víc koření divočina,dělala sem poprvé a nevěděla jsem množství.
    Takže mohu doporučit i srnčí masíčko na tento recept. Vybrakovat mrazáky a do toho,stejné budou ty "lepší" polovice celé příští dva týdny čučet do bedny.:-* :-D Jo, a dala jsem bodík velký jako hrad. :-8

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bahula:V deset se to dopeklo, vybrala jsem masíčko a dodělala šťávičku, nakrájela masíčko a šup s ním nazpátek do pekáče /trošíčku se rozpadlo/ ale nebudu čekat až to vychladne ,pak se to usuší/ a nebude to dobré! Teď si odpočívá /apoň myslím /v kuchyni pod poklicí. Na oběd ohřeju:-p.Šťáva potřebuje trošku toho citronu ,tak jsem ho přidala.:-D

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna:Doufám, že bude chutnat, nám chutnalo moc :-p:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna:Už se to peče hodinu ,takže dneska si doufám pochutnáme.:-D ˇManžel za mnou chodí,a upozorňuje jestli to polévám a kontroluju ,prý aby se to nepřipálilo!:-S :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bahula:Velice děkuji.Akorát manžel seděl na terase a ptal se "jestli už přišla odpověď "jakou divočinu použít! Z očí mu čišel mlsný pohled ! Na jiné věci zapomene okamžitě,ale tohle si zapamatoval,že jsem mu říkala něco o koření na srčí kýtu!
    Zajímavé! ;-)No,to byla fuška než si sehnal koření od Vitany,prohledal obchody od Bratislavy až po Dunajskou Středu!
    Nakonec včera koupil v Lidlu v Šamoríně! Zítra se to peče ze srnčího!Písnu jaké to bylo! ;-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Vitana:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bahula:Jenom jednu informaci mám 4 druhy koření od 4 výrobcu divočina,jaké jsi použila :-?

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna:Už vidím ,že to tady nikdo nezkusil ze srnčího,tak jdu zítra na věc.:-(

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    nofrona:Už jste zkusila to srnčí ? Jestli se podaří, vařím ze srčího taky!;-):-p

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Monika:To je to,ani já nemám jelení masíčko,já už bych ho dávno uvařila ,hrozně se mi recept líbí.Kdejaká havěť divoká v mrazáku je, ale jelen ne !:-p:-p:-p:-p Chodím se mlsně dívat každý den na tento recept!;-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    A toto je typický příklad klasifikace receptu, samé chvály na fotku, ale nikdo nevyzkoušel. Tak nechápu na co je hodnocení, já myslela, že se hodnotí recept po vyzkoušení!!!! To je opravdu zavádějící. :-((:-((

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no, co na to říct - nemám jelena ani srnku, tak v této chvíli jen polknu :yes::-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Recept se mi moc líbí:yes:+22

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Evi, opravdu parádní:-p:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: jeleni kyta recepty jelení kýta jelení kýta recept jelení nudličky jelení kýta recepty jeleni kyty s okurkou jelení maso kýta recepty luxusní recepty na jelení kýtu jelení recepty recepty z jelení kýty recept na jelení kýtu pečeme jelena jídla z jelení kýty jelení na nudličky uzená jelení kýta jak udelat jelení šunku recepty z jeleního masa jelen doba peceni kořeni na na jelena ptáčky z jeleního masa

Zapomněl/a jsem heslo