Rychlá králičí svíčková

spagetka Kuchařka:

Doba přípravy: 20 min. PT0H20M 4 - 6 podle velikosti králíka Jiné maso 7 názorů

511

Suroviny

1 králík (nebo i jen porce podle potřeby)
400 g Váhalovy slaniny (nebo podobné libové a prouzené - část nakrájíme na plátky na dno pekáčku a zbytek necháme pro králíka)
350 g mražené zeleniny (pod svíčkovou)
1 fialová cibule
mleté nové koření
mletý bobkový list
mletý pepř
špetka bylinkové vegety
2 lístky rozmarýnu
3 lístky libečku
špetička soli
2 dcl červeného vína
1 kysaná smetana
brusinky
trochu tuku (sádla - do pekáčku)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného králíka prošpikujeme částí slaniny nakrájené na kostky slaninou a cibulí, dáme oboje i do břišní dutiny a bříško uzavřeme jehlami (porce jen prošpikujeme).

  2. Necháme chvilku odležet.

  3. Mezitím si rozehřejeme tuk v pekáčku a plátky slaniny ho vysteleme.

  4. Troubu předehřejeme na 200°C.

  5. Pečeme v zakrytém pekáčku na 200°C asi 60 min. V průběhu pečení obracíme a seškrabujeme výpek ze stěn pekáčku, podléváme vypečenou šťávou, v případě potřeby podlejeme vařící vodou.

  6. V závěru pečení (asi 10 min) podlijeme 2dcl vína (já použila italské červené Lambrusco - mírně perlivé a nasládlé) a přidáme sáček zeleniny.

  7. Po změknutí masa, maso vyndáme a obereme.

  8. Šťávu i se zeleninou rozmixujeme nebo propasírujeme. Přidáme kysanou smetanu a trochu brusinek a promícháme. Pokud potřebujeme upravit hustotu omáčky, zahustíme hladkou moukou.

  9. Vrátíme maso do omáčky a prohřejeme. Promícháme, aby se vše spojilo.

  10. Na talíř pak ještě porce ozdobíme brusinkami. Jako příloha se hodí knedlíky i kolínka apod.

Poznámka

Valhalovu slaninu mají v Albertu a plně se vyrovná anglické, podle mě nejen cenově ale někdy i chuťově ji předčí.

Doba pečení je velice orientační, jakmile se dá lehce maso odloupnout, je hotové.

Jinak tenhle recept vznikl jako žádost oslavence v rodině, že chce svíčkovou a smí jíst jen drůbeží a max. králičí maso

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá králičí svíčková

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuji za bodíky :-8;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • pipre pipre

    Recept skvělý, králíčí maso zbožňuji od dětství, maminka ho uměla moc chutně připravit. Jen sehnat králíka, ale čerstvě zabitého, ne ty ty kostlivce bez masa, jaké prodávají u nás :-):yes:+

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    I já jsem noční pták, spagi, králík:-p Jak bych mohla jinak, než +:yes::yes::yes:, ale volala segra z Kanady, nemohla jsem dříve:-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Jo takhle mít doma králíka....,dala bych si ho hned,ale dám aspoň bodík a uložím,co když se vyskytne výhodná koupě :yes::-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Bibinko - jsi holt na noc skvělá učitelka :-D:-D:-D,stačí ale i porce - třeba hřbet nebo stehna ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Špagetko, takovou dobrotu takhle vnoci:yes:jsi jako já, než si mě to odnaučila,cháááá:-D Jen bych potřebovala sehnat toho králíka, já snad někde nějakého picnu a bude hned kruciš;-):-))Každopádně ti dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: svíčková z králika králík na svíčkovou svíčková z králíka recept svíčkova s kralíka svíčková s králíkem recept svíčková z králíka recept na svíčkovou z králíka králík se svíčkovou omáčkou pecena svickova z kralika svíčková omáčka z králika svíčková z králíka recepty králík se svíčkovou recepty svickova z kralika recept na rychlou svíčkovou svickova na smetane s kralikem svíčková na smetaně z králíka králičí maso recepty recept na svickovou s kralika svíčková z králíka recept v papiňáku doba pečení králíka

Zapomněl/a jsem heslo