Shmaky směs se zeleninou a smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenShmaky směs se zeleninou a smetanou je lahodný a krémový pokrm, který nabízí výživnou alternativu pro milovníky vegetariánské kuchyně. Tato směs spojuje šmakouna …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Shmaky směs se zeleninou a smetanou je lahodný a krémový pokrm, který nabízí výživnou alternativu pro milovníky vegetariánské kuchyně. Tato směs spojuje šmakouna …
Rybu osolíme, posypeme citronovým pepřem a bylinkovým kořením. Opečeme na pekáčku na rozpuštěném másle s olivovým olejem z obou stran a dáme do vyhřáté trouby na 220C na…
Vydatná omáčka se zajímavým názvem je připravená z vařeného uzeného masa, brambor a čerstvých lesních hub. Strouhaný křen dodá omáčce na pikantnosti a majoránka ji…
Že ryba a houby nejdou dohromady? Ochutnejte lososa v kombinaci s jemnou smetanovou hříbkovou omáčkou a jistě tomuto jídlu také přijdete na chuť. Pokrm podáváme s…
Oblíbený holandský mletý řízek prostoupený sýrem můžete posunout v labužnické řadě ještě o stupínek výš. Vylepší ho porce drobně posekaných hub. Tuto variantu „…
Dýňová polévka je v českých domácnostech velmi oblíbená, obvykle se však připravuje pouze ze zeleniny. Vyzkoušejte masovou variantu dýňové polévky s uzeným. Využijete…
Václavky na smetaně jsou lahodným pokrmem pro milovníky houbových specialit. Jemně povařené václavky v krémové smetanové omáčce vytvářejí bohatou a plnou chuť, kterou…
Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s…
Uzené paličky nebo stehna povaříme asi 20 minut.Cibuli nakrájíme na drobno a na másle necháme zesklovatět.Přidáme cukr, necháme rozpustit a poté papriku na barvu.Hned na…
Stehna opečeme zprudka na trošce oleje a přilijeme vodu asi do 3/4 masa. Přidáme koření a vaříme 20-25 minut.Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme mouku a po…
Lahodná smetanová pórková polévka je doplněná osmaženou houstičkou a uzeným lososem. Krásně voňavou a hezky ozdobenou polévku můžete klidně servírovat jako jeden z chodů…
Polévky mají v naší kuchyni nezastupitelnou roli. Jsou syté, zahřívají a zpravidla jsou také rychle hotové. Stejně tak je tomu i v případě této polévky. Je plná brambor,…
Tradiční zelňačka v neobvyklé, ale dokonalé kombinaci! Kysané zelí, voňavé koření a sladké tóny sušených švestek tvoří polévku, která překvapí a zahřeje. Tento…
Nakrájenou cibulku zpěníme na 20 g másla, přidáme nakrájené houby a podusíme s kmínem.Ze zbývajícího másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem (ten může…
Uzený losos dokáže i z obyčejného jídla udělat úplnou lahůdku. Tentokrát ho podáváme s vařenými nudlemi a smetanovou omáčkou. Tu ochutíme ještě koprem, který se k chuti…
Na sádle osmahneme dozlatova nakrájenou cibulku, přimícháme mletou papriku, zalijeme hned vývarem.Přidáme kysané zelí a koření (bobkový list, pepř, nové koření) a vaříme…
Patizon je neprávem opomíjenou zeleninou, v mnohém předčí i svou slavnější kolegyni cuketu. Pokud máte mladý patizon, nemusíte jej ani loupat. Stačí vydlabat semínka,…
Jarní nákyp s kedlubnami a hráškem můžete podávat jako lehký oběd či večeři. Výrazná chuť slaniny a parmazánu skvěle doplňuje chuťově méně výraznou zeleninu. Servírování…
Plátky vepřové kýty plněné barevnou zeleninou a sýrem rozhodně stojí za vyzkoušení. Smetanová omáčka s jemným medvědím česnekem jen dodává jídlu další barevnost a…
Tradiční bramborová kaše dostane novou příchuť, když do ní zamícháte drobné lístky medvědího česneku. Hedvábné kaše docílíte vyšleháním brambor s horkou smetanou. Při…
Palačinky můžeme připravit jak ve sladké, tak i slané verzi. Tentokrát zvolíme cestu slaných chutí a smažené placky doplníme smetanovým špenátem. Do náplně přidáme také…
Tipů na bleskové večeře není nikdy dost. Bramborové noky (gnocchi) koupíte hotové téměř v každém obchodě, ale domácím se mohou jen stěží vyrovnat. Během chvilky k nim…
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte…
Patizon je opomenutou zeleninou, která se dá připravit na různé způsoby. Inspirujte se v tomto receptu a připravte si plněný patizon směsí z mletého hovězího masa. Je…