Celerovo-žampionová krémová polévka

suslajda Kuchařka: suslajda

Polévky 7 názorů

Suroviny

150 g celeru
2 řapíky řapíkatého celeru
200 g žampionů
kuřecí vývar
1 cibule
2 PL másla
200 ml smetany na vaření
sůl
podle chuti čerstvý mletý pepř
zelená petrželka
Na jíšku:
máslo
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si očistíme. Cibuli nakrájíme nejemno, řapíky celeru na tenké proužky. Celer a žampiony nastrouháme na nudličky.

  2. Do kastrolu dáme rozehřát máslo a orestujeme si cibulku. Na orestovanou cibulku přidáme nejdříve řapíkatý celer a necháme asi 2 minuty restovat. Dále dáme celer, žampiony a ještě chvilku necháme restovat.

  3. Zalijeme vývarem a vaříme asi 20. min. Rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme smetanu, je-li potřeba tak zahustíme jíškou a necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou zelenou petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celerovo-žampionová krémová polévka

Tématické fráze: celerova polevka se zampiony krémová žampionová polévka polévka celerová se zampiony celerovo zampionova polevka žampionovo cuketova krémová polévka celerovožampionová polévka celer, zampiony/polevky celerožampionová polévka žampionová krémová polévka recept polévka s řapík.celerem a s žampiony celero žampionova polevka celerova polévka s žampiony zampionova polévka s celerem celerovomrkvový krémová polévka celer polevka se zampiony recept celerovožampionová žampionová polévka chřestovo. zampionova polevka polévka z celeru a žampiony polévka s celerem a žampiony