Králík s estragonovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Jiné maso 2 názory

Suroviny

naporcovaného králíka
100 g slaniny
1 cibule
dijonská hořčice cca 2 PL
smetana na vaření cca 150 ml
1 KL sušeného estragonu
máslo
hladká mouka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí.

  2. V pekáči rozehřejeme máslo, orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu a porce králíka na něm ze všech stran opečeme.

  3. Posypeme estragonem, malinko podlijeme a vložíme přiklopené do trouby vyhřáté na 200C na cca 1 hodinu.

  4. Poté pekáč odkryjeme a králíka dopečeme dozlatova.

  5. Maso vyjmeme ( udržujeme v teple ), pekáč přendáme na sporák, podle potřeby přilijeme malinko vody nebo vývaru a smetanu promícháme s cca 1 PL mouky.

  6. Smetanu vlijeme do šťávy a necháme provařit asi 10 minut.

  7. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.

  8. Podle potřeby přidáme hořčici popř. dosolíme.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 102 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík s estragonovou omáčkou

Tématické fráze: králík na estragonu kralik na bile omáčka omáčka z králíka babicovy dobroty recepty z králíka videa

Zapomněl/a jsem heslo