Žampionová rychlá polévka

skotakmilan Kuchař: skotakmilan

Doba přípravy: 1/2 hodiny 4-porce Polévky 14 názorů

Suroviny

1 kg žampionů
1 masox hovězí
olej
1/4 másla
2 dl smetany na vaření
1 kelímek zakysané smetany
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit 1 l vody, přdáme masox a až začne vařit, přidáme máslo.

  2. Mezitím dáme smažit žampiony rozkrájené na 1/4, osmažíme do zlatova. Potom půlku žampionů dáme do hrnce s vývarem, přidáme smetanu na vaření a tyčovým mixérem rozšleháme.

  3. Přidáme zbytek dozlatova osmažených žampionů a dochutíme solí. Po podání na talíř dáme na každou porci lžičku vychlazené zakysané smetany.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Žampionová rychlá polévka

  • casino casino

    "dáme smažit žampiony"
    No, možná by bylo vhodnější v rcp to prostřední slovo nahradit slůvkem "restovat"

    (žampiony lze krááásně dělat i nasucho:yes: ale těžko říci, zda jde o pražení, restování či dušení;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    mika59: Šmapiňóny zase ale nepustia toľko vody ako lesné huby, ale nebolo treba pridávať ani olej, ani podlievať. Za premiešavania sa to pekne osmažilo. ;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    tejaja: :yes:no přesně tak jsem to myslela,to přece není smažení:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Šampiňóny som podusila na masle ( bez problémov, huby pustia vodu ) a potom až použila vývar, smotanu a rozmixovala. ;-)

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    mika59: jestli chcete smažit na másle, tak tam přidejte trochu oleje

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    no přece když se dusí něco másle tak to máslo není znehodnocené a žampiony pouští vodu ;-)

    Odpovědět

  • skotakmilan skotakmilan(autor receptu)

    Dávat použité máslo do polevky se mi zda nevhodné jestli je připálené nebo ne už je znehodnocené smažením .Dala byste si je na krupičnou kaši tam taky dáte raděj čerstvé.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    ;-)já bych nejprve ty žampiony orestovala na másle;-)Dělám to tak,nic se nepřipaluje,přijde mi zbytečné restovat je na oleji a pak dávat máslo do vody.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    petra::-K

    Odpovědět

  • skotakmilan skotakmilan(autor receptu)

    Máslo na smažení,, no nevím ale houby se dost dlouho smaží aby to máslo nepáchlo.

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    mika59: na másle se nesmaží, přepaluje se. jedině na přepuštěném másle - ghí

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    aha a proč ne na tom másle?

    Odpovědět

  • skotakmilan skotakmilan(autor receptu)

    No na čme smažit? Bu na teflonové pánvičce nebo bych zkusil raděj ten olej co je napsaný
    v surovinách.;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    na čem ty žampiony smažit když máslo jde do vody:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: žampionová polévka bez smetany žampionová polévka jak dlouho vařit žampiony recept na žampionovou polévku žampionová polévka od dámy evelinka zdravá žampionová polévka žampiony bez restování zapionova polevka zdrava jak smažit žampiony jak dlouho se smazi žampiony žampióny om zampionova polévka zdrava žampionová polévka recept zampionova polevka top recepty zampionova polevka bez smetany recept žampionová polévka top recept recept na rychlou polevku s žampiony top recepty zampionova polévka rychlé polévky jak dlouho vařit žampinovou na polévku