

Žampionová rychlá polévka
Suroviny 4-porce
- 1 kg žampionů
- 1 masox hovězí
- olej
- 1/4 másla
- 2 dl smetany na vaření
- 1 kelímek zakysané smetany
Postup přípravy receptu
Dáme vařit 1 l vody, přdáme masox a až začne vařit, přidáme máslo.
Mezitím dáme smažit žampiony rozkrájené na 1/4, osmažíme do zlatova. Potom půlku žampionů dáme do hrnce s vývarem, přidáme smetanu na vaření a tyčovým mixérem rozšleháme.
Přidáme zbytek dozlatova osmažených žampionů a dochutíme solí. Po podání na talíř dáme na každou porci lžičku vychlazené zakysané smetany.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampionová rychlá polévka
-
"dáme smažit žampiony"
No, možná by bylo vhodnější v rcp to prostřední slovo nahradit slůvkem "restovat"
(žampiony lze krááásně dělat i nasuchoale těžko říci, zda jde o pražení, restování či dušení
-
mika59: Šmapiňóny zase ale nepustia toľko vody ako lesné huby, ale nebolo treba pridávať ani olej, ani podlievať. Za premiešavania sa to pekne osmažilo.
-
tejaja:
no přesně tak jsem to myslela,to přece není smažení
-
Šampiňóny som podusila na masle ( bez problémov, huby pustia vodu ) a potom až použila vývar, smotanu a rozmixovala.
-
mika59: jestli chcete smažit na másle, tak tam přidejte trochu oleje
-
no přece když se dusí něco másle tak to máslo není znehodnocené a žampiony pouští vodu
-
Dávat použité máslo do polevky se mi zda nevhodné jestli je připálené nebo ne už je znehodnocené smažením .Dala byste si je na krupičnou kaši tam taky dáte raděj čerstvé.
-
já bych nejprve ty žampiony orestovala na másle
Dělám to tak,nic se nepřipaluje,přijde mi zbytečné restovat je na oleji a pak dávat máslo do vody.
-
petra:
-
Máslo na smažení,, no nevím ale houby se dost dlouho smaží aby to máslo nepáchlo.
-
mika59: na másle se nesmaží, přepaluje se. jedině na přepuštěném másle - ghí
-
aha a proč ne na tom másle?
-
No na čme smažit? Bu na teflonové pánvičce nebo bych zkusil raděj ten olej co je napsaný
v surovinách. -
na čem ty žampiony smažit když máslo jde do vody