Zelňačka z uzených žeber
Recept ještě nebyl hodnocenDobře omytá žebra dáme vařit do studené vody. Když jsou žebra uvařená, vyndáme je z hrnce a obereme z nich maso. Zárověň uzený vývar přecedíme do jiného hrnce a dáme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dobře omytá žebra dáme vařit do studené vody. Když jsou žebra uvařená, vyndáme je z hrnce a obereme z nich maso. Zárověň uzený vývar přecedíme do jiného hrnce a dáme do…
Tato varianta balkánské speciality - plněných zelných listů - pochází dle kuchařských mistrů „Kluků v akci” z rumunského Banátu. Připravují se zde s nakládánými kysanými…
Cuketu používáme na grilování a na přípravu karbanátků a placek. Ale co takhle z ní upéct moučník? Věřte, že vláčnější buchtu jste nejedli. Cuketa má neutrální chuť, v…
Jednoduchá na přípravu a přitom neodolatelná – pudinková buchta je sladký dezert, který potěší děti i dospělé. Jemné těsto v kombinaci s krémovou pudinkovou vrstvou…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. těsto: Mouku přes síto prosejeme na pracovní desku, přidáme ostatní sypké suroviny a promísíme. Uděláme důlek,…
Smetanové zeleninové omáčky jsou stálice naší kuchyně. Oblíbené a velmi často připravované. Jejich přípravu můžete zjednodušit použitím vyladěné koupené sterilované…
Upéct nádhernou a nedusivou bábovku může být pro někoho oříšek. S naším receptem se to zaručeně povede každému. Do těsta je přidaná zakysaná smetana, která dodá…
Vepřovou plec nakrájíme na stejně velké kostky. Do hrnce dáme trochu oleje a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kterou necháme jen zesklovatět. Vložíme nakrájené…
Menší řízky ze smaženého, drobně krájeného kuřecího masa ve vaječném těstíčku mají jemnou chuť. Nejsou pracné, ani jejich příprava není zdlouhavá, a výsledek je nejen…
1- perníčky v příloze. Pokud vám nepůjde dát těsto dohromady a bude se drolit, stačí pomalinku přidávat mléko - ale je po troškách. 5- Změklé máslo s cukrem vyšleháme…
Toto, na přípravu nenáročné pečivo, můžete zhotovit v několika variantách. Jednak můžete na posyp krystalový nebo třtinový cukr promíchat s mletými nebo sekanými ořechy,…
Luštěniny jsou doslova plné bílkovin a vlákniny. Měly by proto být součástí zdravého a vyváženého jídelníčku, proto je dobré je zařadit třeba jako přílohu. Navíc je jen…
Jste milovníky grilování a rádi zkoušíte něco nového? Zkuste si na grilu připravit právě tento pokrm, určitě nebudete litovat. Kořeněné maso s cibulí pečené na grilu,…
Papriky nemusíme nalézt na stole jen v tradiční úpravě s omáčkou. Zkuste letní vymazlenou verzi plněných a poté zapečených paprik. Náplň z šunky sýra a bylinek je lehce…
Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce…
Hledáte inspiraci na sladkou tečku po nedělním obědě? Zkuste tento jednoduchý recept na rychlý a vláčný moučník plný ovoce. Tvarohová bublanina udělá radost rodině i…
Krásně nadýchaná pudinková buchta, potřená zakysanou smetanou a posypaná mletou skořicí, má příjemně osvěžující chuť a v ústech se krásně rozplyne. Spoustě z nás…
Máte chuť na sladké cukroví s čokoládou? Tyto výborné sušenky z lineckého těsta si určitě oblíbíte. Po upečení je namočíte do čokolády v silikonové formičce, necháte…
Cibulový koláč je lahodné a voňavé jídlo, které získalo oblibu v mnoha kuchyních. Je ideální pro všechny milovníky cibule a nabízí kombinaci slané a sladké chuti.…
Nebe na plechu, přesně tak by se dala popsat tato propadlá buchta. Nejen, že nádherně vypadá, ale ještě lépe chutná. Dvoubarevný kyprý korpus je plný vanilkového pudinku…
Zajímavá chuť rebarbory je ideální pro přípravu koláče. Tenké vláčné těsto pokryjeme sladkou tvarohovou náplní, která vyváží kyselost rebarborové vrstvy nad ní. Na…
Bábovka už po celá desetiletí patří mezi nejoblíbenější moučníky českých kuchyní. Tato bábovka je příjemně vláčná díky zakysané smetaně a strouhanému jablku, zajímavě…
Chléb ve vajíčku je oblíbenou večeří. Náš recept se hodí, když chceme vynechat smažení a přípravu ještě urychlit. Rodinu příjemně překvapíme, když nachystáme pokrm…
Mrkev najemno nastrouhejte. Bílé a světlezelené části jarních cibulek nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a propasírujte. Tymián operte, osušte a lístky otrhejte.…