Špikovaná krůtí pečínka
Recept ještě nebyl hodnocenKrůtí maso je vyhledáváno zejména pro svoji jemnou chuť a dietní vlastnosti. Prošpikovaný krůtí řízek si zachová svoji šťavnatost a maso bude krásně křehké. K masu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krůtí maso je vyhledáváno zejména pro svoji jemnou chuť a dietní vlastnosti. Prošpikovaný krůtí řízek si zachová svoji šťavnatost a maso bude krásně křehké. K masu…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme společně s cibulí ze všech stran osolené, okmínované a opepřené telecí maso, které jsme provázkem zpevnili do špalíku (podobně jako…
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které drobně pokrájíme.Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené nohy od žampionů a dále přidáme krátce…
S příchodem jara, máme možnost zapracovat do oblíbených jídel medvědí česnek, který nám příroda nabízí jen pár týdnů v roce. Nápad na tyto kulaté knedlíky oživené…
Pohankové lupínky uvaříme podle návodu. Nebo je nasypeme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad lupínky, vložíme bujón Po chvílích přikápneme vodu,…
Líčka důkladně očistíme, omyjme a osušíme papírovými utěrkami. Nakrájíme a kousky vetší než na guláš. Špek nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme. Malé cibulky necháme…
Plátky toastového chleba nebo rohlík nakrájíme na kostičky, dáme do misky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout.Do větší misky dáme namleté maso, koření, sůl, nadrobno…
Maso rozklepeme na široké a tenké plátky, osolíme a opepříme.Čerstvé lístky oregana nasekáme najemno a dáme do misky.V rendlíku necháme rozpustit lžíci másla, přidáme…
Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme a oloupme.Pokud koupíme saláty prané a vysušené, máme vyhráno. Ne-li, pak si je sami pořádně vypereme a hlavně ještě důkladněji vysušíme…
K nedělnímu obědu nejčastěji připravujeme opravdu vydatné pokrmy, které vyžadují pečlivou přípravu. Dušené vepřové maso na česneku, v kombinaci s příjemně nasládlým…
Jemné žampiony orestované na základu ze špeku a cibule jsou zjemněné smetanovou omáčkou. Podle preferencí našich chutí pak můžeme zvolit jemnější omáčku ze smetany ke…
Křupavé listy polníčku a rukoly obvykle používáme čerstvé do salátů. Můžeme z nich ale připravit i dobrou polévku, která zaujme krásnou zelenou barvou i zajímavou chutí.…