Kyselica s čabajkou

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 40 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

300 g kysaného zelí
300 g brambor
100 g čabajské klobásy
50 g uzeného špeku nebo slaniny
1 lžička sádla
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
2 bobkové listy
drcený kmín na špičku lžičky
4-5 kuliček nového koření
sůl
pepř mletý
50 ml smetany na vaření nebo ke šlehání
vývar dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli se slaninou dosklovata. Ke konci také přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou čabajku. Zaprášíme vše moukou (plnější lžíce), kterou necháme krátce zpěnit a ke konci smažení přisypeme k mouce i papriku. Vše ihned zalijeme vývarem nebo vodou (cca 750 ml), dobře promícháme, přisypeme na kostičky pokrájené brambory a vaříme do jejich změknutí společně s kořením.

  2. Když jsou brambory měkké, přidáme do polévky okapané zelí (neproplachovat!), které povaříme do změknutí. Na závěr polévku dochutíme dle potřeby solí a pepřem, zjemníme smetanou, vyndáme kuličky a listy koření a můžeme podávat.

  3. Podáváme s čerstvým pečivem nebo s kopečkem zakysané krémové smetany.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kyselica s čabajkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kyselica recept zelnacka s cabajkou kyselica pravá valašská kyselica kyselica - videorecepty zelnačka s čabajkou a smetanou recepty svatecni kyselica

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít