Vepřový ořez na rozmarýnu
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce dáme tuk s pokrájeným špekem nadrobno, na něm zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, které jsme před tím upravili na stejné kousky, osmahneme a zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce dáme tuk s pokrájeným špekem nadrobno, na něm zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, které jsme před tím upravili na stejné kousky, osmahneme a zalijeme…
Na pánvi si necháme roztavit špek, na něm lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (ne úplně - asi minutku, ještě se na ní budou smažit brambory) Oloupané brambory…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova. Ke konci smažení…
Šunku, čabajku a sýr umeleme v mlýnku s jemnou deskou(šajbou), kdo nemá, umele 2x se standardní deskou. Přidáme vajíčko, pepř, podle potřeby víno, zpracujeme v lehce…
Květák rozebereme na růžičky, cibuli nakrájíme na drobno, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostečky, kapii na drobné kostečky a petrželku nasekáme.Květák povaříme v…
Papriky zbavíme jádřinců, umyjeme a necháme okapat. Pak je napěchujeme připravenou masovou směsí. Tu připravíme smícháním a řádným prohnětením všech surovin. Vychladlou…
Do naporcovaného masa (vepřové i králičí) poctivě vetřeme vzniklou olejovo-kořeněnou směs z v hmoždíři drceného jalovce, koření „Zvěřina + Divočina“ a oleje. Maso dle…
Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmažíme jí na oleji a na vysmažené slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Srdíčko nakrájíme na kostky, přidáme ho k osmažené…
Cibuli osmahneme na sádle dozlatova. Maso smícháme se zázvorem a tymiánem, obalíme v mouce a zprudka opečeme na cibuli. Přidáme rozmačkaný česnek, ještě minutu osmahneme…
Maso pokrájíme na sousta, osolíme, opepříme a dáme smažit na rozpálenou pánev s troškou tuku. Když máme maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme ho a k masu do…
Rozříznutý plát masa potřeme hořčicí, mírně osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Mezitím si udusíme namočené houby s kmínem a troškou soli. Vejce uvaříme natvrdo. Na…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky či kostky. Osolíme, opepříme.Na drobně…
Starší housky (rohlíky) pokrájíme na menší kostičky a dáme do mísy, kde je osolíme, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a necháme nasát.V kastrolku osmažíme najemno…
Patizon oloupeme a vydlabeme z něj měkký vnitřek se semeny. Cibuli pokrájíme najemno a osmažíme lehce dozlatova na jemně pokrájeném špeku. Ke konci smažení cibule…
Na pánvi na másle a špeku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme najemno pokrájenou zelenou nať z jarní cibulky a pokrájenou šunku a vše malou chvíli mícháme. Pak…
Sádlo dáme na pánvičku rozpálit a na něm orestujeme paličky. Vyndáme na talířek a do výpeku přidáme cibuli a orestujeme do zlatova. Poté přidáme špek pokrájený na…
Špek a cibuli pokrájíme nadrobno a společně osmažíme lehce dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, snítku tymiánu, drcený kmín dle chuti, promícháme a necháme rozvonět.…
Dobře rozklepané pláty kýty rozložíme a potřeme rovnoměrně vrstvou fáše z kuřecích prsou a nasekaná sušená rajčata. Osolíme, opepříme a klademe do směsi půlku domácí…
Koňské maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli zpěníme na sádle s na kostičky nakrájeným uzeným špekem, který necháme lehce vyškvařit, a pak vložíme kostky masa.…
Jídla z jednoho pekáčku jsou prostě vděčná. A zrovna na tento masovo-šunkový perkelt můžete využít úrody rajčat a paprik z vaší zahrádky. A tak, s přílohou v podobě…
Z hovězího masa dle vlastního výběru vytvoříme plát (nebo jej rovnou koupíme), vyšší části plátu rozklepeme opatrně přes fólii. Plát osolíme, opepříme a poklademe plátky…
Hovězí líčka očistíme a zbavíme případných nečistot. V hmoždíři smícháme 2 lžičky naloženého zeleného pepře, lžičku hrubozrnné soli a na mini kostičky nakrájený uzený…
Výživná polévka, která zahřeje a naplní i ten nejhladovější žaludek. Základ tvoří ovesné vločky a kousky hlívy ústřičné. K nim se připojí také brambory, česnek a koření.…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Šéfkuchař hotelu Pupp: Na tomto vídeňském bramborovém salátu si u nás pochutnává i Jiří Bartoška
Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí
Dalgona coffee, espresso tonic nebo nitro cold brew? Připomeňte si nejslavnější kávové speciality poslední doby