Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si doma oblíbenou italskou specialitu, gnocchi se špenátem. Noky se dají koupit už hotové, ale pokud máte čas, nebojte se zkusit si je uvařit doma, z docela…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 104 kJ / 25 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 0,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Připravte si doma oblíbenou italskou specialitu, gnocchi se špenátem. Noky se dají koupit už hotové, ale pokud máte čas, nebojte se zkusit si je uvařit doma, z docela…
Vepřové maso si skvěle rozumí se špenátem. Když k tomu přidáte i smetanu a česnek, získáte chutný oběd, po kterém zajásá celá rodina. Jako přílohu můžete zvolit…
Velmi jednoduchý pokrm, který zvládne i naprostý začátečník. Pokud si gnocchi neděláte sami doma, což je jednoduché, tak polotovar stačí jen tepelně upravit a za chvilku…
Špecle májí svůj původ v německy mluvících zemích. Jedná se o podlouhlé těstoviny, podobné haluškám, a můžete si je snadno vyrobit doma. V obchodě jsou k dostání v…
Kýtu nakrojíme tak, abychom vytvořili plát vhodný na roládu.Plát naklepeme přes fólii a z obou stran posolíme, popepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí a poklademe…
Gnocchi, špenát, kuřecí maso a smetanová omáčka – kombinace, která nikdy nezklame. Ať už potřebujete rychlý oběd nebo večeři, s tímhle jídlem nikdy nešlápnete vedle.…
V kastrůlku si připravíme světlou cibulovou jíšku. Přidáme rozmražený špenát (nebo čerstvý, ale ten u nás neseženu:-)), dobře rozmícháme, trochu podlijeme vodou a dusíme…
Uvaříme špagety dle zvyklostí. Na pánvičce rozehřejeme olej, zpěníme nakrájenou cibuli a zprudka opečeme na kostky nakrájené kuřecí. Osolíme, opepříme. Maso dáme…
Tyto dokonalé lasagne jsou skvostem italské kuchyně, který spojuje vrstvy jemných těstovin, lahodného bešamelu a zdravého špenátu. Pokud si chcete dopřát lehčí verzi,…
Ať už na masové kapsy zvolíte jakýkoliv druh masa, důležité je, aby maso zůstalo krásně šťavnaté. Krůtí kapsy se špenátem, mozzarellou a sušenými rajčaty toto rozhodně…
Sekaná by neměla na velikonoční svátky chybět. Mleté hovězí a vepřové maso dochutíme kořením a rohlíky. Na plát masa pak navrstvíme podušený špenát a vařená vejce. Po…
Kuřecí maso si naložíme do bylinek, které si rozdrtíme ve hmoždíři s olivovým olejem, osolíme, přidáme dle chuti česnek a necháme v chladu odležet. Z másla, mouky a…
Těsto : Všechny suroviny vypracujeme v těsto, které rozprostřeme do pekáčku nebo koláčové formy.Náplň.: Rozmražený špenát smícháme se všemi ostatními surovinami kromě…
Pokud hledáte recept na rychlý a chutný oběd, pak neváhejte a připravte výtečné gnocchi s kuřecím masem, cuketou a špenátem. Jemná krémová chuť, díky pomazánkovému máslu…
Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno dáme cibuli nakrájenou na plátky, na cibuli rozložíme filé, které osolíme, opepříme, nastrouháme kůru z citonu a zakapneme…
Těstovinové mušle, plněné směsí z cottage sýru a špenátu, krátce zapečené s parmezánem, nejen krásně vypadají, ale o to lépe chutnají. Hotový pokrm podáváme s rajčatovou…
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme tři stroužky česneku, mražený listový špenát, kulatozrnou rýži a plechovku krájených rajčat. Necháme probublat a nakonec…
Pomazánky uvítáme nejen na svačinu a večeři, ale také třeba při chystání občerstvení pro návštěvu. Špenát nepochybně patří mezi jarní suroviny, zejména pak na Velikonoce…
V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme…
Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které osolíme, opepříme, posypeme trochou papriky a orestujeme lehce na oleji.Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme…
Špenát dáme do hrnce a necháme ho povolit. Můžeme přidat trochu vody ale nemusí být. V hrnci ho podusíme tak 15-20 minut. Když je špenát rozpuštěný tak do něj…
Necháme si rozmrazit špenát. Mezitím se uvaříme rýži. Těsně před jejím dovařením si na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájený česnek. Přidáme špenát a rýži…
Vodu s lžičkou bujonu přivedeme k varu a vsypeme polentu. Jakmile začne směs trochu tuhnout přidáme strouhaný parmezán a promícháme. Když se směs začne odlepovat od…
Nejprve si uděláme nádivku, do mísy si vymačkáme vinnou klobásu, povolený listový špenát, smetanu, koření Hungaria, jemně nakrájenou cibuli, česnek, promícháme a…