Norské závitky

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 25 minut 3 porce Ryby 5 názorů

Suroviny

3 plátky- celé filety ryby pangasia nebo jiné, velké a široké na plnění
1 mražený listový špenát v kostkách
cibulka
1 smetana na vaření
sušený česnek
sůl
pepř
podravka
6 surimi tyčinek
půl citronu
6 plátků dušené vepřové šunky
bylinková sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi osmahneme cibulku na jemno, přidáme osmahnout kostky mraženého špenátu, počesnekujeme, posypeme 1 kávovou vrchovatou lžičkou podravky, pro zvýraznění chuti. Jen lehce spaříme, aby bylo rozmrazeno.

  2. Plátky pokapeme citronem, posypeme podravkou, poklademe plátky šunky, špenátem a tyčinkami. Zabalíme, zpevníme potravinovou nití. Posypeme bylinkovou solí, pokapeme olivovým olejem, osmažíme cca pět minut po každé straně pod pokličkou, aby se propeklo.

  3. Vyndáme závitky a výpeček podlijeme trochou vody, převaříme, popřípadě dochutíme česnekem a podravkou, podlijeme smetanou, dáme zbytek špenátové náplně, pokud zbylo, zahustíme trochou hladké mouky. Převaříme cca 6 minut.

Poznámka

Podáváme s čím máte rádi, já dávám rýži nebo brambory. Pokud chcete pohostit návštěvu, co ráda ryby, tak to je to pravé! Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Norské závitky

Tématické fráze: norské recepty toprecept norské ryby toprecept.cz op recepty norské plátky norské koláče recepty na norský závitek ryba s rýží toprecept špenátová nápln do závitků závitky norské fráze ryby zavitky s rybou a špenátem fotografie zavitky z ryby se spenatem jarní zavitky se surimi tycinkami norsky zavitek závitek z candáta plněný špenátem norské plátky recept teleci zavitky s bylinkovou naplni