Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Recept ještě nebyl hodnocenRozmrzlý špenát spojíme se žloutky, moukou a sněhem, osolíme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut při 175-180 °C),…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozmrzlý špenát spojíme se žloutky, moukou a sněhem, osolíme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut při 175-180 °C),…
Kapustu vymačkáme a nakrájame, pridáme špenát a na troške oleja podusíme. Potom zeleninu rozmixujeme, vytlačíme do nej klobásku, pridáme 4 vajcia, soľ, korenie, trošku…
Mleté maso ochutíme a necháme uležet v lednici. Mezitím uděláme těsto tak, že smícháme všechny ingredience a vytvoříme spíše sušší těsto, necháme ho odpočinout ve fólii…
Špenát si rozmrazíme a přebytečnou vodu vylijeme. V kastrolku si rozehřejeme tuk, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a orestujeme jí do sklovata,pak přidáme špenát a…
Nastavení pekárny: Program Těsto Postup: Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat),…
Omytá a osušená králičí stehna osolíme, jemně opepříme a vložíme do menšího pekáčku. Přidáme nadrobno nakrájené cibulky, prolisovaný česnek a máslo.Podlijeme vývarem,…
Zhruba na 180°C si rozehřejeme troubu a dáme do ní na 20 - 30 minut opéct na půl rozkrojenou cuketu. Na 10 minut k ní přidáme i slunečnicová semínka, aby se opražila. …
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme. Mouku nasypeme do…
Do většího hrnku dáme mléko, máslo a sůl. Špenát rozmrazíme a vymačkáme tekutinu.Na středně vysoké teplotě přivedeme mléko k varu a vaříme, až se máslo úplně rozpustí…
Jednoduchou a rychlou večeři nebo svačinu připravíme z listového špenátu, který zapečeme s mozzarellou, a podáváme se sázeným vejcem. Toto jídlo chutná výborně a dobře…
Špenátová roláda je elegantní a lehká pochoutka, která spojuje svěží chuť špenátu s lahodnou náplní ze smetanového sýra a šunky. Tato vizuálně atraktivní a snadno…
Příprava zapékaných lasagní zabere dost času, výsledek za to ale určitě stojí. Voňavé jídlo se šťavnatými vrstvami masa a špenátem je na povrchu zakončené kůrčičkou…
Sytý slaný koláč zvládne nahradit oběd. Přesně takový je koláč z bramborového těsta, ve kterém nalezneme vařená vajíčka a dva druhy náplní, špenátovou a bramborovou.…
Slaný koláč, plněný špenátovou směsí a vajíčky vařenými natvrdo, můžete připravit nejen na Velikonoce, ale i kdykoliv v průběhu roku. Koláč je příjemně sytý a o…
Při přípravě chutných špenátových kroket využijeme i zbylé kuřecí maso od oběda. Křupavé smažené krokety podáváme teplé nebo studené, k zakousnutí, či jako hlavní chod s…
Zapečené těstoviny patří mezi klasická jídla, která připravujeme ve dny, kdy nemáme moc času. Inspirujte se receptem z československých norem, kde jsou suroviny přesně…
Var.1: Z mouky, mléka, vejce a špetky soli vyšleháme těstíčko, které necháme 30 minut odpočívat. Poté na pánvi pečeme tenké palačinky. Na oleji si orestujeme nasekanou…
Velké žampiony plněné špenátovou směsí jsou skvělým tipem na lehký oběd, večeři nebo elegantní předkrm. Šťavnaté houby, jemný špenát a sýr tvoří lahodnou kombinaci,…
Přijde k vám o Velikonocích návštěva? Jako sladké občerstvení k šálku dobré kávy můžete připravit skvělé minizákusky, skládající se ze špenátového mechového korpusu,…
Do zlatova usmažené bramborové placičky, plné uzeného masa, jsou vděčným obědem. Placičky podáváme se špenátem, příjemně vonícím po česneku, ozdobené vařenými vajíčky a…