

Spenatove syrove pusinky
Suroviny 24 porcí
- 1 hrnek (250 ml) mleka
- 1/2 hrnku (125 ml) másla
- 3/4 kávové lžička soli
- 1 hrneček (250 ml) polohrubé mouky
- 4 vejce
- 1 balicek (300 g) zmrzlo rozsekán špenátu (rozmrazit a dobře vymačkat tekutinu)
- 200 g nastrouhaného ementálu
- 100 g nastrouhané Parmezánu
Postup přípravy receptu
Do vetsiho hrnku dame mleko, maslo a sul.
Na stredne vysoke teplote privedeme mleko k varu a varime, az se maslo uplne rozpusti.
Pridame hned vsechnu mouku a michame do te doby, az se nam utvori hladka hmota v podobe koule. Oddelame z plotynky a nechame 5 minut stat.
Potom pridavame jedno vejce po druhem a vzdy pri pridani vejce hodne silne michame.
Pokracujeme michat testo, az je uplne hladke a leskle. Pridame spenat a oba syry a dobre promichame.
Na plech vylozeny omastenym alobalem delame polevkovou lzicu hromadky, tak asi 3 cm od sebe.
Peceme ve vyhrate troube na 190stupnu Celsia 25 - 28 minut, podle trouby.
Pusinky musi byt pekne nafoukle a upecene do zlatova.
Podavaji se jeste vlahe, zbyle pusinky se uchvaji v lednicce a pri dalsim podavanim se ohreji v mikrovlnce.
Poznámka od kuchařky
Jsou velice dobre pred hlavnim chodem,nebo na party pri Svedskem stolu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Spenatove syrove pusinky
-
Veľmi zaujímavé
To je niečo ako odpalované cesto,že?Musím vyskúšať
-
zuzun:omlouvam se za pozdni odpoved,nebyla jsem doma.Bohuzel musi byt maslo,
-
je to odpalovane testo s olejem-promin.
-
Zuzun,zadej si na Google, najdes nekolik.Ja osobne vzdy delala s maslem.
-
Toto boduji,neotřelé a vypadají super.
-
muzu dat olej misto masla? jinak jsou super, libi se mi ze jdou do trouby. neco podobnyho jsem videla u italu, ale s cuketou. taky ocenuju mereni na hrnky. bod
-
-
Paráda!! Dobrý nápad!!
-
Vynikajici recept.Delala jsem tez s dyni, nejprve upecenou v troube a pak propasirovanou,s porkem i hraskem.Vzdy dobre.Dulezity je tam ten syr.Nelze ho nahradit necim jinym.Hlavne pamezan.
-
Krásny recept, je potešením ho čítať a predstavovať si chute...
-