Zapečený pangasius se špenátem

Tenebres Kuchařka: Tenebres

1 porce Ryby 11 názorů

Suroviny

1 filet Pangasia
mražený špenát (neochucený nebo se smetanou a česnekem)
jogurt nebo kefírové mléko
sýr
Koření:
sůl
pepř
koření na ryby
česnek
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pangasia necháme rozmrznout, menší zapékací misku lehce vymažeme trochou olivového oleje.

  2. Pangasia přepůlíme, z obou stran posolíme, popepříme a posypeme kořením na ryby.

  3. První půlku dáme do zapékací misky, posypeme česnekem.

  4. Ze zmrzlého špenátu nožem odkrojíme "plátky" a položíme na pangasia. Polejeme trochou jogurtu nebo kefíru.

  5. Položíme druhou polovinu pangasia, opět posypeme česnekem, poklademe "plátky" špenátu a celé zalijeme přibližně půlkou hrnečku kefíru nebo přiměřeným množstvím jogurtu (pangasius musí být zalitý, kousky špenátu můžou vykukovat).

  6. Posypeme strouhaným sýrem.

  7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° přibližně 20 min.

Poznámka

Jako přílohu jsem si dala opečené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečený pangasius se špenátem

  • Mikika Mikika(neregistrovaná)

    Tahle mňamka předčila naše očekávání, rozhodně se zařadila mezi naše oblíbená jídla:yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Aha to jsem nevěděla, moc vám děkuji teda za radu, začínám s vařením, tak nemám moc zkušeností. Příště to bude už super.. ale jinak chuťově dobrý a ta kombinace super.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eli - jo, to asi bude ono, proto nerada kupuju mražené ryby, radši chlazené, nebo čerstvé, ale zase všude ta možnnost není.Ale i tak ta hodina mi přijde moc....

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Lucko, pokud jsi měla mraženého pangasia, je dobré rybu nechat rozmrazit na mřížce, nebo ve větším sítu, aby vytekla voda a potom dobře osušit...I vymačkat tekutinu. Také se mi několikrát stalo, že obsahoval tolik vody, až zkazil celý pokrm. Proto to vím a vždy se přebytečné vody snažím dokonale zbavit. Nedodělaný byl možná právě díky té vodě - pomalu se vařil namísto pečení...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lucka (neregistrovaný/á) - to snad ne , pekla jsi ho hodinu a byl nedodělaný :-O:-O:-O:-O, jakákoli ryba tohoto typu musí být přece upečená do těch 20 - 25 minut maximálně ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Vše vypadalo krásně, až do chvíle kdy jsem začala péct se uvnitř udělalo moc vody a pekla jsem to asi hodinu..po 30 minutách byl ještě nedodělaný.. jak je to možné? děkuji

    Odpovědět

  • ivka ivka(neregistrovaná)

    naprosto výborný recept, nemohhli jsme si to s přítelem vynachváli, jen jsme si mlaskali :). Už se těšíme až si to ukuchtímě znovu.;-)

    Odpovědět

  • misa misa(neregistrovaná)

    super kombinace, kefír je v tom výborný, nikdy před tím jsem to nezkoušela a měla jsem ho s jasmínovou rýží:-)) paráda:))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zajímavá kombinace;-)ryby i špenát máme rádi:-p+4:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Vypadá to úžasně a určitě je to mňamka! :yes::-p +2

    Odpovědět

  • djany djany

    špenát a pangas..skvělá kombinace :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: ryba se špenátem pangasius se špenátem zapečená ryba se špenátem pangas se špenatem zapečený pangasius pangasius špenát ryba na spenate pangasius recepty zapékaná ryba se špenátem zapečený losos se špenátem pangacius zapečený se špenátem recept ryba špenát ryby se špenátem pangasius na špenátu buchta z kefíru ryba zapečená se špenátem zapecená ryby se spenátem ryba spenat pangacius se špenátem losos zapečený se špenátem