

Smažená kuřecí stehna s kostí
Suroviny 2 porce
- 2 kuřecí stehna
- sůl
- Na obalení:
- 1 vejce
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek jemné strouhanky
- Na smažení:
- slunečnicový olej
- sádlo
Postup přípravy receptu
Kuřecí stehna s kostí omyjeme.
Ze stehen odstřihneme kloub (nemusíme) a stáhneme kůži. Odkrájíme nežádoucí tuk a stehna opět omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme je a nožem podélně z každé strany 3x4 nařízneme.
Stehna dobře nasolíme a necháme 10 minut odpočinout, aby sůl prostoupila do masa.
Rozšleháme vejce se 2 lžícemi vody a trochou solí. Stehna obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci se solí a ve strouhance.
Na pánvi rozehřejeme směs slunečnicového oleje a sádla a stehna velmi zvolna usmažíme po obou stranách. Můžeme smažit i pouze na oleji. Smažíme velmi zvolna, aby se kuřecí maso prosmažilo až ke kosti.
Usmažená stehna dáváme přímo na talíř, nebo uchováváme v kastrolu zakrytém pokličkou. Smažená kuřecí stehna s kostí podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší, nebo bramborovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažená kuřecí stehna s kostí
-
Kůži na stehnách nechávám a smažím je na sucho v remosce asi 1 hodinu. Aby sůl dobře pronikla do masa, tak solím den předem, větší kusy masa (celé kuře, kachna, vepř. krkovice ....) solím 2-3 dny předem.
-
Jak dlouho smažíme, mně se zatím nepovedlo usmažit na pánvi, ale ráda se poučím
a tuku je tolik, aby stehna de facto byla ponořená tj. jako ve fritovacím hrnci
-
JanaB1: V troubě jsou fakt lepší!! Moje zkušnost.
Mají úplně jinou chuť. Ježkovy oči, ale jsi mi nadělala chutě!
-
varilamyskakasicku: Já je smažím na pánviče, v troubě to nedělám. Podle velikosti stehna asi tak 10 minut z každé strany. Smažím je na plynovém sporáku na středně velkém hořáku a plyn si nastavím na nejmenší hoření.
-
Jak je dlouho smažíš, aby se pořádně propekla, já bych to zkusila dát smažit na plech a pomalu
-
Už jsem nedělala ani nepamatuji. To se musí napravit. Mám horní stehýnka, to by šlo. Díky za připomenutí