Řízky na Moravance nebo Hradišťance

jirholu Kuchařka: jirholu

Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

4-6 vepřových řízků (kýta, krkovice, plecko, kotlety)
vejce
hladká mouka
strouhanka - trojobal
sůl
1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka nebo Hradišťanka
kousek másla
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme.

  2. Hotové dáme do pekáčku nebo do remosky, nalijeme na ně celou Moravanku (Hradišťanku) i s nálevem (bez feferonky), přilijeme trochu vody a navrch poklademe plátky másla. Přikryté pečeme (dusíme) asi 30-40 minut.

  3. Řízky jsou měkké a mají pikantní chuť.

  4. Příloha: brambory, rýže.

Poznámka

Dělávám tak hlavně řízky, které zbyly z předešlého dne, protože ohřívané už nemají tak dobrou chuť a jsou tužší. Tyto jsou měkké. Strouhanka z nich neodpadává. Kdo nemá rád příliš ostrá jídla, použije raději Hradišťanku. Recept mám od známé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 406 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízky na Moravance nebo Hradišťance

  • jirholu jirholu(autor receptu)

    fanulak: Děkuji za vyzkoušení a těší mě, že všem chutnalo :-)

    Odpovědět

  • fanulak fanulak

    vynikající , dnes jsem dle tohoto receptu dělal 6 řízku a cele rodině to moc chutnalo . výborný recept dávám 5 bodíků za každého člena z rodiny kteří měli možnost ochutnat tento skvělí recept . <3<3:yes::yes::yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • JezulkaS JezulkaS

    Mki.lucie: Nechápu, jak můžete napsat o jídle "Odporné"? Jídlo buď vám chutná a nebo nechutná. Sto lidí, sto chutí.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mki.lucie: Odporné? :-O Já je dělala a všem chutnalo!

    Odpovědět

  • jirholu jirholu(autor receptu)

    Mki.lucie: Nevím, co je na tom odporného. Řízky jsou pikantní, křehké a chuťově dobré. Žádné jídlo není odporné, jenom se musí umět uvařit. Chyba bude na Vaší straně :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Mki.lucie Mki.lucie

    :-! :-! :-!
    Lidi POZOR, zkoušela jsem to, bo me to zaujalo. Je to ODPORNÉ!!!!
    Skoda rizku.
    :no: :no: :no:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu(autor receptu)

    prosciuto: viz Poznámka a komentáře ... řízky jsou křehčí :yes:

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    jirholu:
    Vaša odpoveď, žiadna odpoveď.
    Otázka bola prečo treba piecť hotový rezeň a nie ho vyskúšať.
    :no:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu(autor receptu)

    prosciuto: Vyzkoušejte a pochopíte :-D

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Jedna "technická" otázka:
    Podľa postupu prípravy sa rezne usmažia. Toto je jasné.
    Prečo potom už hotové sa majú znova piecť 45 min.?
    Toto nie je pochopiteľné (raz je jedlo hotové, načo ho treba
    hotoviť znova a tak dlhú dobu?).
    Keby sa jednalo o gratinovanie, tak by to bolo niekoľko minút,
    ale v recepte je jasne napísané "pečeme".

    Odpovědět

  • jirholu jirholu(autor receptu)

    jarda Kadic: Mně se to ještě nestalo, ale je to možné ... dnes už se není čemu divit :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Ono asi jak kdy,jak zrovna namíchají, minule jsem měl Hradišťanku a proti ní by byla Moravanka cukrová voda:-)):-)):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tohle dělávám na přírodu s různými druhy masa:-pale na řízky,to mě ještě nenapadlo;-)Ukládám,je to velice lákavé:-p+4:yes:a určitě tato dobrota bude i u nás:-*

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Řízky mám ráda, Moravanku taky, tak přemýšlím......:-D Nikdy jsem to nezkoušela.

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Tyhle řízky s hodou okolností dělala včera a dojídali jsme je ještě dnes. :-p Řízkům říkám řízky naopak.:-)) Obalím je nejdřív ve strouhance, pak v rozšlehaném vajíčku a pak šup do oleje smažit. Usmažené řízky pak naskládám do pekáčku a podliji Moravankou. Moravanku neliji na řízky, ale pod řízky.;-) Cibulku a okurky z Moravanky překrojím na menší kousky, feferonku nedávám. Vše ostatní podle receptu. Řízky v troubě peču 20 - 30 minut při 180 stupňů. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše. :-p Kdo tento recept nezná, tak vřele doporučuji. Nebojte se, žádnou kyselou chuť z nálevu nebudete cítit. Kdo má obavy z Moravanky, tak řízky může podlít vývarem = 250 ml vody, 1 hovězí bujon, 100 g másla – vše chvíli povařit, pak podlít v pekáčku řízky a dát do trouby na 20 minut péct. Řízky jsou křehké a velice mňamózní. :-p Prostě SUPER!!!:yes: Posílám +3.:yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové maso na moravance kotlety na moravance vepřové na moravance veprové plátky na moravance maso na moravance krkovice na moravance kotleta na moravance krkovička na moravance kuřecí maso na moravance rizek na moravance vepřové řízky na moravance řízky s moravankou vepřové maso na zelenině moravanka zbylé řízky plecko na moravance kureci na moravance plátky na moravance kuřecí maso zapečené na moravance kuřecí řízky s moravankou kuřecí řízky na moravance