Pomazánka od Fleků
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž se pije dobré pivo, je k němu potřeba také dobrého jídla. Tato pronikavě vonící pomazánka s výraznou chutí se k němu skvěle hodí. Podáváme ji s křupavou topinkou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když se pije dobré pivo, je k němu potřeba také dobrého jídla. Tato pronikavě vonící pomazánka s výraznou chutí se k němu skvěle hodí. Podáváme ji s křupavou topinkou,…
Hustá, kyselá soljanka pochází původně z ukrajinské a ruské kuchyně. Připravíme ji z uzeného masa, klobásy, rajského protlaku a papriky. Kyselost polévce dodáme kyselými…
Sůl s nadrceným pepřem smícháme a řádně vetřeme ze tří stran do masa. Dáme do misky pokapeme šťávou z citronu, olejem přidáme nasekaný kopr a dáme odpočinout na 2 hod.…
Nemusíte péct složité moučníky, abyste si u nedělní kávy pochutnali. Tento americký čokoládový dortík nepotřebuje žádnou polevu ani marmeládu, je výborný sám o sobě a se…
Fazolový salát plný vlákniny, vonící po slanině a špeku. Je dochucený octem a cukrem do sladkokysela a nejlépe chutná druhý den, když se všechny chutě uleží a propojí.…
Toužíte-li po něčem opravdu lahodném, ale zároveň jednoduchém, připravte si kotlety na žampionech. Přírodní plátky vepřového masa můžete doplnit i nasbíranými hříbky z…
V dnešní uspěchané době jsou stále oblíbenější rychlé a jednoduché recepty. Jedním z nich jsou i šťavnaté kuřecí nudličky, které jsou orestované se zeleninou a doplněné…
Vepřové medailonky naložené v jednoduché marinádě z olivového oleje a hrubozrnné hořčice vám jistě zachutnají. Hořčice masu dodá silnou a pikantní chuť. Maso pak stačí…
V zimních chladných dnech přijde vhod talíř syté a horké polévky, která příjemně zahřeje. Uvařte výbornou čočkovou polévku se smetanou, pochutnáte si na ní a navíc je…
Znojemská omáčka je tradiční český pokrm založený na vepřovém mase. Hlavní ingrediencí, která omáčce dodává její charakteristickou chuť, je kyselá okurka, kterou bylo…
Kdo by odolal dobře usmaženému řízku ze dvou druhů mletého masa, obohacenému o sýr, podávanému s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Podle našeho receptu si připravíte…
Sytá a aromatická masová omáčka, obohacená o rajčata, bylinky a jemné koření spolu se špagetami tvoří dokonalé jídlo. S tímto receptem připravíte výborný oběd nebo…
I zapřísáhlí odpůrci jater zjihnou u talíře s jemnou a chutnou játrovou omáčkou. A co k ní? Vyberte si brambory, rýži, neb krajíc chleba. Všechny varianty se hodí.…
Asijská kuchyně je velice oblíbená pro své pestré chutě. Pro skvělou kuřecí čínu nemusíte do nejbližšího asijského bistra, zvládnete si ji dle našeho receptu připravit i…
Mini zákusky Pavlova jsou dokonalou kombinací křehkého sněhového korpusu, nadýchaného šlehačkového krému a čerstvého ovoce. Tento elegantní dezert, inspirovaný baletní…
Obložené chlebíčky jsou vždy vítaným pohoštěním. Na plátky veky navrstvíme vidličkou bramborový salát, přidáme kornoutky z šunky a debrecínky, vejce, nakládanou okurku a…
Krevety jsou jsou chutné, zdravé a jejich příprava je velmi rychlá. Připravte je podle tohoto receptu se špagetami a jednoduchou omáčkou z pálivé papričky, rajčat,…
Někdy je potřeby rychle něco dát na stůl a v tom nám pomůže zavařená konzerva masa. Stačí jen rychle dodělat omáčku, uvařit špagety a dochutit čerstvými bylinkami.
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme na hromádku.Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule. Očistíme i česnek a…
Kuře nasolíme a vložíme do něho část zelí a anglické slaniny, kterou nakrájíme na plátky nebo na malé kousky.Vložíme do pekáčku, okolo kuřete dáme zbytek zelí a slaniny.…
Až ochutnáte domácí brambůrky, kupované už chtít nebudete. Jsou křupavé a voní česnekem. Můžete je ochutit uzenou paprikou. Je to dokonalé večerní mlsání i pohoštění na…
Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mrkev rovněž uvaříme a nakrájíme stejně jako cibuli, okurky a oloupané jablko. Množství dáme…
Na přípravu bramborových škubánků potřebujete pouze brambory, mouku a sůl. Podávat je můžete na mnoho způsobů, sladké i slané. Díky nim se můžete vrátit v čase do dob,…
Lehké a nadýchané kynuté houskové knedlíky jsou fenoménem české kuchyně. Dají se vařit jak ve vodě, tak i v parním hrnci, kde je není třeba otáčet. Hodí se jako příloha…