Jednoduché těsto na taštičky (pirožky)
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny plněné ovocnou náplní, sýrem s bylinkami nebo masovou směsí, se v mnoha podobách objevují jako tradiční oblíbený pokrm nejen v Evropě, ale i v dalších zemích…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny plněné ovocnou náplní, sýrem s bylinkami nebo masovou směsí, se v mnoha podobách objevují jako tradiční oblíbený pokrm nejen v Evropě, ale i v dalších zemích…
Vajíčka si vyklepneme do většího hrnku, osolíme si je a rozšleháme. Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, bílou část z lahůdkové cibulky a přidáme trochu nahrubo…
Kuře na jakýkoliv způsob je zárukou velmi rychlého a vydatného obědu. V tomto receptu najdeme návod na přípravu uzených kuřecích čtvrtek, které zapečeme podlité vývarem.…
Po vykynutí vyválíme obdélník, potřeme rozpuštěným máslem. Svineme a nakrájíme na kolečka.
Pokud máte rádi zeleninové polévky, určitě vyzkoušejte tento jemný kedlubnový krém. Je výtečným obědem i večeří. Navíc tak snadno zužitkujete i vzrostlejší či starší…
Cukety jsou jedním z poznávacích znamení léta. A léto vybízí k jednoduchým a nenáročným receptům. Tím je také tato zapečená směs z kousků vepřového masa, které leží pod…
I ze salátové okurky lze vykouzlit krásný osvěžující předkrm, a to navíc velmi snadno. Tenké plátky okurky stačí naaranžovat na talíř, pokapat hořčičnou zálivkou,…
Lahodný, čerstvý a křupavý chřest je na trhu pouze v jarních měsících. Vychutnejte si jej s máslově jemnou holandskou omáčkou či česnekovou omáčkou nebo mexickou salsou.…
Jednoduché a nenáročné cukroví, které připomíná černobílou šachovnici, najdete v tomto receptu. Dvojbarevné těsto je poskládáno tak, aby vytvořilo daný efekt a z něj pak…
Zapečený květák v listovém těstě je lahodný a krásně vypadající pokrm. Kapsa z listového naplněná mletým masem, dušenou zeleninou a květákem je snadná na přípravu a…
Nakrájené řízky naklepeme, z jedné strany osolíme, z druhé strany posypeme kořením barbecue a necháme chvilku odpočinout. Zatím si nakrájíme cibule, jednu dáme do hrnce…
Luskom odrežeme konce, pokrájame a dáme variť s kockami zemiakov, varíme cca 10 min. v osolenej vode. Z 2 PL oleja trochu múky si pripravíme zásmažku, po odstavení…
Ochutnejte toto skvělé jídlo pro zahřátí s netradiční kombinací tresky, pomerančů a jáhel. Jáhly vás dobře zasytí, pomeranče dodají jídlu svěžest a zajímavou chuť, která…
Ledvinky si připravíme jak jsme kdo zvyklí a nakrájíme si je na kousky. Na stejně velké kousky nakrájíme hříbky, cibuli nadrobno a pórek na proužky. V kastrůlku si…
Vděčnou snídaní nebo svačinou na cesty jsou bezesporu doma připravené sendviče. Připravte je z tmavého chleba, namažte avokádovou pastou a obložte vařenými vajíčky a…
Do pekárne vložíme suroviny v uvedenom poradí a spustíme program START (pekáreň ETA).Keď pekáreň cesto domieša a začína kysnúť, vybereme ho von a vyvaľkáme na dĺžku…
Do pekárne vložíme suroviny v uvedenom poradí a spustíme program START (pekáreň ETA).Keď pekáreň cesto domieša a začína kysnúť, vybereme ho von a vyvaľkáme na dĺžku…
Brambory syrové omyjeme, pokrájíme i se slupkou, osolime, a podélne čtvrtíme a posypeme rozmarýnem. Pečeme v zapékací misce do zlatova asi 30 minut na 250 stupnu. Dál…
Syrové brambory oloupeme a pokrájíme na plátky nebo na kostičky a vložíme do hlubší misky.Přidáme červenou papriku, kari koření, kmín, olej a promícháme.Pak přidáme na…
Do hrnce dáme rozpustit máslo, do kterého poté přidáme najemno nakrájenou cibuli společně s najemno nakrájenou anglickou slaninou.Opečeme do zlatavé barvy.Menší plod…
Cibulku nakrájíme najemno, kapustu na kousky, česnek na plátky a pórek na půlkolečka. Na olej dáme osmažit cibuli, česnek a pórek do sklovita, přidáme houby s kapustou,…
Maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hl.mouce. Vejce rozšleháme vidličkou a maso v něm obalíme. Na pánvi necháme…
Maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hl.mouce. Vejce rozšleháme vidličkou a maso v něm obalíme. Na pánvi necháme…
Na oleji si z hladké mouky uděláme jíšku do hněda, zředíme zeleninovým vývarem a prošleháme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, nakrájenou brokolici, bobkové listy,…