Zapečený květák se slaninou

lenka-m Kuchařka: lenka-m

Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

1 květák
10 vajec
1 velká cibule
olej
20 dkg slaniny
sůl
pepř
20 dkg Eidamu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme květák ve slané vodě. Po uvaření necháme okapat a rozdělíme na růžičky.

  2. Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na kostičky. Slaninu si nakrájíme také na kostičky a rozškvaříme ji na pánvi.

  3. Do zapékací nádoby vložíme růžičky květáku, rozškvařenou slaninu a osmaženou cibuli. Vše zalijeme rozšlehanými vejci se solí a pepřem.

  4. Dáme péct, asi tak na 20-30 minut. Ke konci pečení posypeme strouhaným sýrem.

    Podáváme s bramborami a okurkovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečený květák se slaninou

  • klauz klauz(neregistrovaný)

    byla to moc velká dobrota, vřele doporučuju.

    Odpovědět

  • gabik gabik

    :yes:Ukládám a určitě vyzkouším:-))...

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Lenka,mali sme včera na obed s hlávkovým šalátom a zvyškom pečeného mäsa,ale určite vyskúšam aj s tými zemiakmi,je to fantastické jedlo:-p:yes:Všetkým odporúčam:yes:Priateľ chválil ešte hodinu po dojedení:-DPoslala som aj mame a tá mi hneď volala,nech jej dám recept.Fakt dobrá úprava karfiolu.Pridala som ešte strúčik cesnaku.A fotky:-8

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zapeceny kvetak květák zapečený květák recept kvetak zapeceny zapečený květák s anglickou zapečenéj kveták květák s anglickou slaninou recepty z květáku kvetak v sekane zapečený květák v sekané zapeceny kvetak se svaninou zapečení kveták recept zapečený květák zapečeny kvetak se slaninou a syrem kvetak zapeceny v sekane pečenýkvěták se slaninou pečený květák recept na zapečený květák recepty zapečený květák květák s anglickou

Zapomněl/a jsem heslo