

Dušený květák
Suroviny
- 1 květák
- minimálně 2 lžíce másla
- sůl
Postup přípravy receptu
Syrový květák rozdělíme na malé růžičky nebo nakrájíme včetně košťálu a všechen vhodíme na rozehřáté máslo.
Osolíme a velmi pomalu dusíme pod pokličkou. Nepodléváme !!! a dusíme ve vlastní šťávě.
Když již začíná hnědnout, častěji mícháme a hlídáme, aby se nepřipálil. Opečené části jsou nejlepší.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od vynikajícího kuchaře p. Pěnky a jeho ženy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dušený květák
-
Výborná záležitost. Takto mi chutná daleko víc než smažený. A zdravější je každopádně
-
mňamka...takhle mám květák nejraději
-
Skvělý
-
Nemá chybu, veliká dobrota a je to tak jednoduché, díky za recept
-
Taky jsem ho dělala, moc nám chutnal
-
Minulý týden jsem dělala poprvé a moc nám chutnalo. Dnes bude zas