Borůvkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenTento výborný koláč snadno připravíte z kynutého těsta, na které pokladete čerstvé borůvky a vše bohatě posypete drobenkou. Pak už jen stačí počkat, až se koláč upeče,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento výborný koláč snadno připravíte z kynutého těsta, na které pokladete čerstvé borůvky a vše bohatě posypete drobenkou. Pak už jen stačí počkat, až se koláč upeče,…
Na tuku spěníme hladkou mouku a opražíme jíšku do zlatova. Zalejeme studenou vodou (asi 1 hrnek), přidáme mraženeé a nebo krátce předvařené fazolové lusky, sůl, půl…
Mleté maso rozdělíme na malé kousky a dáme do 1,5 lt vlažné vody, přidáme koření, sůl a necháme zvolna vařit, ke konci přidáme zeleninu a dochutíme dle svých zvyklostí…
Rozklepeme si plátky, osolíme a opepříme, do 2 ks šunky si zabalíme sýr ( aby nám nevytekl.) Potom dáme na maso a zabalíme a spíchneme párátkama nebo špejlí na stranách.…
Máslo trochu osolíme a utřeme do pěny. Salám umeleme, ementál a cibuli dvakrát umeleme na masovém strojku a zamícháme do připraveného másla. Nakonec přimícháme drobně…
Očištěné cibulky osmahneme na polovině horkého másla, podlijeme vodou, přidáme zelený hrášek, promícháme a dusíme asi 10 minut. Pak zaprášíme moukou a zlehka promícháme.…
Vepřovou svíčkovou očistíme a rozřízneme na plát, osolíme a okořeníme, můžeme potřít i hořčicí, maso určené k pomletí a játra pomeleme na masovém strojku a k němu…
Slaninu zbavíme kůže, rozkrájíme na kousíčky a rozpustíme. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zpěníme. Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažeme…
Sekanou cibuli jemně osmahneme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Zalijeme horkou vodou, přidáme kostičky brambor, osolíme a uvaříme brambory do měkka.Do talířů…
Vepřová plec na paprice je pokrmem, kterému jen málokdo odolá. Sametově smetanová omáčka s křehkým masem voní mletou paprikou. Servírujte ji s vařenými těstovinami nebo…
Lahodná voňavá provensálská polévka s majonézovou omáčkou Rouille, sýrem a bagetovými krutony vás překvapí dokonalou, lehce pikantní chutí. Jako základ poslouží silný…
Lahodná voňavá provensálská polévka s majonézovou omáčkou Rouille, sýrem a bagetovými krutony vás překvapí dokonalou, lehce pikantní chutí. Jako základ poslouží silný…
Tak jako k českým Vánocům patří sladká vánočka, k těm italským neodmyslitelně patří panettone. Kynutý sladký chléb plný rozinek a kandovaného ovoce má jemnou vůni a…
Filírované, tedy tence nakrájené, a šťavnaté plátky kuřecích prsou podávané s houbovou omáčkou připravíme za pár chvil. Orestované kuřecí maso, které krátce dotáhneme v…
Poctivé domácí jídlo, které se nikdy neomrzí. Se španělským ptáčkem má společné použité suroviny, jen vzhledově se liší. Není totiž nutné plátky masa plnit okurkou,…
Lehce navinulá polévka s výraznou chutí cibule a červeného vína má své kořeny ve Francii. Připravíte ji snadno a nemusíte se bát, alkohol se během vaření odpaří. Chuť…
Gulášová polévka z mletého masa se skvěle hodí jako rychlá večeře. Příprava zabere jen chvilku a budete na ni potřebovat jen pár základních surovin. Mletá uzená paprika…
Dokonalé bramborové knedlíky plněné uzeným žebrem a anglickou slaninou připravíte snadno i doma a rovnou podle šéfkuchaře Honzy Punčocháře. Podávejte je s kysaným zelím,…
Připravte si jednoduchý oběd či večeři v podobě pečených květákových placiček. Květák nejprve uvaříme doměkka a poté promísíme s ostatními surovinami. Placičky pak už…
Hustá, sytá a voňavá – frankfurtská polévka patří mezi oblíbené české klasiky. Jejím základem jsou kousky brambor s opečenými kolečky párků nebo jiné uzeniny. Tato…
Pečený hovězí krk na česneku se šťouchanými bramborami a plněnými bramborovými knedlíky je skvělý tip na víkendový oběd. Omáčka na slaninovém základu maso skvěle…
Kdo by nemiloval na povrchu křupavé a uvnitř vláčné americké sušenky s kousky čokolády? Cookies jsou snadné, rychlé a díky máslu a štědré dávce čokolády i neskutečně…
Tagliatelle se díky svému plochému tvaru výborně pojí s krémovými omáčkami. V tomto receptu se promíchají s voňavou směsí lesních hub, pancetty, česneku a smetany. I…
Mořské plody mají jemnou chuť, která si rozumí s jednoduchou úpravou. V tomto receptu dostanou křupavý kabátek. Stačí je obalit, osmažit a na stole máte jídlo, které…