Celozrnné košíčky s pečeným lilkem
Recept ještě nebyl hodnocenLilek nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, lehce z obou stran posolíme a necháme asi 20 minut vykapat. Poté předehřejeme troubu na 200 °C. Lilek osušíme papírovou utěrkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, lehce z obou stran posolíme a necháme asi 20 minut vykapat. Poté předehřejeme troubu na 200 °C. Lilek osušíme papírovou utěrkou…
Těstoviny uvaříme podle návodu.Chřest zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Uvaříme v osolené vodě - cca 5 minut.Vařené špagety, chřest, parmezán,…
Kuřecí horní stehna osolíme a opepříme. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme. Tak 5 minut z každé strany. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.Do pánve přidáme nasekaný česnek…
Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a necháme je vařit. Mezitím si připravíme pesto. Do mixéru nasypeme hrášek, ořechy, česnek, mátu, parmezán a začneme mixovat.…
Předehřejte troubu na 190 stupňů. Maso vložte do pekáčku a pokryjte ho plátky sýra. V míse smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, dvě třetiny parmazánu, sůl, pepř a…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku (měla jsem o průměru 26 cm) vymažeme máslem. Předem namočené sušené houby slijeme a vodu z nich dáme do velké mísy a…
Těstoviny uvaříme jen 7 minut v osolené vodě, aby byly tvrdší, ne uplně uvařené. Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky, cibulku najemno. V hrnci osmahneme slaninu a…
Porce ryb očistíme, osušíme papírovou utěrkou do sucha, porce osolíme, pokapeme citrónem, posypeme kořenící směsí na ryby a necháme dvě až tři hodiny odležet v chladu. …
Bazalku a sušená rajčata dáme do hrnce, zalijeme vývarem a krátce povaříme.Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme sýr a smetanu, prohřejeme, podle chuti dokořeníme…
Chřest oloupeme a 8 minut povaříme v osolené vodě. Vždy po dvou stoncích ho zavineme do plátku šunky a vložíme do canneloni. Canneloni přendáme do vymazaného pekáčku a…
Na vál dáme mouku a uděláme do ní důlek. Do důlku vyklepneme vajíčka, přidáme sůl a olej. Příborovým nožem zapracujeme vajíčka do mouky a poté vypracujeme hladké…
Z vody, cukru, droždí a trochy z odvážené mouky uděláme kvásek, který necháme asi 30 minut pracovat. Přidáme zbytek surovin, vypracujeme vláčné těsto (pokud je třeba,…
Smíchejte suché ingredience a přimíchejte k nim ty ostatní. Vypracované těsto nechce půl hodiny uležet při pokojové teplotě. Vyválejte na tenkou placku, asi 2 mm silnou…
Vejce ušleháme se smetanou. Brokolici spaříme a dáme bokem. Cibuli, slaninu a chorizo orestujeme, přidáme 2 hrsti špenátu, cibulku, brokolici.Náplň nasypeme do formy …
1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a na trošce olivového oleje opečeme dozlatova. Smícháme smetanu s vejcem a sýrem, osolíme, opepříme a opatrně vmícháme opečený…
Ve vyšší nádobě rozmixujeme špenát se žloutky, olejem a česnekem. Směs osolíme, opepříme, přidáme mouku a vše promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který do těsta opatrně…
Na zálivku smícháme všechny ingredience, dochutíme dle vlastního uvážení a dáme do lednice odležet, aby se vše důkladně smíchalo a chutě prolnuly.Plátky krkovice z obou…
Na zálivku smícháme všechny ingredience, dochutíme dle vlastního uvážení a dáme do lednice odležet, aby se vše důkladně smíchalo a chutě prolnuly.Plátky krkovice z obou…
Z mouky, Parmazánu a másla, soli a drceného růžového pepře vypracujte jakoby drobenku. Ideální je na to použít mixér. Do drobenky postupně přidávejte kysanou smetanu.…
Z trošky vody od brambor, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Uvařené vychladlé brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme máslo, olej, vejce, sůl, rozmarýn…
Pórek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle doměkka. Poté jej v míse smícháme s tvarohem, vejcem, moukou, solí a pepřem. Z těsta utvoříme asi 9 malých knedlíčků, které…
1. V hrnci rozehřejeme kousek másla, přidáme cibuli nadrobno a česnek na plátky, krátce osmahneme. Přidáme očištěný chřest, nakrájený na kousky, zase krátce osmahneme,…
Nejprve uděláme salát, aby se chutě rozležely cca 1 hodinu předem. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme do mísy na asi 5 mm plátky,…
Šmakouna osolíme a opepříme, obalíme slaninou, každého 3 plátky a jako řízek obalíme v těstíčku z mléka, vajec, hladké mouky a parmezánu a pak ve strouhance. Osmažíme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Buchtičky se šodó byly dřív luxusním dezertem. Víte, proč se jim říká dukátové?
Peče celá země vyhrál Vojtěch. Já bych chtěl všem poděkovat, prohlásil se slzami v očích
Velikonoční trhy v Praze provětrají peněženku: Langoš za 160 Kč, perníčky stojí 250 Kč a marcipán je za 300 Kč