Řízky z hřibů v parmezánovém těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenHouby očistíme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky.V misce smícháme všechny suroviny na těstíčko. Vody přidáme podle potřeby tolik, aby vzniklo těstíčko husté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houby očistíme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky.V misce smícháme všechny suroviny na těstíčko. Vody přidáme podle potřeby tolik, aby vzniklo těstíčko husté…
Rúru rozohrejeme na 200°C. Do oleja prelisujeme cesnak a dobre premiešame. Ak máme stehná, tak ich vykostíme a odstránime kožu. Z pŕs a stehien narežeme filety a…
Připravte masové kuličky. V míse promíchejte maso. Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno nebo prolisujte a vmíchejte k masu, přidejte zbylé suroviny kromě oleje,…
Připravte masové kuličky. V míse promíchejte maso. Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno nebo prolisujte a vmíchejte k masu, přidejte zbylé suroviny kromě oleje,…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Sušená rajčata (pokud už nemáme rovnou krájená) pokrájíme na menší kousky, vložíme do pánve, přidáme sušenou…
Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Protřepeme, zakryjeme alobalem a dáme do trouby…
Na střední teplotě na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme rajčata i se šťávou. Pokud máte celá, rozmačkejte je vidličkou nebo lžící na pánvi. Pánev lehce přikryjeme a…
Sušené hříbky si namočíme na 15 minut ve vodě. Na másle orestujeme cibuli na kostičky a česnek na plátky, osolíme, opepříme a přidáme namočené houby, ze kterých jsme…
Kynuté těsto: Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku,…
Noky se tvoří z odpalovaného těsta. Nejsou složité, jen je potřeba dodržet postup.Mléko a máslo přivedeme k varu, osolíme a vsypeme najednou všechnu mouku. Na mírnějším…
Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…
I z méně zajímavých zásob v chladničce a spíže lze připravit luxusní a chuťově zajímavé jídlo. Z běžných makaronů se díky smaženým celerovým lupínkům stane neotřelá…
Rybičkové pomazánky můžeme připravit z mnoho různých druhů ryb. V tomto receptu použijeme tuňáka, ke kterému přidáme ricottu, mrkev, parmezán a tymián, který nám…
Velmi netradičně vypadá tento pečený a uzeným masem plněný chlebíček na řezu. Kynuté těsto potřené sádlem doplníme nastrouhaným parmezánem a nadrobno nakrájeným uzeným…
Svítek je v dnešní době možná spíše opomíjenou vložkou do polévky. Perfektně se hodí do hlavně do vývarů a jeho variant je opravdu mnoho. Na jaře jej můžete připravit s…
Omyté brambory (můžeme je i oloupat) rozkrájíme na dílky, povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme a necháme odpařit. Vložíme do mísy, vydatně prokapeme olejem, posypeme…
Tento jednoduchý a zároveň luxusní recept vás okouzlí svou kombinací jemného parmazánu, krémové kysané smetany a dokonale zapečených brambor. Perfektní jako příloha nebo…
Tento jednoduchý a zároveň luxusní recept vás okouzlí svou kombinací jemného parmazánu, krémové kysané smetany a dokonale zapečených brambor. Perfektní jako příloha nebo…
Mangold je zajímavá zelenina, která má v kuchyni podobné využití jako špenát. Tentokrát ho přidáme do těsta a upečeme z něj dobrou slanou roládu, kterou naplníme Lučinou…
Pečený lilek s kuskusovou náplní je lahodný a zdravý pokrm, který v sobě spojuje jemnou chuť pečeného lilku s bohatou, kořeněnou náplní z kuskusu. Tento recept je…
Toto velmi jednoduché jídlo potěší jemnou a dobrou chutí, navíc ho připravíme během chvilky. Bramborové noky přelité nasládlou dýňovou omáčkou podáváme s kousky…
Gratinované pokrmy jsou velmi oblíbené a není divu. Na povrchu je zdobí lahodná nazlátlá krusta. Tento pokrm připravíme velmi snadno. Plátky brambor a kedlubny zalijeme…
Houbové rizoto patří k těm velmi oblíbeným. Výrazná houbová chuť se snoubí s jemnou chutí a konzistencí rizota a spolu tvoří lahodné jídlo. Rizoto je krásně krémové a…
Slané koláče můžeme jíst teplé i studené. Hodí se k obědu i večeři, nebo si je můžeme vzít jako vydatnou svačinu na cesty. Na výběr máme z mnoha druhů náplní, skvělá je…