Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Využijte čas dýní a uvařte rodině velmi jednoduchou polévku z této skvělé a variabilní podzimní plodiny. Na vyšperkování a dochucení pokrmu bude stačit zázvor, chilli a hoblinky parmazánu k podávání.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 719 kJ / 172 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 14,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 0,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni rozpůlíme a vydlabeme semínka. Můžeme překrojit na čtvrtky. Položíme řeznou stranou dolů na pečicí papír, zakápneme olejem a pečeme na 180 °C cca 30 minut.
Krok 2: V hrnci přivedeme k varu vývar a vložíme kousky upečené dýně. Přidáme nakrájený zázvor a chilli papričku, případně chilli vločky. Krátce vše povaříme a rozmixujeme na jemný krém. Je-li třeba, přidáme trochu vývaru a dochutíme solí.
Krok 3: Na talíři polévku doplníme parmazánovými hoblinkami.
Zveřejněno 14. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzr1
Moje poznámka
Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzr1
Nejnovější recepty
Tvarohová buchta s rozinkami
Přidáno před 1 hodinou
Kostky z plece nebo krkovice v zeleninové omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny linguine s kuřecím masem, pórkem a rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Žampionová omáčka rychlá
Přidáno před 23 hodinami
Bramborové „kotlety“
Přidáno 8. 11. 2024 12:00
Kuřecí kousky s fazolkami a paprikou v asijské omáčce
Přidáno 8. 11. 2024 10:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Britský král Eduard VII.: Syn královny Viktorie tak miloval jídlo, že požadoval hodinové přestávky v opeře, aby se najedl
Kysané zelí může vydržet i rok. Základem je správný výběr zelí, důsledná hygiena a důležitý fígl s vodou
Jihočeské AB: Marketingový trik, nebo skutečné máslo? Cukrářka radí, proč tento tuk nedávat do cukroví
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronová buchta s tvarohem
Petulice před 44 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Miru17 před 1 hodinou
Chop Suey
Jiri_Vavra před 1 hodinou
Kořeněné krevety smažené na másle
Hanes před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Japin před 1 hodinou
Asijské nudle se zeleninou
imzlin@seznam.cz před 1 hodinou
Brambory s bylinkovým máslem v alobalu
Lucie1001 před 2 hodinami
Vepřové nudličky na cibuli, pórku a paprice
Lucie1001 před 2 hodinami
Kuřecí stehna v zakysané smetaně a bylinkách
Istar před 2 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
zázvor čerstvý,
chilli paprika čerstvá,
vývar drůbeží,
sýr parmazán strouhaný,
sůl,
olej olivový
Komentáře (2)