Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem

Využijte čas dýní a uvařte rodině velmi jednoduchou polévku z této skvělé a variabilní podzimní plodiny. Na vyšperkování a dochucení pokrmu bude stačit zázvor, chilli a hoblinky parmazánu k podávání.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie719 kJ /
172 kcal
Bílkoviny9,00 g
Tuky14,70 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy0,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni rozpůlíme a vydlabeme semínka. Můžeme překrojit na čtvrtky. Položíme řeznou stranou dolů na pečicí papír, zakápneme olejem a pečeme na 180 °C cca 30 minut. Krok 2: V hrnci přivedeme k varu vývar a vložíme kousky upečené dýně. Přidáme nakrájený zázvor a chilli papričku, případně chilli vločky. Krátce vše povaříme a rozmixujeme na jemný krém. Je-li třeba, přidáme trochu vývaru a dochutíme solí. Krok 3: Na talíři polévku doplníme parmazánovými hoblinkami.

TIP: Dýňové polévky

Zveřejněno 14. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzr1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzr1

Marie

Suroviny:
dýně hokkaido, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, vývar drůbeží, sýr parmazán strouhaný, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu