Špagety s pestem z řapíkatého celeru
Recept ještě nebyl hodnocenSpodní bílou část řapíkatého celeru cca 12 cm odřízneme a necháme k jiné spotřebě. Horní část i s lístky opláchneme a necháme okapat, poté nakrájíme na menší kousky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Spodní bílou část řapíkatého celeru cca 12 cm odřízneme a necháme k jiné spotřebě. Horní část i s lístky opláchneme a necháme okapat, poté nakrájíme na menší kousky a…
Chřest očistíme a odlomíme konce. Vodu přivedeme k varu, osolíme, přidáme malou lžičku cukru a vložíme chřest. Vaříme cca 7 minut.Příprava krému: smetanu ke šlehání…
Velmi netradičně vypadá tento pečený a uzeným masem plněný chlebíček na řezu. Kynuté těsto potřené sádlem doplníme nastrouhaným parmezánem a nadrobno nakrájeným uzeným…
1. Nakrájíme si: cibuli nadrobno, porek na půlkolečka, mrkev, kapii, cuketu a mrkev na kostičky, brambory na větší kostky, zelené fazolky na menší kousky. 2. Ve…
Brokolici omyjeme a uvaříme cca 8 min v osolené vodě do poloměkka. Parmezán, vejce a mouku smícháme a v této směsi obalujeme předvařenou brokolici. Nakonec obalíme takto…
Na zálivku smícháme všechny ingredience, dochutíme dle vlastního uvážení a dáme do lednice odležet, aby se vše důkladně smíchalo a chutě prolnuly.Plátky krkovice z obou…
Na zálivku smícháme všechny ingredience, dochutíme dle vlastního uvážení a dáme do lednice odležet, aby se vše důkladně smíchalo a chutě prolnuly.Plátky krkovice z obou…
Pórek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle doměkka. Poté jej v míse smícháme s tvarohem, vejcem, moukou, solí a pepřem. Z těsta utvoříme asi 9 malých knedlíčků, které…
Uvařené brambory nastrouháme, smícháme s vejcem, solí, moukou a parmazánem a rozdělíme na poloviny. Pečící papír odstřihneme na dva kusy velikosti pánve. Polovinu…
Vařte květák, rozebraný na růžičky, v osolené vodě asi 10 minut, pak jej slijte a v míse rozmixujte. Přidejte nakrájenou cibuli, parmazán, strouhanku, vejce, pokud…
Nejprve restujeme maso, které jsem nakrájela na medailonky a okořenila.Pak maso vyjmeme a do výpečku dáme na plátky česnek, restujeme opět a zalijeme vývarem.Přidáme…
Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme, nakrájíme na jemné plátky, potřeme olivovým olejem, posolíme a naskládáme do zapékací mísy. Kysanou smetanu smícháme s bujonem a…
Cukety nakrájíme na hranolky a ty pak naskládáme těsně vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem nebo alobalem. V misce promícháme olej, citronovou šťávu a utřený…
Na oleji si zesklovatíme cibuli, přidáme česnek a restujeme. Po chvilce dáme nakrájené žampiony a brambory na malinké kostičky. Vše osolíme, opepříme, posypeme kořením…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout na pokojovou teplotu, oloupáme a rozmačkáme nebo nastrouháme. Přidáme mouku a parmazán a vypracujeme těsto pevné asi jako…
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Lilky podélně rozkrojíme, dužinu opatrně vybereme, přičemž necháme asi 1 cm okraj. Vnitřek lilků lehce osolíme.Jarní cibulky…
Na vetsi kousky nakrajenou dyni uvarime ve slane vrouci vode do mekka (asi 20 minut - zalezi vsak na velikosti kousku). Zcedime a nechame radne odkapat. Vidlickou…
Nakrájejte si cibulku (nemusí být příliš najemno). Osmahněte ji na olivovém oleji, až začne zlátnout, přisypejte k ní rýži a osmahněte ji (tak dvě tři minutky). Ztlumte…
Lilek nakrájíme na drobno a spolu s celým stroužkem česneku osmažíme na oleji - asi 15 minut. Česnek pak vytáhneme.Prochladlý lilek v míse smícháme s krájenou bazalkou,…
Maso vyndáme z lednice a obalu minimálně 1 hodinu předem.V mixeru vyrobím krustu z parmazánu, bylinek, česneku, soli a oleje - vznikne hrubá pasta. Tou potřu část masa,…
K prosáté mouce přidejte nastrouhaný sýr, kmín a pokrájené změklé máslo. Utvořte hladké těsto, které zabalte do potravinové folie a vložte na půl hodiny do lednice.Pak…
Omytou brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě na 2 – 3 minuty.Nasekáme nadrobno, přidáme vejce, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, strouhanku a jemně…
Zeleninu nakrájejte na větší kusy, zalijte vývarem, osolte, okořeňte a vařte asi 15 minut. Polévku nechejte vychladnout, rozmixujte tyčovým mixérem, ochuťte šťávou z…
Na velkou pánev dejte rozpustit máslo, přidejte zmrzlou mrkvičku, med, tymián a pomalu nechte podusit, až mrkev, která pustí trochu vodu, změkne. Míchejte a pokuste se…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 17. 4. 2024 08:22
Přidáno 17. 4. 2024 07:36
Masopustní škvarková bábovka je krásně vláčná a voní rumem a perníkovým kořením. Takhle snadno se navíc dělá
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná
Vedro v Česku: Jak se jídlem a pitím efektivně ochladit? Pomáhají lístky máty, okurka, meloun a překvapivě i banán