Smetanové kuře

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 10 + 30 minut 2 porce Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

620 g kuřecích horních stehen
tedy 4 kousky
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1 lžička drcených chilli vloček
1 lžička tymiánu
máte-li čerstvý, tak čerstvý
60 ml kuřecího vývaru
150 g smetany ke šlehání
30 g strouhaného parmezánu
50 g sušených rajčat
sůl
pepř
pažitka na zdobení
100 g penne
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí horní stehna osolíme a opepříme. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme. Tak 5 minut z každé strany. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.

  2. Do pánve přidáme nasekaný česnek, tymián a drcené chilli vločky. Restujeme asi tak 1 minutu, aby se rozvinula vůně. Přidáme vývar a smetanu, nasekaná sušená rajčata a dobrou lžíci parmezánu. Osolíme. Přivedeme k varu.

  3. Vrátíme opečené kuře do pánve a povaříme 5 minut, zakryjeme a dusíme tak 15 minut.

  4. Podáváme s penne, zdobíme nasekanou pažitkou.

Poznámka

Recet také s fotopostupem na http://www.mojetara.cz/recipe/smetanove-kure-lehka...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanové kuře

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Komentáře, které už zabíhají zbytečně moc daleko od receptu a točí se kolem jmen pokrmů, jsem přesunula na diskuzi, kde můžete pokračovat ;-)
    https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4113

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    mojetara: :yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Lenunka: Třeba je se ten pokrm podobá španělskému ptáčku - ten taky ze Španělska nepřiletěl!;-)

    Odpovědět

  • mojetara mojetara(autorka receptu)

    Lenunka: Ať žije parodie!

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    No je fakt, že v sicilské kuchyni se smetana moc nepoužívá a v podstatě ani kuře. Typické jsou ryby, bylinky, a to hlavně máta, fenykl, bazalka a oregano, a ze sýrů ricotta, nikoliv parmazán. Také pro těstoviny platí, že jsou vždy zamíchané s ostatními ingrediencemi, jako v italské kuchyni, nikdo by je tam nepoložil suché vedle omáčky. Takže mi to taky trošku přijde jako parodie. Nicméně to neznamená, že chuťově to nemůže být dobré.

    Odpovědět

  • mojetara mojetara(autorka receptu)

    Jitkas: Copak? Znáte Sicílii, znáte smetanu, kdepak je ta nepravděpodobnost?

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Sicilske kure se smetanou :-O, dost nepravdepodobna kombinace.

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Vypada to moc pekne:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kure na smetane kuře se smetanou smetanove kure kuřecí se smetanou kuře na smetaně videorecept kuřecí na smetané nejlepší kuře na smetaně kurenasmetane kuře ve smetaně recepty , kuře, smetana kure smetana recept na kuře na smetaně smetanové kuře na bylinkach recepty kuře na smetane kure nasmetane kuře ne smetaně sicilské kuře na smetaně recept kure se smetanou kure na smetana