

Smetanové kuře
Suroviny 2 porce
- 620 g kuřecích horních stehen
- tedy 4 kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička drcených chilli vloček
- 1 lžička tymiánu
- máte-li čerstvý, tak čerstvý
- 60 ml kuřecího vývaru
- 150 g smetany ke šlehání
- 30 g strouhaného parmezánu
- 50 g sušených rajčat
- sůl
- pepř
- pažitka na zdobení
- 100 g penne
Postup přípravy receptu
Kuřecí horní stehna osolíme a opepříme. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme. Tak 5 minut z každé strany. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
Do pánve přidáme nasekaný česnek, tymián a drcené chilli vločky. Restujeme asi tak 1 minutu, aby se rozvinula vůně. Přidáme vývar a smetanu, nasekaná sušená rajčata a dobrou lžíci parmezánu. Osolíme. Přivedeme k varu.
Vrátíme opečené kuře do pánve a povaříme 5 minut, zakryjeme a dusíme tak 15 minut.
Podáváme s penne, zdobíme nasekanou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Recet také s fotopostupem na http://www.mojetara.cz/recipe/smetanove-kure-lehka...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smetanové kuře
-
Komentáře, které už zabíhají zbytečně moc daleko od receptu a točí se kolem jmen pokrmů, jsem přesunula na diskuzi, kde můžete pokračovat
https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4113 -
mojetara:
-
Lenunka: Třeba je se ten pokrm podobá španělskému ptáčku - ten taky ze Španělska nepřiletěl!
-
Lenunka: Ať žije parodie!
-
No je fakt, že v sicilské kuchyni se smetana moc nepoužívá a v podstatě ani kuře. Typické jsou ryby, bylinky, a to hlavně máta, fenykl, bazalka a oregano, a ze sýrů ricotta, nikoliv parmazán. Také pro těstoviny platí, že jsou vždy zamíchané s ostatními ingrediencemi, jako v italské kuchyni, nikdo by je tam nepoložil suché vedle omáčky. Takže mi to taky trošku přijde jako parodie. Nicméně to neznamená, že chuťově to nemůže být dobré.
-
Jitkas: Copak? Znáte Sicílii, znáte smetanu, kdepak je ta nepravděpodobnost?
-
Sicilske kure se smetanou
, dost nepravdepodobna kombinace.
-
Vypada to moc pekne