Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a vařením do 30 minut 7 porcí Polévky 7 názorů

Suroviny

500 g zabijačkové polévky (viz foto ve fotopostupu)
500 g selské tlačenky
700 ml horké vody
200 ml hrnek vařených krup
1 lžíce oleje
1 cibule nakrájené nadrobno
3 stroužky prolisovaného česneku
3 lžíce sušené dobromysli promnuté mezi dlaněmi
5 lžic čerstvé řeřichy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji necháme mírně zezlátnout cibuli. Přidáme na větší kostky nakrájenou zabijačkovou polévku a tlačenku. Zasypeme dobromyslí a vše necháme malinko orestovat.

  2. Podlijeme horkou vodou a přikryté poklicí vaříme slabým varem za občasného promíchání 10 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek, 4 lžíce řeřichy, podle hustoty trochu krup a necháme projít varem.

  3. Do talíře s polévkou si každý strávník může podle své chuti přidat hromádku krup a posypat zbytkem řeřichy.

Poznámka

Sůl a pepř v surovinách neuvádím. Zabijačková polévka i tlačenka většinou bývají dostatečně ochucené, takže dochucení je na každém z nás.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za zájem:-K

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    vypadá to moc chutně... nedávno jsem dělal světlou zabijačkovou polévku, zbytek po dělání jitrniček. Mít krev, udělám i prdelačku... Moc dlouho jsem ji nejedl, tak díky za tip.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Maiva píše, že měli domácí, tedy ne z polotovarů ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    maiva:
    ...a opravdu jste polévku a tlačenku "malinko RESTOVALI":-O jak stojí v rcp psáno? Nu zdali?;-):-*:-D

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Byla u nás před týdnem, domácí a výborná:-p+:yes:bez řeřichy:-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já tedy prdelačku raději domácí, ale líbí se mi k tomu ta řeřicha, je pěkně výrazná a pasuje k ní :yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

Tématické fráze: prdelacka polévka z tlačenky zabijačková polévka dochuceni zabijackova polevka polévka prdelačka dochucení prdelacky zabijackova polevka zahusteni polevky ze zabijačky bez krup domaci polotovar polevek recept na svetlou zabijackovou polevku polévka ze zabijačkových krup zabijačková polévka z tlačenky dochucení zabijačkové polévky

Zapomněl/a jsem heslo