Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a vařením do 30 minut 7 porcí Polévky 7 názorů

Suroviny

500 g zabijačkové polévky (viz foto ve fotopostupu)
500 g selské tlačenky
700 ml horké vody
200 ml hrnek vařených krup
1 lžíce oleje
1 cibule nakrájené nadrobno
3 stroužky prolisovaného česneku
3 lžíce sušené dobromysli promnuté mezi dlaněmi
5 lžic čerstvé řeřichy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji necháme mírně zezlátnout cibuli. Přidáme na větší kostky nakrájenou zabijačkovou polévku a tlačenku. Zasypeme dobromyslí a vše necháme malinko orestovat.

  2. Podlijeme horkou vodou a přikryté poklicí vaříme slabým varem za občasného promíchání 10 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek, 4 lžíce řeřichy, podle hustoty trochu krup a necháme projít varem.

  3. Do talíře s polévkou si každý strávník může podle své chuti přidat hromádku krup a posypat zbytkem řeřichy.

Poznámka

Sůl a pepř v surovinách neuvádím. Zabijačková polévka i tlačenka většinou bývají dostatečně ochucené, takže dochucení je na každém z nás.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za zájem:-K

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    vypadá to moc chutně... nedávno jsem dělal světlou zabijačkovou polévku, zbytek po dělání jitrniček. Mít krev, udělám i prdelačku... Moc dlouho jsem ji nejedl, tak díky za tip.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Maiva píše, že měli domácí, tedy ne z polotovarů ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    maiva:
    ...a opravdu jste polévku a tlačenku "malinko RESTOVALI":-O jak stojí v rcp psáno? Nu zdali?;-):-*:-D

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Byla u nás před týdnem, domácí a výborná:-p+:yes:bez řeřichy:-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já tedy prdelačku raději domácí, ale líbí se mi k tomu ta řeřicha, je pěkně výrazná a pasuje k ní :yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

Tématické fráze: polévka z tlačenky prdelacka zabijackova polevka zahusteni zabijackova polevka polevky ze zabijačky bez krup domaci polotovar polevek recept na svetlou zabijackovou polevku polévka ze zabijačkových krup zabijačková polévka z tlačenky dochucení zabijačkové polévky

Zapomněl/a jsem heslo