Rýže s tlačenkou

casino Kuchař: casino

Ostatní 18 názorů

Suroviny

vařená rýže
cibule
máslo
tlačenka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokud jste rýži nedusili na osmažené cibuli a použijete-li vařenou rýži, tak je vhodné dát ji prohřát na zesklovatěnou cibuli a posléze zlehka vmíchat na kostičky pokrájenou tlačenku a nechat chvilku prohřát. Dosolte a opepřete.

  2. Můžete použít i čerstvě připravenou rýži. Kladně bylo přijato i jídlo alá risotto; v tom případě samozřejmě čerstvě uvařené, s tlačenkou přidanou do hotového až v samém závěru. Pokud jídlo zastříknete vínem (bílým) nebo zakápnete octem (rýžovým), tak to jídlu jen prospěje.

Poznámka

Zdroj:

http://www.labuznik.cz/recept/ryze-s-tlacenkou-tak...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýže s tlačenkou

  • casino casino(autor receptu)

    Mám tůůůze rád bešamel...:-)
    I stalo se, že této krmě bylo pro dva a nasáčkoval se k nám milý, leč v čas jídla neohlášený host :-8
    Nu což, bešamel byl hotový ajncvaj:-)
    Jsem si pochutnal :yes:
    Ti dva blahem pochrochtávali a vůbec se chovali jako kanibalové u rožnění...
    No, možná i proto, že tlačenka byla z vepřového...:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Lenunka: :yes: já si totiž taky myslím, že z toho nic špatného nemůže vzniknut:-//

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    tak mi to nedalo, dneska vyzkoušeno, ochutnáno a snědeno, už jsem se na to chystala dříve, ale pak jsem na recept pozapomněla, připomněly mi ho až nynější komentáře. Spáchala jsem "prasárnu", pod rýži jsem dala trochu másla a cibulku, přidala čerstvý tymián, podávala jsem s okurkou a nakládanou červenou řepou. Musím pochválit, je to vážně moc dobré, já mám ráda vše, co zavání zabíjačkou, tak tohle byl "můj šálek kávy" :-) :yes::-K
    Příště zkusím schválně i s tmavou tlačenkou ;-)
    Dovoluji si přidat foto:-)

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    Veronika.Hrozna:
    Chápu vás a soucítím s vámi:-K
    Podobné pocity jsem měl před drahnými lety, když jsem dostal rcp na vdolečky s majonézou v těstě... :-O Ale proč ne; majonéza je (resp. tehdy bývala) z oleje a žloutků, že :yes:
    Tady je to cosi podobného... Nebo vy snad někdy "nevybílíte" ledničku a neuděláte rýži s pečeným (dušeným, vařeným) masem od včerejška? A když dáte tlačenku, tak to máte už ochucené vařené maso a navíc ještě s vývarem par excellence :yes:
    :-K Myslím ale, že se nevymykáte statistickému průměru běžných konzumentů a pro podobné případy jsem měl už před šesti lety u receptu níže uvedené:

    Úvod
    Další bleskovka z kategorie JAK VYČISTIT LEDNIČKU
    Vím, mohl bych pod mnohé rizoto na Labu uvedené dát do komentářů poznámku o použití tlačenky místo masa; nechci se ale zříkat zodpovědnosti za tuto slepičárnu (drůbeží tlačenka), či přímo prasárnu (vepřová tlačenka) :)
    Takže mě nešetřete! Než mi ale zatnete tipec, tak toto jídlo prosím napřed vyzkoušejte…
    Možná namítnete, že je to rýže s vařeným masem… Ano, je. :)
    Dlouho jsem byl pyšný na to, že taková pitomost ještě nikoho nenapadla…, pak jsem náhodou narazil na podobný recept“ Takže jsem zase za objevitele Ameriky! :)
    Budulínek i MAKRONKY to rádi s hráškem.
    Budulínek měl svého jelena…
    Nevím, jestli mě MAKRONKY nemají za paroháče… :mrgreen:

    Doporučení:
    1. Pokud nemáte rádi protažené ksichty, tak zásadně před strávníky neříkejte, že vaříte z tlačenky!
    2. Pokud nemáte rádi otrávené ksichty, tak se snažte tlačenku před strávníky utajit i fyzicky!!
    3. Pokud nehodláte spolehlivě otrávit strávníky už před jídlem, tak pro případ všetečných dotazů, např. „co že to tu tak náramně voní, he?“ mějte v rukávu nějakou věrohodnou odpověď, např. „to je to pečené (grilované) koleno z mrazáku od onehdy…“!!! nebo: „To jsem si maso podusil dopředu už fčéra, dyž sis byla nechat udělat novou hlavu…“
    4. Pokud hodláte spolehlivě otrávit tchýni ( pomsta za tu, co jste si vzali, aniž jste museli), tak stačí PO jídle prohodit: „…a maminko, eslipak uhodnete odkudpa ta T L A Č E N K A v té rýži byla? Z konzumu, nebo od řezníka, he?“ :mrgreen:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Jsem zklamána, na rozdíl od skoro všech vašich receptů, ze kterých jsem asi deset odzkoušela, si nemyslím, že tento přijde na řadu. Ty ostatní byly výborné !

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    pavelk: Pavle, komentáře o vašem zdravotním stavu si nechte jinam, sem nepatří. Váš komentář mažu.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino: Prečítala som recept aj "úvod". Je to ok. ;-):yes: Šikovný recept. Mám rada niečo nevšedné, nie tuctové, určite vyskúšam, ale myslím, že bude ok. Ukladám a keď bude dobrá tlačenka, vyskúšam ;-)

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    clupmi:
    Je-li vám život milý, tak opravdu, ale opravdu smrtelně vážně doporučuji k přečtení ÚVOD v původním rcp z odkazu na zdroj uvedeného zde v poznámce pod receptem :-D:-K

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Tohle mě už napadlo dávno, ale neměl jsem odvahu to udělat. Tlačenku miluji a rýži mám také rád, tak proč to nespojit. :-*

    Odpovědět

  • Anna Skotova Anna Skotova

    Jj, stará rýže s tlačenkou 8-(8-( :no: A mačaftu chutnalo:-? Jj, patlámo, patlámo:no::no: He:no:8-(

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    yanull:jo jo, já to dělám už léta obdobně, jen zamíchám suchou rýži, zeleninu, koření a nakrájenou tláču do pekáčku a podleji vodou a zvolna upeču v troubě pod dušákem.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    casino: casino, nevyhrálo vy jste vo volaakej tombole 1 q tlačenky?:-K:-K (ale vážně, tohle nepovažuji za špatný nápad:yes: )

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    casino: risotto je charakteristické tím, že se rýže vaří od začátku s ostatními ingrediencemi, ne že se to smíchá s čerstvě vařenou rýží:-). Ale jinak vážně dobrý nápad :-)

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    Původně jsem rcp nazval "Rýže s tlačenkou (risotto s tlačenkou)

    Aby nedocházelo k omylu (viz Lenunka: ) tak jsem název poupravil:-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    Zajímavý nápad:-), ale je to rýže s tlačenkou, žádné risotto:-), každopádně zajímavá rychlá večeře:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: rizoto s tlačenkou rizoto z tlačenky jidlo s tlacenkou rizoto s tlačenka dát tlačenku do v mrazaku risoto z tlačenky recepty z tlačenkou tlačenkové recepty sosík k rýži rychlovka z rýže tlačenkové rizoto tlačenka, rýže recepty na risotto